Udrea: Strategia PSD se desfasoara cu mijloace mafiote de catre mercenari americani

Joi, 03 Septembrie 2009, ora 16:44
2335 citiri
Udrea: Strategia PSD se desfasoara cu mijloace mafiote de catre mercenari americani

Elena Udrea dezminte zvonul lansat joi de consilierul lui Mircea Geoana, Cozmin Gusa, potrivit caruia DNA s-ar fi autosesizat in cazul ei, aducand drept dovada un comunicat al Parchetului General.

"Pentru ca stiu ca aveti o curiozitate legata de o afirmatie pe care consilierul domnului Geoana, Cozmin Gusa, a facut-o la televizor: am formulat in temeiul legii informatiilor de interes public o solicitare catre Parchetul General, in care am cerut sa mi se spuna daca exista in acest moment o autosesizare referitoare la activitatea mea de ministru si la contractele pe care le-am incheiat.

Raspunsul: nu a fost inregistrata o plangere penala pe numele meu si institutia nu s-a autosesizat cu privire la contractele de mai sus", a afirmat Elena Udrea intr-o conferinta de presa.

Strategie cumparata pe bani multi

Udrea a lansat un atac foarte dur la adresa consilierilor americani despre care presa a relatat in ultimele zile ca ar coordona strategia de campanie electorala a candidatului PSD la prezidentiale, pentru sume importante.

"Este o strategie cumparata cu bani multi de la mercenari americani prin care se incearca tinerea acestei mascarade in atentia opiniei publice si crearea unui scandal cu tenta penala in jurul PD-L(...)Nu sunt decat mercenari care muncesc pe 13 milioane de dolari sa-l scoata pe Geoana presedinte", a afirmat Udrea.

"E regretabil ca o campanie prematura a ajuns sa se desfasoare cu mijloace mafiote, de catre mercenari care nu pot fi suspectati ca au o grija pentru ceea ce este bine in Romania in acest moment", a mai spus Udrea raspicat.

Pe de alta parte, ministrul Turismului a tinut sa raspunda la acuzatiile aduse joi de presedintele Comisiei de Ancheta, Ludovic Orban.

Aceasta a precizat inca o data ca a trimis toate documentele solicitate de membrii comisiei si a subliniat ca toate sunt legale si poarta toate semnaturile cerute.

Orban "interpreteaza mincinos actele"

Udrea l-a acuzat pe Orban ca a "aparut la televizor interpretand mincinos aceste acte, le-a folosit pentru a ma discredita si a ma calomnia".

"Ministerul pe care il conduc a incheiat contracte cu aceeasi casa pe care Guvernul liberal, care coordona Turismul anul trecut, a avut contracte. El a platit, in 2008, 300 de mii de euro, in mandatul meu s-au platit 5.000 de euro dintr-un contract in valoare de 100 de mii de euro pana la sfarsitul anului", a mai spus Udrea precizand ca potrivit actelor oficiale, Ministerul Turismului are 96 de dosare pe rol repartizate 46 la consilieri juridici si 50 la casa de avocatura.

"Comisia Vanghelie demonstreaza in fiecare zi ca a fost creata cu un singur scop: discreditarea PD-L si a ministrului Turismului(...) Justitia este inlocuita de votul PSD si PNL care decid in Parlament ce este legal si ce nu este", a mai spus Udrea.

Citeste si:
Alexandru Rafila i-a cerut Comisiei Europene să reducă livrările de vaccin anti-Covid pentru România: ”Avem peste 8 milioane de doze care vor expira”
Alexandru Rafila i-a cerut Comisiei Europene să reducă livrările de vaccin anti-Covid pentru România: ”Avem peste 8 milioane de doze care vor expira”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat miercuri, 17 august, că a cerut Comisiei Europene reducerea substanţială a livrărilor de vaccin împotriva Covid-19 pentru acest an şi...
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
În ultimele luni UDMR-ul a fost implicat în mai multe scandaluri care i-au determinat pe unii actori din PNL, dar și PSD scoaterea maghiarilor de la guvernare. Cu toate astea, liderii...