Udrea precizeaza: Este parerea mea personala, ca Marie Jeanne a stiut (Video)

Marti, 12 Ianuarie 2010, ora 10:06
4033 citiri
Udrea precizeaza: Este parerea mea personala, ca Marie Jeanne a stiut (Video)
Foto: Antena 3

Elena Udrea precizeaza ca afirmatia potrivit careia Marie Jeanne Ion ar fi avut cunostinta de rapirea pusa la cale de Omar Hayssam este o opinie personala si se bazeaza pe tot ceea ce a aparut in mass-media in ultimii cinci ani.

"Este parerea mea personala, ca ea a stiut, si se bazeaza pe toate discutiile si toate lucrurile care s-au spus, pe toate opiniile exprimate public", a raspuns Elena Udrea la insistentele jurnalistilor prezenti marti la Parlament pentru a urmari dezbaterile pe buget.

Intrebata de ce a redeschis acum acest subiect, fostul consilier prezidential, in prezent ministru, a raspuns scurt: "Acum am fost intrebata, de domnul Diaconescu. Nu este subiectul meu, nu ma intereseaza (...) s-a facut o afirmatie in emisiune la care eu am achiesat. Nu este subiectul meu".

"Este parerea mea personala si se bazeaza pe informatii publice", a mai subliniat aceasta inca o data.

Afirmatiile Elenei Udrea au atras atentia presei in contextul in care, saptamana trecuta, in mass-media a izbucnit o dezbatere furtunoasa pe tema aducerii, in curand, in tara a lui Omar Hayssam. Ministerul de Justitie a confirmat ca Romania a remis Siriei un proiect nou de tratat de extradare, care, daca va fi acceptat de partea siriana, ar putea sa permita punerea la dispozitia autoritatilor romane a celui acuzat de rapirea jurnalistilor romani in Irak, in 2005.

Marie Jeanne Ion: Ma uimeste ca doamna Udrea a emis pareri personale

Contactata de Ziare.com, Marie Jeanne Ion a spus ca i se pare nedrept sa arunci cu noroi in oameni pe care nu-i cunosti, ca a vorbit cu Elena Udrea o singura data in viata sa si ca este uimita de faptul ca sefa de la Turism emite pareri personale pe un post public de televiziune.

"Mi se pare nedrept sa arunci cu noroi in niste oameni pe care nici nu-i cunosti prea bine. Mi se pare foarte crud ca, din motive politicianiste, sa tot aduci in discutie un subiect care a afectat profund viata unui om la un anumit moment dat. In toti cei cinci ani de zile care au trecut de la rapire am incercat sa trec, psihic si fizic, peste aceasta drama si nu voi permite ca acest episod sa-mi mai afecteze viata de acum inainte.

Cinci ani de zile am sustinut ca cei care acuza fara argumente nu au dreptul sa o faca, pentru ca asa este corect jurnalistic, ma refer la cei care au adus acuzatii inclusiv presedintelui tarii. Nu vad de ce acum asist la un astfel de atac care ma vizeaza direct. Sper ca totul sa fi fost rezultatul unei dezinformari. Ma uimeste ca doamna Udrea a emis pareri personale pe un post public de televiziune. Eu in toti acest cinci ani nu mi-am permis sa fac speculatii de acest gen", a declarat Marie Jeanne Ion pentru Ziare.com.

Marie Jeanne a mai spus ca, desi au terminat acelasi liceu, intre cele doua e o diferenta de cativa ani, s-au intalnit o singura data si au stat de vorba pe subiecte care nu au avut nicio legatura cu rapirea.

In imagine, Marie Jeanne Ion (centru), alaturi de Florence Aubenas, jurnalista franceza rapita in Irak, detinuta, o perioada, impreuna cu jurnalistii romani, si Steve Centanni, jurnalist american luat ostatic in Gaza in 2006

Camelia Badea

Madalina Mitan

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Elena Udrea Marie Jeanne, #Udrea jurnalisti rapiti Irak, #Udrea rapire jurnalisti Irak , #stiri Elena Udrea