Cine ii ia locul lui Videanu: blonda Udrea sau romanticul Orban?

Duminica, 03 Februarie 2008, ora 14:15
4062 citiri
Cine ii ia locul lui Videanu: blonda Udrea sau romanticul Orban?

Multi sunt cei care viseaza la fotoliul de primar al Bucurestiului. Din pacate pentru ei, numai unul poate fi edilul ce urmeaza sa faca curat (sau nu) in Capitala. Dupa ce au vazut ca acest post te poate propulsa chiar si la presedintia Romaniei - modelul Traian Basescu, partidele se inghesuie sa gaseasca nume cu rasunet pentru a intra in cursa pentru Capitala.

Elena Udrea, Ludovic Orban, Vasile Blaga, Cristian Diaconescu, Cozmin Gusa sunt nume anuntate sau vehiculate pentru fotoliul de primar.

Elena Udrea, blonda de la PDL

La PDL, pe langa candidatii Adriean Videanu si Vasile Blaga, a fost anuntata si Elena Udrea. Ce se stie cu siguranta e ca Videanu nu va mai candida, pentru ca nu mai vrea si, oricum, sondajele sunt dezastruoase.

In plus, blonda liberal democrata are avantajul de a fi pe placul presedintelui Traian Basescu, iar specialistii partidului prezidential cred ca decolteurile sale i-ar putea deschide poarta primariei. Ramane de vazut daca liderii din PDL vor fi de acord sa lase imaginea Bucurestiului pe mainele unei femei.

Cert e ca in doar trei ani de zile Elena Udrea a ajuns o stea de prima marime a politicii, dintr-un simplu consilier la Capitala, o stea care face si desface jocuri la cel mai inalt nivel si e temuta si respectata.

PSD merge pe mana lui Diaconescu

Pentru fotoliul de primar al Capitalei, social-democratii nu au luat inca o decizie. Se vehiculeaza numele lui Victor Ponta si al purtatorului de cuvant Cristian Diaconescu, dar s-a luat in calcul si varianta unui candidat independent.

Liderul Mircea Geoana intentioneaza sa-l arunce in cursa pe purtatorul de cuvant si senatorul Cristian Diaconescu. De altfel, pe fondul vechiului conflict cu Marian Vanghelie, Geoana incerca sa evite cu orice pret candidatura actualului primar.

PNL l-a ales pe romanticul Orban

Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a confirmat, dupa Delegatia Permanenta a partidului de la Brasov, ca vrea sa candideze la Primaria Capitalei. Orban nu a dat insa detalii, pe motiv ca nu au fost puse la punct in forurile de conducere ale PNL. "Da, Bucurestiul are nevoie de un primar si sunt la dispozitia bucurestenilor", a declarat actualul ministru al Transporturilor.

Tariceanu ar fi vorbit in termeni apreciativi despre vicepresedintele PNL si lider al organizatiei Bucuresti, Ludovic Orban. El a declarat ca este foarte bine ca acesta si-a asumat raspunderea unei candidaturi pentru fotoliul de edil sef al Capitalei.

Se pare ca liberalii sunt in pana de idei, din moment ce au decis sa-l arunce in lupta pentru fotoliul primariei Capitalei tocmai pe cel care la sfarsitul anului trecut a fost implicat intr-un accident rutier care a degenerat intr-un scandal foarte dezbatut. Sa uite bucurestenii atat de repede de acest scanda? Oare nu este cam sifonata imaginea lui Orban? Sau poate daca ne canta la chitara, crede ca o sa-l votam?

Cozmin Gusa e sigur ca va fi primar

Presedintele PIN, Cozmin Gusa este sigur ca av castiga alegerile pentru primaria Bucuresti si ca, in aceste conditii, nu va candida la presedintie, in 2009. "Nu cred ca ceilalti candidati au sanse in fata mea, sunt convins ca voi fi primar", a afirmat Gusa.

Intrebat daca foloseste candidatura pentru primaria Bucurestiului ca un prim pas pentru presedintie, in 2009, liderul PIN a raspuns ca si-a dat seama ca pentru proiectul sau politic are nevoie de o "reduta" pe care s-o castige si de o "institutie administrativa" pe care s-o organizeze.

Anca Bundaru

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni seară, 22 aprilie, la Ploieşti, referindu-se la rocada candidaţilor PSD şi PNL, că aceştia se schimbă precum...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#candidati, #primarie, #Capitala, #Elena Udrea, #Orban , #Traian Basescu