Udrea pune colti Turismului

Duminica, 15 Martie 2009, ora 13:17
2053 citiri

Dupa ce tocmai ingropase mitul lui Dracula, Elena Udrea s-a rasucit si a gasit de cuviinta ca legenda lui Vlad Tepes ar putea fi pana la urma un brand turistic reprezentativ pentru Romania, ca doar nu degeaba s-a batut atat moneda pe acest personaj istoric.

Doar cautatorul de gaturi fragede exista deja in constiinta turistilor straini. Iar construirea unui brand pornind de la mitul lui Dracula este mult mai usor de realizat decat popularizarea Fetelor de la Capalna sau a izvoarelor termale de la Bucuresti.

Elena Udrea crede ca Romania va avea de castigat daca promoveaza mitul Dracula, pentru a atrage turistii la Castelul Bran.

Totusi, arhiducele Dominic de Habsburg nu intentioneaza sa asocieze in viitor castelul Bran cu brandul Dracula, datorita caruia acesta este cunoscut in lume.

Dar daca arhiducele nu va combate mitul atat de placut urechilor straine, acesta s-a aratat foarte hotarat in a nu-l promova, dupa ce Castelul Bran va intra in administrarea casei de Habsburg in luna mai.

Trebuie sa ne mai aducem aminte ca mitul lui Dracula este fara indoiala legat de Targoviste - Sighisoara - Bran, iar printul Charles este posesorul unor domenii largi de vanatoare chiar in zona.

La acestea mai adaugam si cateva case, numai bune de agroturism, la o scara ceva mai redusa dar similara afacerilor pe care mostenitorul tronului britanic le patroneaza in Ducatul Cornwall.

Ramane astfel de vazut daca acela care s-a alaturat in 2001 corului de bocitoare ce a pus pe butuci proiectul Dracula Park va vedea in promovarea acestui brand o oportunitate de afaceri.

Daca ideea rasclocita a Elenei Udrea nu se va lovi de aversiunea romanilor, neam de crestini iubitori de traditii milenare si sanatoase, lupta pentru Dracula va fi una acerba.

Oficialii orasului Targoviste au deja in plan sa atraga tursitii fix cu legenda lui Vlad Tepes, iar pentru asta au si proiecte, finantate cu mult cautatii bani europeni.

Argumentul autoritatilor este acela ca Dracula a domnit la Targoviste, si nu la Bran sau la Sighisoara. Si pentru ca sunt siguri ca turistii vor veni la ei si nu in alta parte, au mai pus la cale si un proiect pentru descongestionarea traficului.

Mai mult, pentru ca se asteapta o crestere a traficului cu nu mai putin de 10.000 de masini personale conduse de turisti, autoritatile de la Targoviste vor ca strainii sa aiba si un loc unde sa se poata destinde dupa ce l-au cautat pe Dracula. Un aqua parc, un bazin olimpic si poate chiar un mic parc de distractii. Vor avea oare acestea si un cadru tematic? Cel mai probabil.

Nimeni nu mai are curajul sa se foloseasca de Dracula pentru brandul de tara. I-ar sari in cap prea multi si din prea multe directii. Ne-a ramas doar sa construim o poveste frumoasa in jurul unui produs de export. Iar cine vrea sa stie cum s-a desfasurat cu adevarat istoria Romaniei, poate sa ramana acasa si sa citeasca.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#brand turism Dracula, #Romania brand, #Elena Udrea Dracula , #stiri Elena Udrea