Presa de azi: Aglomeratie pe culoarul ciudatilor, spre Cotroceni

Sambata, 05 Septembrie 2009, ora 08:17
3554 citiri
Presa de azi: Aglomeratie pe culoarul ciudatilor, spre Cotroceni

Un luptator impotriva fiscului, un specialist in falimente, dar si un fost spion s-au inscris ca independenti in cursa pentru Cotroceni.

Campania electorala pentru prezidentiale nu va duce nici in acest an lipsa de candidati exotici, chiar daca nu avem un partid al bautorilor de bere, de exemplu.

In schimb, omul de afaceri Nati Meir a pornit deja vizitele prin teritoriu, dupa ce a debutat in campanie cu manele si fotomodele, scrie Gardianul.

El i-a si nominalizat pe cei cu care va face Guvernul, desi un presedinte nu are aceasta atributie, reusind sa-i bine-dispuna pe forumisti cu ideea de a-l plasa pe Mircea Badea la Interne si pe Oreste la Cultura.

Ninel Potarca, cunoscut la nivelul judetului ca "marele evazionist al Gorjului", este, in prezent, presedintele Patronatelor Oamenilor de Afaceri de Etnie Rroma la nivel national si si-a anuntat intentia de a candida pentru prima functie in stat.

Un "luptator antisistem", Marian Bataiosu (foto), strange semnaturile pentru competitia prezidentiala, postand pe blogul personal imagini cu "O Romanie Mare si Crestina" care cuprinde si Republica Moldova.

Printre aspirantii la postura de candidat se numara si un avocat specializat in falimente si insolventa: Gheorghe Piperea. El si-a conceput un intreg program: "Eu vreau sa fiu presedinte", tot pe blog.

Miron Cozma si-a declarat intentia de a candida, chiar daca deocamdata nu are acest drept. Totodata, acesta spune ca primul lucru pe care il va face va fi arestarea imediata a lui Iliescu, Constantinescu si Basescu. Chiar si Dan Diaconescu, "parintele OTV-ului", nu exclude posibilitatea de a schimba fotoliul din studio cu unul in Cotroceni.

Udrea ii face nota de plata lui Gusa

Presa centrala abordeaza sambata si aparitia Elenei Udrea la scoala de vara a PD-L, care are loc la Costinesti.

Elena Udrea a facut valuri in cea de-a doua zi a Taberei de vara de la Costinesti a PDL. Nu prin tinuta, ca de obicei, ci prin simpla prezenta. Foamea era si mare la un eveniment de la care, in prima zi, liderii partidului nu au stiut cum sa plece mai rapid, dupa ce si-au tinut speech-urile pline de atacuri la adresa partenerilor de coalitie din PSD, relateaza Cotidianul.

Nici Videanu, nici Blaga, nici Stolojan nu au stat la taclale cu poporul portocaliu, nu au imprastiat zambete si complimente asa cum a stiut sa faca doar ea.

Dupa un discurs de vreo 30 si ceva de minute in care si-a pus, ca de obicei, la zid adversarii politici, de la Geoana, Orban, comisie pana la "nulitatea politica" Cozmin Gusa, in care a vorbit despre planurile si realizarile ministerului in privinta litoralului - si asta chiar intr-una dintre cele mai mizerabile statiuni de pe malul marii -, Udrea s-a aruncat in bratele poporului.

Ale celor din Timisoara, din Buzau, Tulcea, Constanta, Vrancea, Timisoara, de oriunde din aceasta tara, toti dornici sa faca o poza, doua poze, un album cu diva partidului. Doamne trecute de prima tinerete, adolescente in tinuta de gala, tineri cu pectoralii umflati in tricouri mulate, oameni imbracati ca de duminica pentru mers la biserica.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, l-a umilit, la scoala de vara a PD-L, pe consilierul lui Mircea Geoana, Cozmin Gusa, prezentandu-l ca pe o nulitate care cauta de pomana la masa celor bogati si de buna credinta, ea si sotul ei cazand, mai demult, victime acestuia, scrie si Gandul.

"In politica sunt tot felul de oameni nepotriviti, de nulitati am vrut sa spun, cu privire la domnul Gusa, pentru ca vorbim de consilierii domnului Geoana care, pentru 13 milioane de euro, merita sa faci figuratie, pentru ca nu poti sa ai un rezultat pozitiv. Dar, pe langa dansii, mai sunt si altii, care au tot felul de roluri, sa ii care mapa, sa ii care geanta (...) sau rolul de raspandac de zvonuri si barfe, pe la televizor, care zilele trecute incerca sa isi aminteasca de unde ne stim".

I-a reimprospatat memoria lui Gusa, aducandu-i aminte de unde o cunoaste: "de cand manca gratis la masa sotului meu". Cuplul Udrea-Cocos a fost, a sustinut ministrul PD-L, printre "oamenii seriosi" care s-au inselat cu privire la caracterul lui. Udrea a ridiculizat si "talentul" consilierului lui Geoana de a "umple" studiourile TV de barfe si zvonuri "cu aerul ca tot ce spune e stiut numai de el".

Replica Elenei Udrea a venit dupa ce Gusa a sustinut, vineri, ca DNA si ANI s-au autosesizat in privinta ei in legatura cu contractul de colaborare cu BRD si Eurosport.

Ridzi, sefa de campanie in Valea Jiului

Pe de alta parte, apar noi informatii despre fostul ministru al Tineretului si Sportului, care se pare ca va coordona campania prezidentiala in Valea Jiului.

Organizatia Judeteana Hunedoara a PD-L pare sa se ghideze dupa formula "Cainii latra, ursul trece!". Altfel nu se explica decizia Biroul Politic Judetean al PD-L, care l-a cooptat in staff-ul din Hunedoara pe Marian Mihalache. Mai mult, printr-o decizie a Biroului Politic National, toti deputatii si senatorii partidului vor raspunde de zonele lor la alegerile prezidentiale. Prin urmare, Monica Iacob-Ridzi se va ocupa de Valea Jiului la prezidentiale, relateaza Jurnalul National.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#candidati ciudati alegeri prezidentiale, #Marian bataiosu alegeri prezidentiale, #Elena Udrea Cozmin Gusa , #stiri Elena Udrea
Comentarii
Poza opus9
opus9
rank 5
Este greu de crezut ca ramp de la Cotroceni va fi candva trecuta macar de unul din ceilalti protagonisti in afara de actualul presedinte !