Udrea: Iesirea din recesiune arata corectitudinea masurilor Guvernului Boc

Vineri, 13 Mai 2011, ora 15:40
2193 citiri
Udrea: Iesirea din recesiune arata corectitudinea masurilor Guvernului Boc
Foto: Arhiva

Ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, sustine ca vestea data de INS ca Romania a iesit din recesiune ne da motive sa fim optimisti fata de cresterea economica de anul acesta, dar are si un efect psihologic important, luand in considerare ca USL si televiziunile de stiri le servesc zilnic romanilor pilula amara a negativismului.

"Iesirea din recesiune este un element de ordin tehnic. Nu inseamna ca am iesit din criza, nu inseamna ca romanii vor trai de astazi mai bine. Iesirea din recesiune este insa confirmarea faptului ca Guvernul a facut ceea ce trebuia. Ca economia nationala s-a stabilizat si a revenit pe crestere. Ca programul de reforme al Guvernului Boc incepe sa dea roade. Pe scurt, iesirea din recesiune este dovada clara a faptului ca ne aflam pe drumul cel bun", precizeaza Elena Udrea pe blogul personal.

Ministrul Dezvoltarii si Turismului mai crede ca aceste vesti sunt un argument puternic pentru iesirea efectiva din criza la sfarsitul acestui an.

"Datele INS ne ofera motive sa fim mai increzatori. Aceasta este diferenta dintre noi si USL. In timp ce PD-L incearca sa le ofere motive romanilor sa fie optimisti, Alianta Socialista le ofera motive sa fie pesimisti. USL si televiziunile de stiri le servesc zilnic romanilor pilula amara a negativismului. PD-L este dator sa le arate ca lucrurile merg spre bine. In timp ce USL se roaga ca romanilor sa le mearga rau, pentru ca numai asa vor ajunge la putere, PD-L isi doreste in mod real ca romanilor sa le mearga bine, pentru ca doar asa vom putea guverna si mai departe", mai noteaza presedintele PD-L Bucuresti.

Elena Udrea mai sustine ca Emil Boc i-a motivat pe romani sa mearga inainte, chiar atunci cand lucrurile pareau a fi intunecate.

"Este cel care ne-a spus mereu ca vom iesi la liman. De astazi incepand, odata ce optimismul romanilor va incepe sa creasca, sunt convinsa ca si PD-L va incepe sa creasca in increderea romanilor. Ceea ce trebuie sa facem noi este sa le ducem romanilor mesajul acesta pozitiv, mesajul continuarii pe drumul reformelor care pot genera prosperitate si bunastare in Romania", conchide Udrea.

Romania a iesit oficial din recesiune - date INS

PIB-ul Romaniei a crescut cu 0,6% in primul trimestru din 2011, fata de ultimul trimestru al anului trecut, astfel ca tara noastra a iesit tehnic din recesiune dupa aproape 3 ani.

Comparativ cu ultimele trei luni din 2010, PIB a urcat cu 1,6% in serie bruta si cu 0,3% in serie ajustata sezonier, potrivit primelor estimari anuntate, vineri, de Institutul National de Statistica (INS).

I.U.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Elena Udrea iesire recesiune, #Romania iesire recesiune , #stiri Elena Udrea