Proiectul Elenei Udrea distruge plaja din Sulina

Luni, 10 Mai 2010, ora 10:01
2848 citiri
Proiectul Elenei Udrea distruge plaja din Sulina

Planurile Elenei Udrea de amenajare turistica din Sulina ne-au adus un avertisment de la Comisia Europeana, care atrage atentia ca Sulina este arie protejata.

Comisia Europeana a lansat un prim avertisment, care precede deschiderea procedurii de infringement. CE avertizeaza ca Sulina este sit Natura 2000 si este sub protectia directivelor "Pasari si Habitate" ale Uniunii Europene. Cu toate acestea, autoritatile romane au demarat un proiect de constructie a unor spatii de recreere pentru turisti si a unui centru de sanatate in zona. Mai mult, s-a inceput asfaltarea in zona, pentru a facilita accesul, relateaza Jurnalul National.

Pentru modernizarea plajei Sulina, Ministerul Turismului a alocat 179 de milioane de lei, iar lucrarile ar urma sa fie finalizate in ianuarie. Plaja de la Sulina, printre ultimele plaje salbatice din Europa, este vizata de multi ani de investitori, care vor sa transforme zona in statiune turistica moderna.

Primarul pedelist Aurel Dimitriu sustine insa ca proiectul de dezvoltare turistica din Sulina este unul bun, pentru ca orasul are mari probleme, iar turismul ar reprezenta "o salvare pentru locuitori".

Ministerul Turismului: Proiectul apartine Consiliului Judetean Tulcea

Proiectul "Amenajare plaja Sulina" apartine Consiliului Judetean Tulcea, acesta fiind, totodata, beneficiarul fondurilor alocate, in completarea surselor proprii, de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, in cadrul programului anual de dezvoltare a infrastructurii turistice, se arata intr-un comunicat al MDRT.

"Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului nu are nicio responsabilitate cu privire la obtinerea autorizatiilor, avizelor sau acordurilor necesare derularii investitiei, acestea fiind in sarcina autoritatii publice locale care deruleaza investitia. Mai mult, CJ Tulcea are toate avizele prevazute de legislatia romana in vigoare pentru derularea proiectului 'Amenajare plaja Sulina'", se mai arata in comunicatul remis Ziare.com.

In conformitate cu art. 4 din HG 120/2010, care reglementeaza acest domeniu, "autoritatile administratiei publice locale raspund in conditiile legii de utilizarea sumelor primite pentru realizarea proiectelor de investitii".

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#Elena Udrea, #plaja sulina, #distrugere plaja Sulina , #stiri Elena Udrea