Udrea: Uniunea Solutii Lipsa (USL) a dat inca o data dovada de slabiciune

Joi, 17 Martie 2011, ora 22:47
1927 citiri
Udrea: Uniunea Solutii Lipsa (USL) a dat inca o data dovada de slabiciune

Elena Udrea, Ministrul Dezvoltarii si Turismului, critica pe blog prestatia USL de la dezbaterea motiunii de cenzura, sustinand ca Opozitia a actionat ca si cum ar fi avut "sindromul Tourette", cerand o declaratie iresponsabila.

"De la o motiune la alta, Opozitia obtine mai putine voturi, semn ca pana si ei isi dau seama ca reformele pe care le-am propus au repus Romania pe drumul cel bun. Uniunea Solutii Lipsa (USL) a dat inca o data dovada de slabiciune", scrie Elena Udrea, pe blogul sau.

Elena Udrea adauga ca motiunea de cenzur a aratat diferenta dintre coalitia de guvernamant - "reformatoare si responsabila" si "opozitia socialista, pusa pe circ si degraba aruncatoare de vorbe inveninate".

"Opozitia politica se ghideaza dupa doua principii: tergiversare si blocare prin orice mijloace. Daca s-ar respecta ritmul opozitiei, mai toate legile ar fi votate dupa mai bine de un ciclu parlamentar. Va dau doar un exemplu: Legea Educatiei a stat 3 ani in dezbatere parlamentara si singura varianta prin care s-a putut adopta a fost tot asumarea raspunderii de catre Guvern. In acest moment, asumarea raspunderii este cam singura metoda de a urgenta procesul legislativ", adauga Elea Udrea.

Aceasta adauga ca noul Cod al Muncii este masura cea mai de dreapta care putea fi luata in acest context socio-economic si critica PNL pentru ca "isi jertfeste principiile pe altarul interesului politic de moment".

"Antonescu si ai lui au alte preocupari si strategii. Intocmai unor hopa-mitica, sar de la una la alta fara nicio logica. Altfel nu vad de unde a venit senatorul Puiu Hasotti cu acea declaratie menita sa iste un adevarat razboi diplomatic cu Ungaria, chiar in timpul dezbaterii motiunii. De parca opozitia ar fi avut sindromul Tourette si ar fi dorit ca tribuna Parlamentului sa se transforme intr-o sedinta ordinara a PRM.

Or, Romania nu-si poate permite acum acte diplomatice atat de iresponsabile, cerute de politicieni si mai iresponsabili. Ori de cate ori a aparut subiectul, presedintele a spus clar ca nu se pune problema unei autonomii teritoriale pe criterii etnice in Romania. Mai mult decat atat, drumul european este cel al subsidiaritatii si al descentralizarii, nicidecum cel al federalizarii. Sper ca, odata pentru totdeauna, acest subiect sa se inchida si sa nu mai revina", mai scrie Elena Udrea.

Liderul grupului parlamentar PNL, Puiu Hasotti, a intrerupt miercuri dezbaterea pe motiunea de cenzura pentru a propune ca plenul Parlamentului sa adopte o declaratie care sa condamne afirmatiile premierului ungar, insa PD-L si UDMR s-au opus.

Premierul Emil Boc a explicat in plen ca declaratia prim-ministrului Viktor Orban a fost o eroare de traducere si ca Opozitia incearca sa induca o disputa intre PD-L si UDMR, pentru a trece motiunea de cenzura.

L.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Elena Udrea, #Udrea USL, #Udrea USL slabiciune , #stiri Elena Udrea
Comentarii
Poza adevar
adevar
rank 1
FELICITARI DOAMNA UDREA,SUNTETI CEA MAI DULCE SI COMPETENTA POLITICIAN DIN ROMANIA POSTDECEMBRISTA!