Udrea: Uniunea Solutii Lipsa (USL) a dat inca o data dovada de slabiciune

Joi, 17 Martie 2011, ora 22:47
1790 citiri
Udrea: Uniunea Solutii Lipsa (USL) a dat inca o data dovada de slabiciune

Elena Udrea, Ministrul Dezvoltarii si Turismului, critica pe blog prestatia USL de la dezbaterea motiunii de cenzura, sustinand ca Opozitia a actionat ca si cum ar fi avut "sindromul Tourette", cerand o declaratie iresponsabila.

"De la o motiune la alta, Opozitia obtine mai putine voturi, semn ca pana si ei isi dau seama ca reformele pe care le-am propus au repus Romania pe drumul cel bun. Uniunea Solutii Lipsa (USL) a dat inca o data dovada de slabiciune", scrie Elena Udrea, pe blogul sau.

Elena Udrea adauga ca motiunea de cenzur a aratat diferenta dintre coalitia de guvernamant - "reformatoare si responsabila" si "opozitia socialista, pusa pe circ si degraba aruncatoare de vorbe inveninate".

"Opozitia politica se ghideaza dupa doua principii: tergiversare si blocare prin orice mijloace. Daca s-ar respecta ritmul opozitiei, mai toate legile ar fi votate dupa mai bine de un ciclu parlamentar. Va dau doar un exemplu: Legea Educatiei a stat 3 ani in dezbatere parlamentara si singura varianta prin care s-a putut adopta a fost tot asumarea raspunderii de catre Guvern. In acest moment, asumarea raspunderii este cam singura metoda de a urgenta procesul legislativ", adauga Elea Udrea.

Aceasta adauga ca noul Cod al Muncii este masura cea mai de dreapta care putea fi luata in acest context socio-economic si critica PNL pentru ca "isi jertfeste principiile pe altarul interesului politic de moment".

"Antonescu si ai lui au alte preocupari si strategii. Intocmai unor hopa-mitica, sar de la una la alta fara nicio logica. Altfel nu vad de unde a venit senatorul Puiu Hasotti cu acea declaratie menita sa iste un adevarat razboi diplomatic cu Ungaria, chiar in timpul dezbaterii motiunii. De parca opozitia ar fi avut sindromul Tourette si ar fi dorit ca tribuna Parlamentului sa se transforme intr-o sedinta ordinara a PRM.

Or, Romania nu-si poate permite acum acte diplomatice atat de iresponsabile, cerute de politicieni si mai iresponsabili. Ori de cate ori a aparut subiectul, presedintele a spus clar ca nu se pune problema unei autonomii teritoriale pe criterii etnice in Romania. Mai mult decat atat, drumul european este cel al subsidiaritatii si al descentralizarii, nicidecum cel al federalizarii. Sper ca, odata pentru totdeauna, acest subiect sa se inchida si sa nu mai revina", mai scrie Elena Udrea.

Liderul grupului parlamentar PNL, Puiu Hasotti, a intrerupt miercuri dezbaterea pe motiunea de cenzura pentru a propune ca plenul Parlamentului sa adopte o declaratie care sa condamne afirmatiile premierului ungar, insa PD-L si UDMR s-au opus.

Premierul Emil Boc a explicat in plen ca declaratia prim-ministrului Viktor Orban a fost o eroare de traducere si ca Opozitia incearca sa induca o disputa intre PD-L si UDMR, pentru a trece motiunea de cenzura.

L.S.

Citeste si:
Un nou atac la justiție al Elenei Udrea, din închisoare: ”Mă gândesc să cer și eu să fiu declarată nebună”
Un nou atac la justiție al Elenei Udrea, din închisoare: ”Mă gândesc să cer și eu să fiu declarată nebună”
Fostul ministru Elena Udrea a postat miercuri, 17 august, un nou mesaj din închisoare, în care reclamă abuzul justiției. În mesajul postat, Udrea aduce în discuție cazul lui Dan...
Reacția PSD după acuzațiile lui Cristian Ghinea la adresa lui Alexandru Rafila: ”Nu sunt bani de sandale în PNRR pentru tine! Du-te şi munceşte ceva pe bune!”
Reacția PSD după acuzațiile lui Cristian Ghinea la adresa lui Alexandru Rafila: ”Nu sunt bani de sandale în PNRR pentru tine! Du-te şi munceşte ceva pe bune!”
Social-democraţii susţin că „negociatorul în sandale Ghinea se face că uită că procedura urmată de ministrul Rafila în cazul asistenţei pentru reforma sistemului de sănătate este...
Comentarii
adevar
rank 1
FELICITARI DOAMNA UDREA,SUNTETI CEA MAI DULCE SI COMPETENTA POLITICIAN DIN ROMANIA POSTDECEMBRISTA!