Lia Olguta Vasilescu cere mutarea procesului cu Elena Udrea

Joi, 29 Iulie 2010, ora 11:56
2421 citiri
Lia Olguta Vasilescu cere mutarea procesului cu Elena Udrea
Foto: Arhiva

Avocatul Liei Olguta Vasilescu a cerut, joi, la Judecatoria Sectorului 5, unde se judeca procesul in care ministrul Dezvoltarii si Turismului Elena Udrea a dat-o in judecata pe Vasilescu pentru afirmatiile facute in legatura cu arestarea lui Antonie Solomon, ca procesul sa se judece la Craiova.

Astfel, avocatul Olgutei Vasilescu a invocat in fata magistratilor Judecatoriei Sectorului 5 exceptia necompetentei teritoriale a acestei instante, sustinand ca procesul trebuie sa fie judecat la Craiova, unde clienta sa are domiciliul.

Aparatorul a sustinut ca, desi Vasilescu este senator si isi desfasoara activitatea la Parlamentul Romaniei, care este in raza teritoriala a Sectorului 5, afirmatiile pe care Udrea le contesta au fost facute la doua televiziuni, care sunt in Sectorul 1.

Reprezentantul senatorului PSD a cerut ca instanta sa isi decline competenta in favoarea Judecatoriei Craiova.

De cealalta parte, avocatul Elenei Udrea a cerut respingerea exceptiei, sustinand ca Lia Olguta Vasilescu este parlamentar de aproximativ 12 ani si isi desfasoara activitatea in Sectorul 5 al Capitalei. Totodata, reprezentantul ministrului Dezvoltarii a adaugat ca, desi afirmatiile legate de arestarea lui Antonie Solomon au fost facute la televiziune, Vasilescu le-a repetat si in Parlament, cu ocazia unui interviu.

Instanta urmeaza sa decida daca va continua sa judece dosarul sau daca isi va declina competenta in favoarea Judecatoriei Craiova.

Udrea cere daune de 100.000 de lei

Elena Udrea a anuntat, in luna martie, ca a dat-o in judecata pe Lia Olguta Vasilescu, senator PSD, din cauza afirmatiilor acesteia ca ministrul Dezvoltarii si Turismului ar avea legatura cu arestarea lui Antonie Solomon, si cere daune de 100.000 de lei, suma care va merge la o fundatie pentru drepturile ziaristilor.

Udrea spune ca mai multe publicatii au preluat afirmatia senatoarei ca ar avea legatura cu arestarea lui Antonie Solomon, in ciuda faptului ca aceasta nu a putut proba acuzatiile.

"Desi recunoaste neechivoc ca afirmatiile sale sunt bazate pe zvonuri, parata nu poate proba nici macar existenta acelor zvonuri. De altfel, nu pot exista asemenea probe deoarece, asa cum am mai afirmat, nu am nicio legatura cu arestarea primarului Craiovei, dupa cum nu am nicio legatura cu vreuna dintre firmele cu interese de afaceri in respectiva zona", se arata in comunicatul remis de Elena Udrea presei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Lia Olguta Vasilescu Elena Udrea proces, #proces Elena Udrea , #stiri Elena Udrea