Opinii: Boc o ajuta pe Udrea sa-si plateasca creditul. Pe Ion, nu

Duminica, 27 Iunie 2010, ora 15:00
3645 citiri
Opinii: Boc o ajuta pe Udrea sa-si plateasca creditul. Pe Ion, nu

Premierul Emil Boc se bate cu pumnul in piept ca decizia Guvernului de anulare a comisionului de rambursare anticipata a creditelor la banci este o masura de sustinere a celor care nu-si pot plati creditele si o forma de sustinere economica.

Fals! Decizia Guvernului este o ipocrizie care ii ajuta doar pe marii datronici, adica pe cei de calibrul lui Udrea.

Ce ministrii au datorii la banci

Emil Boc a facut apologia acestei masuri si a explicat, cu emfaza, ca masura Guvernului este o solutie binevenita "in sustinerea celor care au datorii la banci, pentru ca acestia isi pot renegocia creditele, cu alte banci, care pot sa le acorde o dobanda mai mica, bancile fiind obligate sa-i scuteasca de la plata comisionului de rambursare anticipata".

Masura este buna, dar este buna doar pentru Udrea, care primeste din partea colegilor o gura de oxigen, care mie, Ion, om de rand, sufocat de datoria la banca, nu-mi foloseste la nimic.

Sa ma explic. Eu, Ion, lucrator in mediul privat am facut un credit in euro, pentru ca era mai avantajos, la momentul la care l-am cotractat. Intre timp, patronul mi-a taiat din leafa, cu mult inainte ca o masura similara sa fie pusa in discutie pentru bugetari, deci implicit si pentru Udrea si colegii sai, care oricum aveau si ale surse de venit.

Mi-a crescut dobanda, a crescut si euro, iar creditul, care era omenesc acum doi ani, a devenit imposibil de suportat, asa ca am doua rate restante si risc sa o fac pe a treia. Mai rau este ca in situatii similare cu mine, se afla un milion de alti romani.

In ultima luna datoriile la banci au avut cea mai mare crestere, comparativ cu aceeasi luna a anului trecu,t ajungand la suma totala de 12,6 miliarde lei. Suma aceasta reprezinta o bomba cu ceas a carei explozie este iminenta in conditiile cresterii TVA.

Cea mai mare crestere a datoriilor la banci

Dupa discursul lui Boc m-am gandit ca Guvernul m-a luat si pe mine in calcul, cand s-a gandit sa usureze greul in relatia cu banca pentru Elena Udrea. Si asta cu atat mai mult cu cat Boc si ministrii lui sunt datori sa faca acest lucru pentru ca, prin sumele imense pe care Guvernul le-a imprumutat de la banci, acestea nu au mai fost intereseate de clientii ordinari ca mine.

M-am inselat. Ordonata pe care o lauda Boc este doar in folosul lui Udrea. Creditul ei, luat pe persoana privata, ca si mine, are un tratament special de care eu nu pot beneficia.

Ca sa-mi reesalonez creditul, sau ca sa beneficiez de oricare alt avantaj trebuie sa ajung la zi cu rata.

Comision de rambursare anticipata a cerditelor

Chestiune imposibiul de realizat, mai ales in conditiile actuale. Directorul sucursalei unde am eu creditul mi-a spus ca nu am niciun avanataj de pe urma ordonantei, pentru ca datoria mea este prea mica ca sa simt vreun beneficiu, plus ca nu ma pot califica la reducerea dobanzii, creditul meu fiind calificat ca un "credit toxic", adica restant, eu fiind un client sarac care nu aduce beneficii bancii.

"Daca aveati un credit ca Udrea, da, ati fi avut avantaje", mi-a spus directorul de sucursala.

"Si cum pot sa ajung in situatia lui Udrea?", am intrebat eu, cu o ironie pe care directorul nu a sesizat-o. "Sa fi avut un credit de trei milioane de euro... nu de 10.000!".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Elena Udrea credit, #Emil Boc credite comision rambursare anticipata , #stiri Elena Udrea