Se pregateste "tataia" Udrea sa devina presedinte?

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 26 Martie 2010, ora 23:50
4976 citiri

Dupa ce a facut din nou valuri, doar la nivelul declaratiilor, nu al faptelor, cu dorinta de a infiinta statiunea "rivala" Tataia, Elena Udrea a anuntat ca vrea si functia de vicepresedinte PD-L. Este primul pas catre ascensiunea si pregatirea Elenei Udrea catre ultimul pas posibil pe scena politica. O ipoteza care, cel putin pentru unii, acum, poate parea fantasmagorica, extravaganta si nerealista. Insa ea capata consistenta daca privim intreg traseul Elenei Udrea in politica noastra.

Despre ce sa fie vorba? Care ar fi ultimul pas pe care Elena Udrea ar putea sa il mai faca in politica romaneasca? Desigur, pasul catre Cotroceni. Este vehiculata deja prin unele zone media si politice mai mult sau mai putin explicit, cu mai multe sau mai putine argumente, ideea pregatirii candidaturii Elenei Udrea pentru alegerile prezidentiale din 2014. Inca ar mai mira pe cineva posibilitatea ca in 2014 sa o avem pe Elena Udrea la Cotroceni?

Ca pregatire a propriei imagini, procesul prin care trece Elena Udrea este aproape perfect. Construita cu migala, cu atentie si fara sa greseasca nici un pas, cariera politica a doamnei ministru nu a ratat nicio etapa. A avut grija de latura intelectuala - si este in prezent (aproape) un respectat profesor universitar. Ce ne-am putea dori mai mult de atat de la un candidat la presedintie? Pe scurt, este o femeie desteapta, chiar detine si mai multe diplome cu care poate dovedi oricui asta.

Acum Elena Udrea aduna la capitolul experienta administrativa. Si politica. Precum si predecesorul ei, Traian Basescu, cel al carui urmas demn se considera a fi, Elena Udrea a trecut pana acum prin doua posturi de ministru fara a lasa nimic concret in urma, nicio realizare, niciun punct de referinta, nicio reforma, insa a lasat atat de mult zgomot, incat zgomotul a luat locul realizarilor si s-a transformat in "capodopera" politica a polticianului Udrea.

Intrebat, mai mult sau mai putin explicit, ce crede despre posibila candidatura a unei femei la prezidentialele din 2014 si despre pregatirile si cautarile in acest sens din cadrul partidului democrat liberal, deci implicit despre candidatura Elenei Udrea, Vasile Blaga s-a aratat foarte sceptic in privinta sanselor pe care le-ar avea (orice femeie) peste patru ani. Motivul? Femeile din Romania nu prea voteaza alte femei. Blaga nu a explicat deloc sentinta sa, bazata probabil doar pe cateva studii si sondaje rahitice.

Certe sunt cel putin cateva lucruri. Elena Udrea nu este orice femeie, iar atunci cand vine vorba despre "blonda de la Cotroceni", imi permit sa cred ca aceasta judecata, prejudecata in sine, nu va mai functiona in cazul ministrului Dezvoltarii si Turismului. Imbarbatata de acest gand, Elena Udrea ar putea sa isi puna ambitia sa ne demonstreze ca este perfectiunea intruchipata la genul feminin, asa cum cel a carui urmasa se considera, Traia Basescu, este perfectiunea la genul masculin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, şi-a depus vineri, 19 aprilie, candidatura pentru Primăria Capitalei, el venind cu un tricou pe care era scris „Je suis Pepa Pig!” şi „Şi...
#Elena Udrea Cotroceni, #Elena Udrea prezidentiale, #Elena Udrea candidatura presedinte , #stiri Elena Udrea