Candidatul din mocirla (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Miercuri, 14 Mai 2014, ora 19:55
8483 citiri
Candidatul din mocirla (Opinii)

Elena Udrea a creionat portretul robot al candidatului ideal la presedintie, mentionand ca se poate antrena pentru a intra in acest tipar.

"Pentru alegeri vom merge cu cel care are capacitatea sa adune electoratul in jurul lui, cel care poate sa se bata cu Victor Ponta in mod credibil, pentru ca la domnul Ponta nu argumentele sunt armele in competitie, ci scandalul. Deci vedeti zilele acestea ca batalia este una a vorbelor, si nu a faptelor si trebuie un candidat care sa poata lupta cu Victor Ponta pe terenul lui, in mocirla, acolo unde se duce batalia astazi din cauza domnului Victor Ponta si sa-l invinga cu armele lui.

Astept pe cineva care sa duca batalia in stilul domnului Victor Ponta si sa-l si bata pe acesta", a explicat Elena Udrea. Intrebata daca ea indeplineste aceste cerinte, Udrea a raspuns ca se poate pregati pentru asta.

Chiar ma intreb daca domnia sa nu realizeaza ca aceasta cale este cea mai sigura pentru a-l face pe Victor Ponta presedinte sau chiar urmareste acest rezultat. Prefer sa cred in prima varianta, plecand de la prezumtia de buna credinta.

De ce spun ca aceasta este cea mai sigura cale spre succesul lui Victor Ponta? Pentru ca o asemenea campanie, o asemenea confruntare "in mocirla" va mentine, daca nu chiar va amplifica, absenteismul deja masiv.

Oamenii sunt saturati de lupta in mocirla. Ea domina copios scena, blocheaza absolut orice argument rational sau orice acuzatie fundamentata pe care ar putea sa o contina. Mesajul, poate corect, amestecat in mocirla nu mai ajunge la destinatar. Mocirla este bruiajul perfect de care trec doar afectele.

Singurele care mai apreciaza acest tip de confruntare sunt nucleele dure ale partidelor si ale personalitatilor, cele active si acum din punct de vedere electoral, adica o minoritate. Ele sunt intr-adevar incantate de razboiul din mocirla.

Dar pentru majoritate el este complet demobilizator. Pentru ca majoritatea pare a astepta exact ceea de dna Udrea nu prea apreciaza: fapte, competenta, expertiza, decenta, proiect, viziune.

Dar si sa existe, bruiajul mocirlei zadarniceste orice sansa de a se face auzite.

Efectul previzibil va fi un vot disputat de o minoritate, strict in functie de aparatul de partid, si in acest joc PSD nu are nicio emotie. Cine nu crede sa se uite la rezultatul alegerilor din 2012, precedate tot de o campanie in mocirla si soldate cu o victorie zdrobitoare a USL, pe fondul absenteismului majoritatii.

Spre asta ne indreptam, cred, si anul acesta.

Daca dna Udrea vrea intr-adevar infrangerea lui Victor Ponta, ar trebui, cred, sa mediteze profund daca nu cumva singura cale este sa antrenezi la vot majoritatea. 20-30% dintre cei care acum nu au optiune pot schimba rezultatul alegerilor.

Dar ca sa ii aduci pe ei la vot trebuie sa le oferi altceva decat mocirla. Il lasi pe Victor Ponta sa se adreseze electoratului sau fidel in limbajul pe care il intelege si il prefera, dar singur. E nevoie de doi pentru o lupta in mocirla. Daca al doilea lipseste, nu e show.

Iar tu, candidat al dreptei, te adresezi electoratului pasiv, raspunzi asteptarilor lui, de continut si forma, proiectand o autentica alternativa la politica actuala, nu numai o schimbare de figuri.

Nu cred ca majoritata tacuta a Romaniei asteapta doar schimbarea protagonistilor luptei in mocirla. Asteapta asanarea mocirlei de catre oameni care refuza sa coboare in ea pentru un avantaj electoral.

Nu lupta in mocirla este lupta cea mai grea pentru viitorul candidat al dreptei. Lupta lui cea mai grea este cred sa convinga majoritatea ca ofera altceva, autentica schimbare, sa ofere asanarea, nu parfumarea mocirlei. Pentru lupta aceasta s-o pregati Elena Udrea?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
#Elena Udrea prezidentiale 2014, #candidat dreapta Presedintie, #alegeri prezidentiale 2014 , #stiri Elena Udrea