Elena Udrea: Ma rog la Dumnezeu sa nu ajungem ca Grecia

Marti, 25 Mai 2010, ora 20:41
5248 citiri
Elena Udrea: Ma rog la Dumnezeu sa nu ajungem ca Grecia
Foto: Realitatea TV

Elena Udrea, ministrul Turismului, sustine ca se roaga la Dumnezeu sa nu ajungem ca Grecia sau ca Spania, tari aflate intr-o situatie economica mai dificila ca Romania.

Desi a recunoscut ca nu este intru-totul multumita de activitatea Guvernului Boc, in momentul de fata varianta ca premierul sa fie inlocuit este exclusa.

"Masurile Guvernului nu au fost perfecte si s-au facut niste greseli, dar daca s-au facut greseli, s-au facut cu toata buna-credinta fata de romani", a declarat Udrea marti seara, la Realitatea TV.

Intrebata despre eventuala schimbare a premierului Emil Boc, Udrea a raspuns: "Deocamdata, nu. In momentul acesta, categoric nu. Ce am castiga daca l-am demite acum? Timpul este foarte important astazi, precum si masurile pe care le luam. Ce ar castiga tara daca noi am schimba acum premierul? Trebuie sa treaca prin Parlament. Avem majoritatea, dar tot dureaza o luna".

Udrea: Toate pensiile vor fi reduse cu 15%

Pozand in politicianul providential, Elena Udrea a sustinut ca a avut nevoie de mult curaj pentru a fi ministru intr-o perioada grea a istoriei precum cea in care ne aflam.

"Sa fii ministru in perioada asta si sa ramai ministru iti trebuie si curaj. Eu am norocul sa am un minister care face parte din relansarea economica. Nu sunt la Munca sa tai salariile... Am norocul sa fiu intr-un minister care are sansa sa relanseze economia. Am avut curajul sa fac lucruri pe care nu le-a mai facut nimeni: am taiat salariile, personalul, inainte sa vina FMI in Romania", a adaugat ministrul Turismului.

Cat despre iesirea din criza, Udrea considera ca singura solutie este ca statul sa nu se mai imprumute. Iar pentru asta e nevoie de scaderile salariale si ale pensiilor.

"Jafurile" din achizitii

Ministrul Udrea a dezvaluit "jafurile" din achizitii, pe care le-a descoperit in institutia pe care o conduce. "Jaful" pe bani publici se face in felul urmator: o firma castiga o licitatie la pret de dumping, iar apoi in colaborare cu angajatii statului valoarea contractului este crescuta cu 50%. "Este o situatie pe care o tolereaza toate partidele", sustine Udrea, care a subliniat masura luata de dansa la minister - niciun contract nu are voie sa fie aditionat decat in cazuri exceptionale si cu maximum 10%.

"Cand am ajuns la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, primul lucru pe care l-am facut am analizat achizitiile si am vazut ce jaf se intampla in achizitii. Oameni care vin la licitatii le castiga pe bune, dar la preturi mici pentru care nu ar putea executa niciodata lucrarea.

Pentru ca, apoi, mana in mana cu angajatii statului, cresc pretul lucrarii cu 50%. Numai in cazuri exceptionale se poate face asta, conform legii. In Romania este regula, se castiga contractul la un pret foarte mic, dupa care, mana in mana cu angajatii statului, cresc valoarea contractelor cu 50%", a declarat Udrea.

In legatura cu desfiintarea Companiei Nationale de Investitii, Elena Udrea a precizat ca s-a facut un audit in institutie si s-a constatat ca se fac investitii inutile pentru aceasta perioada de criza.

Planuri de viitor

In PD-L, ministrul Dezvoltarii Regionale nu isi doreste functia suprema ci va candida pentru un post de vicepresedinte. Cat despre sperantele pentru Cotrceni, Udrea a precizat ca nu s-a gandit cum ar fi sa ocupe functia de presedinte al Romaniei.

"Nu. Nu am sa dau nastere niciunui fel de speculatii, nu m-am gandit", a raspuns Elena Udrea unei intrebari adresate de moderatorul emisiunii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#Elena Udrea Guvern Boc, #Elena Udrea criza economica , #stiri Elena Udrea
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Inca o facatura marca Antena 3 ! Decupaje , insailari ... cam primitive , tehnica poate mult mai mult in momentul de fata ! Oricum , liberalii de pe forum juiseaza din greu .