Udrea: Vedeti un ministru al Turismului fericit

Sambata, 25 Iulie 2009, ora 16:29
2770 citiri
Udrea: Vedeti un ministru al Turismului fericit

"Vedeti un ministru fericit pentru ca litoralul este plin de turisti, iar afara este vreme frumoasa", a spus Elena Udrea, sambata, la Mamaia.

Prezenta pe litoral pentru a face verificari la unitatile de cazare in plin sezon turistic, Elena Udrea s-a aratat extrem de incantata de faptul ca romanii s-au orientat in aceasta vara catre plajele romanesti, iar gradul de ocupare a unitatilor de cazare este in acest weekend de 100%.

In ceea ce priveste ministerul pe care il conduce si acuzatiile ca a gestionat bugetul in mod ineficient, aceasta sustine ca situatia este asemenea unui banc.

"Este ca in bancul acela, nu e Mercedes, e bicicleta. Nu-s perdele, sunt jaluzele, nu-s de 75.000 de euro ci de 7.500", a declarat ministrul Turismului, care i-a invitat cu aceasta ocazie pe Mircea Geoana si pe Crin Antonescu sa vina la sediul ministerului sa masoare perdelele.

"Daca tot verificam cum s-au cheltuit 3 milioane de euro pentru promovarea Romaniei, ar trebui sa vedem cum s-au cheltuit miliardele de euro in timpul guvernarii PNL", a adaugat Udrea.

Convisa fiind ca ministerul pe care il conduce este unul "transparent", Elena Udrea este de parere ca atat ea cat si ceilalti ministri ai PD-L sunt de fapt tintele unei precampanii la alegerile prezidentiale.

"Nu ma surprinde, va spuneam inca de acum doua luni ca vor face o comisie. Chiar primarul sectorului 5 a explicat ca ministrii PD-L sunt tintele acestei precampanii. Se alege un trust de presa, se face campanie negativa si se formeaza o comisie", a adaugat Udrea, facand referire la spusele lui Marian Vanghelie de vineri seara, de la un post de televiziune.

"Sigur, ministerul isi va trimite reprezentanti la comisie", a spus Udrea, evitand sa raspunda intrebarii daca se va prezenta in fata comisiei parlamentare.

Controlul s-a lasat cu unitati de cazare inchise

Din cele 100 de unitati de cazare care au fost controlate in acest weekend, una a fost declasificata, una inchisa si 26 sanctionate, dandu-se amenzi in valoare de 66.000 de lei.

"Intrucat gradul de ocupare pe litoral este de 100%, a fost necesara efectuarea unui control, pentru ca tursitii sa fie cat mai multumiti. Si in august se estimeaza o prezenta de 70% pe litoral, asa ca vom continua controalele", a mai spus Udrea.

Ministrul Turismului a constat totodata ca turistii romani si-au schimbat compartamentul si, din cauza crizei, fac vacante mai scurte.

"Trebuie sa continuam campania de outdoor si sa convingem romanii ca a doua parte a vacantei sa o faca in zone precum Bucovina, Maramures, Delta Dunarii", a conchis Elena Udrea.

Imagini de colecție din Eforie, din 1960: "7000 de oameni ai muncii își petrec aici, în prima serie, concediul de odihnă" VIDEO
Imagini de colecție din Eforie, din 1960: "7000 de oameni ai muncii își petrec aici, în prima serie, concediul de odihnă" VIDEO
Tot mai puțini români își planifică vacanțele pe litoralul din România, din cauza prețurilor prea mari cerute pentru servicii de proastă calitate. Cei care merg, totuși, preferă doar...
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
#Elena Udrea, #ministru fericit, #Ministerul Turismului, #litoral romanesc , #stiri Elena Udrea