Elena Udrea, intre zeghe si Presedintie

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Duminica, 11 Aprilie 2010, ora 23:45
10529 citiri

70.321 de romani au salvat-o pe Elena Udrea de la puscarie.

Altfel spus, daca cei peste 70.000 de votanti ar fi suferit de o dereglare hormonala sau neuronala in ziua de 6 decembrie 2009 si ar fi votat invers decat au facut-o, in acest moment, fanii "blondei de la Cotroceni", dar si cei mai ultrasi dintre portocalii, ar fi mers acum in pelerinaj la Rahova, la Gherla sau la Jilava sa o vada pe actuala ministreasa luminata in zeghe, plimbandu-se prin curtea penitenciarului si varsand lacrimi amare de dor dupa gentutele Vuitton si hainutele roz Dolce& Gabbana.

Trebuie sa recunoastem - Elena Udrea a scapat la mustata de catusele lui Voicu, de plimbarile "turistice" in duba Politiei intre sediile DNA si Judecatorie! Acum, dupa ce a scapat de mana lunga a razbunarii celui "care NU mai este", Udrea are revelatii despre ce ar fi putut sa fie si sa ii aduca trecutul, daca...

Cine ar putea sa nu o creada ca ne spune adevarul si numai adevarul? Trecand abia acum de la agonia posibilitatii neimplinite a trecutului la extazul viitorului cert, Elena Udrea ne-a dezvaluit, fara voie, ceea ce stiam toti cei lucizi si fara iluzii copilaresti in legatura cu realitatea din lumea in care traim.

Cat a lipsit, cat n-a lipsit, nu mai conteaza acum, important este ca o avem in libertate pe Udrea, iar mafiotii statului mediteaza la greselile facute dupa gratii. O singura intrebare trebuie pusa: vor fi oare acesti oameni (Voicu, Costiniu, Locic, Casuneanu) judecati pana la capat, asa cum aprigii apologeti ai puterii urla si clameaza in piata mare a tarii?

Sau avem parte din nou doar de circ, mai mult sau mai putin cu scop turistic, spectaculos desigur, insa gratuit si fara urmari reale pentru nicio parte implicata in caz?

Iar daca vom avea condamnari definitive, ceea ce abia in acest caz ne vom izbi de o premiera nationala, vom putea interpreta spusele Elenei Udrea ca pe o gafa ce tradeaza, de fapt, adevaratul si unicul mecanism care functioneaza in Romanioara? Ministrul Dezvoltarii si Turismului a scris pe blogul sau ca: "domnul Vanghelie era chiar decis, in cazul unei victorii a protejatului sau si al domnului Voicu, sa ma arunce in puscarie."

Asa grait-a Udrea, asa am inteles si noi. Dincolo de dezacordul gramatical, nu conteaza de unde stie, nu mai conteaza cum a aflat, noi sa prespunem, bazandu-ne pe buna credinta si increderea in onestitatea autoarei, ca asa s-ar fi intamplat, daca Geoana ar fi castigat alegerile, Voicu ar fi ajuns ministru de Interne, iar Vanghelie (care ar fi fost) ar fi tras toate sforile cum ar fi vrut.

Nici aici nu avem nimic nou. Acelasi lucru ne imaginam si noi ca se intampla in Romania: castigatorul ia potul, cel care pierde ajunge dupa gratii, in functie de rang, importanta si ura pe care a provocat-o celor care au venit la putere.

Cu aceeasi buna credinta si incredere in politicienii nostri sa ne intrebam acum, daca nu cumva acelasi lucru se petrece exact in momentul in care noi vorbim. Daca nu cumva arestarea lui Voicu, Casuneanu, Costiniu si Locic sunt urmarea vointei, dorintei sau chefului ori necesitatii cuiva dintre cei care au castigat alegerile in 6 decembrie 2009.

Fara sa stie, fara sa isi imagineze ca "marturisirile" compatimitoare ar putea sa se indrepte impotriva ei insasi, Elena Udrea a certificat o realitate pe care tot romanul o stia deja - Justitia a fost si este inca in si la mana celor care detin Puterea.

Ce ar face ca acum lucrurile sa stea altfel? Ce anume din comportamentul actualilor guvernanti ar trebui sa ne convinga ca acum, in premiera, dreptatea se face in sine si doar de dragul dreptatii? Cu siguranta ca viitorul va raspunde acestor intrebari, mai mult decat o poate face oricine.

Pana atunci ar trebui sa vedem daca va fi facut macar primul pas catre o justitie adevarata, iar cei patru vor fi condamnati (sau achitati) definitiv sau sunt doar plimbati prin fata camerelor de luat vederi pentru impresia artistica si denaturarea si acoperirea altor realitati mult mai dureroase.

Pana la aflarea adevarului insa, autoarea confidentelor, Elena Udrea, se poate considera norocoasa ca a scapat de zeghe si catusele lui Vanghelie si se poate indrepta, prin intermediul unei "dictaturi luminate", tot mai mult catre presedintie.

In drumul Elenei Udrea catre Palatul Cotroceni sa ii dorim ministrului Dezvoltarii de pe acum tot succesul din lume, pentru ca in 2014 sa nu ajunga in locul pierzatorilor din 2009.

Citește și:
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut sâmbătă, 1 octombrie, o serie de întrevederi cu premierul Natalia Gavriliţa, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor...
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost surprins sâmbătă, 1 octombrie, în mai multe ipostaze intime alături de un băiat, motiv pentru care conducerea partidului a decis să-l excludă. Bălășoiu...
Comentarii
Poza Rasputin
Rasputin
rank 5
Nicicand nu a mai existat o asemenea femeie...Statura ei este impunatoare iar prezenta terifianta...Lumina din ochii ei este salbatica si vocea ei este ca un tunet.
Poza GELU FLOCEA
GELU FLOCEA
rank 5
Madam Udrea,n-o sa cunoasca nici una dintre situatii:zeghea sau presedentia!