Autodenuntul Elenei Udrea

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Joi, 04 Ianuarie 2018, ora 09:24
31068 citiri
Autodenuntul Elenei Udrea

Doamna Udrea incepe anul extrem de nervoasa. Poate pentru ca e la cateva termene de o sentinta finala care nu prea are cum sa fie de achitare dupa cei sase ani incasati pe fond. Poate o fi emotia dinaintea unei plecari spre o destinatie fara acord de extradare cu Romania.

Fapt este ca in prima zi lucratoare a anului a emis o postare extrem de agresiva si amenintatoare, pe alocuri, in zona raspunsurilor la comentarii, de o vulgaritate stranie pentru o, nu-i asa?, masteranda la Teologie.

"Mai, lichelelor, ati uitat cand lingeati clanta sa va sprijin sa luati functii in partid, ca de prosti si corupti ce erati v-a dat partidul la o parte, de la ANAF spre exemplu, sa va sustin candidaturile, pe la primariile de sectoare spre exemplu, sa va finanteze Cocos, pe unii in politica, pe altii in presa... Voi, niste nulitati ipocrite, vorbiti de mine astazi???

Eu am dosare penale si sunt 'corupta' pentru ca v-am platit voua prestatia politica de rahat prin campanii sau salariile de jurnalisti 'deontologi', #rezistacum. Acestea sunt acuzatiile care mi se aduc, banii acestia sunt 'banii furati de Udrea'!!! Vreti sa va dau numele fiecaruia dintre voi, cati bani ati luat fiecare de la partid, cum ati fost numiti pe functii, ce ati facut acolo???", scrie Elena Udrea.

Eu chiar as dori foarte tare ca dna Udrea sa dea lista completa a lichelelor la care se refera, lista care pentru a fi credibila trebuie desigur insotita cu dovezi ale "prestatiilor". Daca va reusi sa depaseasca nivelul de calomnie, care ii este specific, dna Udrea ar putea contribui cu aceasta lista la un inceput de igienizare macar in zona presei din Romania pe care eu chiar l-as saluta.

Nu cred insa ca o va face vreodata, pentru ca pe dna Udrea nu igiena o intereseaza, ci santajul, iar o lichea dovedita nu mai foloseste la nimic.

Asadar, ceea ce pare a face dna Udrea prin mesajul sau furibund este sa-si ameninte public fostii "colaboratori" cu dezvaluiri daca vor lucra impotiva ei cu "sistemul". Ca sa se poate retrage in liniste spre destinatii indepartate fara mandat de extradare?

Dar ce mi se pare mie cu adevarat interesant este ca scrierea dnei Udrea reprezinta un autentic autodenunt. Pentru ca, pana sa ne spuna ce faceau sau nu faceau lichelele, dna Udrea ne spune in clar ce facea domnia sa.

Elena Udrea, potrivit propriilor afirmatii, era miezul puterii in mandatul lui Traian Basescu. Clanta usii ei o lingeau toti cei care doreau ceva: functii, finantare, salarii, de la ANAF si partid, pana in presa. Elena Udrea impartea puterea lui Basescu si banii lui Cocos, pe la "clanta" ei trecea totul.

Elena Udrea recunoaste ca platea campanii, recunoaste ca platea ziaristi, asa cum cu ceva vreme in urma recunostea ca la ea veneau cei care doreau o intrare in Ambasada SUA. Recunoaste ca promova corupti si prosti pe care partidul nu-i mai voia. Iar ei reprezentau apoi, in dependenta lor, pioni ai puterii ei.

De fapt, dna Udrea in criza ei profunda de furie isi recunoste, isi exhiba chiar propria coruptie, pentru ca acest trafic de putere si bani pe care il descrie este cea mai grava forma de coruptie, sursa tuturor relelor.

Si citind aceste randuri intelegi nu numai dimensiunea monstruoasa a personajului, ci si explicatia derapajului sau grav. Intelegi, din chiar vorbele dnei Udrea, de ce este urmarita in atat de multe dosare, de ce toate firele coruptiei duc pana la urma la ea. De ce e vinovata dna Udrea, dupa cum suna vedictul in prima instanta, explica mai precis decat orice procuror chiar domnia sa.

Si mai intelegi de unde s-a prabusit si de ce ii este atat de greu sa digere aceasta prabusire. A fost cea care impartea banii si puterea, acum e la un pas de Targsor.

Dar, in egala masura, autodenuntul de pe Facebook al Elenei Udrea este si un denunt pe numele lui Traian Basescu. Pentru ca puterea aceasta de a avea mai linsa clanta nu i-a venit din cer, nu a cucerit-o in alegeri sau prin mai stiu eu ce fapte de arme, ci i-a fost oferita de un barbat, presedintele Romaniei.

Vina ultima nu e a Elenei Udrea, asa cum pentru explozia silozului nuclear vina nu e a maimutei care a intrat acolo cu grenada. Vina e a celui care i-a pus grenada in mana.

Istoric, cel putin, aceasta postare a Elenei Udrea este un rechizitoriu al lui Traian Basescu, omul care a pus o tara si un mandat in mana acestei femei.

#Elena Udrea Traian Basescu , #Traian Basescu