O zi din viata de ministru a Elenei Udrea

Sambata, 21 August 2010, ora 14:35
4012 citiri
O zi din viata de ministru a Elenei Udrea

Elena Udrea se plange ca munca in calitate de ministru al Dezvoltarii si Turismului ii ocupa tot timpul si ca a ajuns sa nu mai aiba timp si pentru ea. Cu toate acestea, ea isi face timp sa scrie si pe blog, unde explica cum arata o zi din viata sa, pentru ca toata lumea sa inteleaga ca munca de ministru nu e chiar asa usoara.

"Ziua de astazi (n.red-vineri) am dedicat-o, aproape in totalitate, muncii de birou. Trebuia recuperat cat pentru aproape o intreaga saptamana de activitate pe teren. Informari, hotarari, rapoarte, proiecte, cereri, decizii care nu sufera amanare. Multe hartii, cerneala albastra si prea putin timp", scrie Elena Udrea.

Ministrul isi incepe ziua facand revista presei, pentru a se informa cat de bine s-au inteles cele comunicate de ea si ministerul pe care il conduce.

"Pentru inceput, revista presei. Rectificarea bugetara a adus cu sine o reducere cu 168,6 milioane de lei a bugetului ministerului. Ca atare, a trebuit sa reducem din tintele asumate cu programele derulate de MDRT, iar pe altele sa le suspendam. O parte a presei a inteles ca vom suspenda si cele mai cunoscute doua programe: constructia de case pentru tineri in sistem ANL si reabilitarea termica a blocurilor. Lucrurile nu stau asa, e nevoie de precizari si corecturi. Deci, comunicat de presa.

Rectificarea bugetara ne-a schimbat tintele pe care ni le-am impus, nu si intentia noastra de a construi case pentru tineri. Astfel, anul acesta, in loc de 7.000 de apartamente noi, vom reusi sa facem doar 1.400. In ceea ce priveste programul de reabilitare termica, lucrurile sunt chiar invers: vom completa actuala forma a programului cu un proiect nou care prevede ca asociatiile de proprietari sa contracteze credite pe 5 ani garantate de stat cu dobanda subventionata de MDRT. Acest proiect complementar are un mare avantaj: se adreseaza tuturor asociatiilor de proprietari, stiut fiind faptul ca, din lipsa banilor, reabilitarea termica pe programul initial ar dura 120 de ani daca ne-am baza numai pe fondurile anuale pe care le are MDRT la dispozitie pentru a cofinanta lucrarile", continua ministrul.

Dupa ce explica presei cum este in realitate situatia, Udrea explica ca are pe agenda pe ziua respctiva "partea de analiza".

"Intai cei de la Turism, sa vedem cum merge strategia de promovare a brandului turistic. Lucrurile incep sa se miste. Pana la urma este demersul cel mai serios si profesionist al autoritatilor romanesti de dupa 1989. Sper sa vedem cat de curand si efectele pozitive", se arata Udrea increzatoare.

Ca orice femeie, si mai ales ca este una cu functie inalta, Elena Udrea se plange ca timpul nu ii ajunge: "Se apropie ora 15.00. Repede, pana nu pleaca toti angajatii din minister (stiti, vinerea e zi scurta pentru bugetari) trebuie sa discut despre problemele aparute in derularea proiectelor Phare prin administratiile locale".

Dupa ce trage linie, dupa o zi lunga, dupa cum considera doamna ministru, Elena Udrea spera ca macar a doua zi sa "isi faca timp si pentru ea".

"Multe proiecte, putin timp. S-a facut seara. A mai ramas ceva? Da, maine(n.red-sambata) are loc a treia emisiune, dintr-o serie de sase, la Tvr 1, la care voi participa chiar eu(...) Si-acum? S-a facut tarziu si, pana la urma, sambata e zi lucratoare, nu-i asa? Poate maine seara sa am timp si pentru mine", incheie ministrul postarea.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Elena Udrea ministru, #o zi din viata Elenei Udrea , #stiri Elena Udrea
Comentarii
Poza Jerome
Jerome
rank 5
Incepe ziua doamnei Udrea
Poza Iogica
Iogica
rank 5
spre rusinea Antena 3 si Irealitatea tv... felicitari Elena Udrea si Teodor Baconschi, pentru ce ati realizat in China