Lia Olguta Vasilescu cere mutarea procesului cu Elena Udrea

Joi, 29 Iulie 2010, ora 11:56
2273 citiri
Lia Olguta Vasilescu cere mutarea procesului cu Elena Udrea

Avocatul Liei Olguta Vasilescu a cerut, joi, la Judecatoria Sectorului 5, unde se judeca procesul in care ministrul Dezvoltarii si Turismului Elena Udrea a dat-o in judecata pe Vasilescu pentru afirmatiile facute in legatura cu arestarea lui Antonie Solomon, ca procesul sa se judece la Craiova.

Astfel, avocatul Olgutei Vasilescu a invocat in fata magistratilor Judecatoriei Sectorului 5 exceptia necompetentei teritoriale a acestei instante, sustinand ca procesul trebuie sa fie judecat la Craiova, unde clienta sa are domiciliul.

Aparatorul a sustinut ca, desi Vasilescu este senator si isi desfasoara activitatea la Parlamentul Romaniei, care este in raza teritoriala a Sectorului 5, afirmatiile pe care Udrea le contesta au fost facute la doua televiziuni, care sunt in Sectorul 1.

Reprezentantul senatorului PSD a cerut ca instanta sa isi decline competenta in favoarea Judecatoriei Craiova.

De cealalta parte, avocatul Elenei Udrea a cerut respingerea exceptiei, sustinand ca Lia Olguta Vasilescu este parlamentar de aproximativ 12 ani si isi desfasoara activitatea in Sectorul 5 al Capitalei. Totodata, reprezentantul ministrului Dezvoltarii a adaugat ca, desi afirmatiile legate de arestarea lui Antonie Solomon au fost facute la televiziune, Vasilescu le-a repetat si in Parlament, cu ocazia unui interviu.

Instanta urmeaza sa decida daca va continua sa judece dosarul sau daca isi va declina competenta in favoarea Judecatoriei Craiova.

Udrea cere daune de 100.000 de lei

Elena Udrea a anuntat, in luna martie, ca a dat-o in judecata pe Lia Olguta Vasilescu, senator PSD, din cauza afirmatiilor acesteia ca ministrul Dezvoltarii si Turismului ar avea legatura cu arestarea lui Antonie Solomon, si cere daune de 100.000 de lei, suma care va merge la o fundatie pentru drepturile ziaristilor.

Udrea spune ca mai multe publicatii au preluat afirmatia senatoarei ca ar avea legatura cu arestarea lui Antonie Solomon, in ciuda faptului ca aceasta nu a putut proba acuzatiile.

"Desi recunoaste neechivoc ca afirmatiile sale sunt bazate pe zvonuri, parata nu poate proba nici macar existenta acelor zvonuri. De altfel, nu pot exista asemenea probe deoarece, asa cum am mai afirmat, nu am nicio legatura cu arestarea primarului Craiovei, dupa cum nu am nicio legatura cu vreuna dintre firmele cu interese de afaceri in respectiva zona", se arata in comunicatul remis de Elena Udrea presei.

Citeste si:
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Președintele Klaus Iohannis rămâne la un minim al încrederii românilor, conform unui sondaj de la finalul anului trecut acesta având doar 20%, fiind în spatele premierului Ciucă și a...
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 16 ianuarie, că guvernul lucrează la o nouă schemă de sprijin pentru populație în urma creșterii facturilor la curent și gaze, care...