Elena Udrea, cea mai demna dintre urmasii lui Traian

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 04 Iunie 2010, ora 13:37
8542 citiri
Elena Udrea, cea mai demna dintre urmasii lui Traian
Foto: elenaudrea.ro

Elena Udrea a inceput prin a ne amuza. Radeam de gafele ei, de tinutele roz pe care le afisa fara nici cea mai mica decenta pe treptele Palatului Cotroceni, de impreciziile si tupeul cu care transmitea mesajele aceluiasi presedinte Basescu sau de biletele roz pe care le arunca in spatiul public.

Cu totii am crezut ca acela este maximum pentru o tanara care parca intruchipa expresia parvenitismului in sine.

Voia sa ne convinga ca este perfecta. Si-a desavarsit studiile si astfel a ajuns profesor universitar. Cea mai colorata aparitie din politica noastra trebuie sa ne faca... sa credem ca este pur si simplu cea mai buna. Si cea mai frumoasa, si cea mai desteapta si cea mai potrivita - iar pentru a transmite aceasta impresia si-a facut din politica scopul vietii ei.

In fapt, Elena Udrea a transformat politica in campul ei de lupta personal.

Elena Udrea vrea sa transmita o alta imagine decat cea cu care ne-a obisnuit pana acum. Nu mai este senina, nu isi mai afiseaza luxul, gentile Gucci, Vuitton sau Chanel, nu mai coboara din masini mai scumpe decat apartamentele noastre, nu mai danseaza pe unde apuca si nu mai topaie pe malul marii. Criza a afectat-o si pe cea mai de succes femeie din Romania.

Mai mult decat atat, Elena Udrea incerca din rasputeri sa spele imaginea Partidului Democrat Liberal. Este greu de crezut ca s-a ajuns pana aici, insa jocul de imagine pe care il practica ministrul Dezvoltarii si Turismului urmareste sa spele tot ceea ce murdareste Boc& comp.

A inceput prin a ataca aripa "dura si grea" din PD-L reprezentata de Blaga (in primul rand), Videanu, Berceanu si prin atacuri de fond la imaginea partidului.

Elena Udrea a ajuns justitiarul si reformatorul partidului. Transmitand ca pe vremuri mesajul de la Cotroceni, in fapt, Elena Udrea a dezvaluit "afacerile dubioase" de pe vremea cand Blaga conducea ministerul Dezvoltarii, a luat pozitie impotriva pedelistilor care fac afaceri cu statul si a dat de pamant cu clientela politica a partidului, pe care, paradoxal, chiar ministerul sau o intretinea.

Tupeul Elenei Udrea depaseste insa si cea mai bogata imaginatie.

In timp ce firmele sotului au prosperat ani la rand prin afaceri cu statul si doar cu statul, acum Elena Udrea vine si predica sacrificiul in numele crizei. Sa se renunte ori la functiile publice, ori la afacerile cu statul - spune dansa. Si s-a hotarat. Cata hotarare si forta.

Au incercat numerosi alti pedelisti sa isi impuna viziunile reformatoare in cadrul PD-L. Nu au avut niciun succes. Nici Cezar Preda, nici Cristian Preda, nici Monica Macovei, nici Sever Voinescu. Vointa Elenei Udrea a reusit sa se impuna insa.

Dar cine sa guste maxima ipocrizie? Adica pana acum afacerile cu statul au fost bune, bogatia culeasa deja e sfanta, insa acum pentru a nu fi linsati sa renuntam, totusi, oricat de dureros ar fi, la teava cu bani a statului. Jocul dublu al ministresei nu s-a oprit aici.

Am asistat cu totii siderati, zilele trecute, la confesiunile nocturne ale fostei blonde de la Cotroceni. Ne-a spus ca nu poate dormi de grija ratelor la banca. Cat de induiosator. Ca oricare dintre noi. Eh, nu chiar ca orisicare, intrucat nimeni dintre noi nu a reusit sa obtina un credit de 3 milioane de euro ca persoana fizica, garantand cu ... Udrea stie.

In cadrul acelorasi marturisiri ale chinurilor nocturne pe care le ispaseste Elena Udrea am aflat si ca, de fapt, grijile si nesomnul o ajuta pe ministresa sa obtina viziuni salvatoare pentru criza nationala.

Astfel a descoperit dansa o multime de solutii pentru institutia pe care o conduce. Nu am aflat care sunt acelea, insa impresia e mai puternica decat adevarul.

Desi in cadrul insomniilor a realizat ce lectie a primit in privinta propriilor afaceri imobiliare, dandu-si seama ca nu se pricepe deloc in aceasta privinta, Elena Udrea a aplicat, absurd si paradoxal, aceeasi competenta si experienta imobiliara si in programele de Dezvoltare ale Romaniei. Si in Turismul romanesc.

In schimb, Elena Udrea a ramas aceeasi. Dusmanilor din presa le spune tipand, tot la ceas de seara, ca nu o intereseaza parerea nimanui dintre cei care o critica, iar celelalte opinii in ce o priveste nu conteaza.

Desfiintand tot ceea ce nu o lauda si nu o ridica, Udrea se viseaza ingerul pazitor al viitorului Romaniei. Sau, cel putin, cea mai demna dintre urmasii lui Traian. Desigur, dintre urmasii lui Traian Basescu...

Continuand pe acest drum, nu ar trebui sa mai fie pentru nimeni o surpriza ziua in care cea mai demna dintre urmasii neamului va incerca, si numai Dumnezeu stie daca soarta ne va feri sa se adevereasca, sa ii ia locul lui Traian insusi. Desigur, aceluiasi Traian Basescu.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#Elena Udrea Guvern Boc, #Elena Udrea credit, #Elena Udrea datorii , #stiri Elena Udrea
Comentarii
Poza ETC
ETC
rank 1
Sunt doua moduri de a te insela, de a judeca gresit, de a-ti pierde mintile: acela de a rataci ca un om inteligent si acela de a lua decizii ca un prost.”