Mascarada Elenei Udrea (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Marti, 19 August 2014, ora 07:54
5938 citiri
Mascarada Elenei Udrea (Opinii)

Daca dna Udrea nu se straduia sa joace sceneta sacrificiului pentru partidul lovit de revelatii privindu-l pe Cristian Diaconescu, probabil ca momentul schimbarii candidatului putea sa para la o adica, macar pentru cei mai creduli, o miscare disperata de evitare a unui dezastru.

Dar toata argumentatia dnei Udrea cred ca nu face decat sa dovedeasca existenta unui plan foarte bine pus la punct dintr-un bun inceput.

Argumentul forte adus acum impotriva lui Cristian Diaconescu este lipsa de notorietate. Si cam cand a descoperit PMP acest secret bine ascuns sub sapte randuri de la lacate? Ieri? Acum o saptamana?

Sunt zeci de sondaje publice care aratau toate acelasi lucru, ca dl Diaconescu este unul dintre politicienii cu cea mai mica notorietate. Nu stia nici Traian Basescu acest lucru cand i-a semnat primul lista de sustinere?

Dar sa zicem ca doar PMP nu stia acest lucru. Sa intelegem ca si-au stabilit candidatul tocmai la prezidentiale fara nicio cercetare sociologica, fara niciun reper? Si atunci pe ce criteriul l-au ales? Costumul? Privirea? Asa ceva ar insemna un amatorism crunt, de necrezut pentru un politician de calibrul lui Traian Basescu sau macar cu experienta Elenei Udrea. Nu a stabilit ea candidatul la primaria Capitalei, pe Silviu Prigoana, strict in functie de sondaje? Inteleg deci ca si domnia sa era obisnuita sa foloseasca sondajele? Cum sa le fi ratat tocmai in cazul lui Cristian Diaconescu?

Dar, ne spune acum dna Udrea, Cristian Diaconescu nici n-a fost candidat. Am fost cu totii intr-o eroare. A fost doar o propunere. O idee. O varianta, ca doar n-a primit niciun vot din partea partidului.

Iaca pocinog! Deci toata lumea, inclusiv dl Diaconescu, credea ca domnia sa e candidat si cand colo nu era. Dar toata lumea o include si pe dna Udrea pentru ca domnia sa, cu gura domniei sale si cu vocea domniei zicea asa: "Primul anunt pe care vreau sa-l fac in calitate de presedinte al PMP este numele candidatului nostru la prezidentiale: Cristian Diaconescu".

Pai daca dna Udrea ne anunta atunci candidatul cum sa fi crezut noi ca era vorba doar despre o propunere? Si daca era doar o propunere, deci nu despre un candidat cu acte in regula cum se face ca PMP a inceput campania de strangere de semnaturi pentru el, iar prima semnatura a fost chiar a presedintelui Romaniei? Adica PMP strangea semnaturi pentru o propunere de candidat ca sa-si faca mana pentru adevaratul candidat?

Dar dna Udrea stia ca e doar o propunere, observ. Un detaliu pe care l-a trecut sub tacere. Ca sa nu strice momentul, desigur. Dar stia bine ca asa cum l-a anuntat, asa il poate retrage. Prin propria vointa. L-a tinut o vreme cat sa isi traga putin sufletul, sa organizeze partidul fix dupa voia ei, sa-si mai faca niste campanie de imagine, dupa care urma sa-l execute pe Cristian Diaconescu dintr-o miscare.

Spre cinstea dlui Diaconescu pare sa nu fi fost parte la aceasta mascarda. Nu a consimtit la un scenariu de tip "draga Stolo". Nu a stat nici sa lupte in colegiul national stiind bine ca de acolo "yesmanii" dnei Udrea ii pregatisera umilinta finala. Martelarea.

Este meritoriu faptul ca a jucat cinstit, dar nu cred ca asta il va duce in turul al doilea, ce sa mai vorbim de castigarea prezidentialelor ca independent. Fara infrastructura unui partid, fara sustinere media o candidatura independenta este o utopie. Si atunci, s-a aruncat Cristian Diaconescu in aceasta candidatura mizand pe sustinerea presedintelui sau impotriva acestuia?

Cu alte cuvinte, unde este Traian Basescu in aceasta ecuatie? L-a tradat pe Cristian Diaconescu si si-a tradat propria semnatura pe lista de sustinere a acestuia? Sau, dimpotriva, a ramas in spatele lui Cristian Diaconescu, se rupe de Elena Udrea si urmeaza sa isi doboare propriul produs politic esuat?

Cred ca aceasta este principala clarificare pe care trebuie sa o asteptam de la aceasta zi. Pentru ca desemnarea dnei Udrea candidat al PMP nu cred ca este mai este o chestiune dubitabila.

USR și Forța Dreptei atacă la CCR legea pentru devansarea alegerilor prezidenţiale. „Încearcă disperat să-şi asigure supravieţuirea la putere”
USR și Forța Dreptei atacă la CCR legea pentru devansarea alegerilor prezidenţiale. „Încearcă disperat să-şi asigure supravieţuirea la putere”
Partidele USR şi Forţa Dreptei au sesizat Curtea Constituţională pe legea pentru devansarea alegerilor prezidenţiale, adoptată de PSD, PNL şi UDMR, cu încălcarea flagrantă a oricăror...
Corina Creţu demisionează din Pro România: ”Nu pot gira colaborarea cu AUR”
Corina Creţu demisionează din Pro România: ”Nu pot gira colaborarea cu AUR”
Europarlamentarul Corina Crețu și-a anunțat marți, 5 martie, demisia din Pro România, partid înființat de fostul premier Victor Ponta. Ea a scris, într-o postare pe Facebook, că ”nu...
#Elena Udrea Cristian Diaconescu candidat iepure, #Traian Basescu Elena Udrea , #stiri Elena Udrea