Cu cine ar vota tinerii: Valentin Stan, Mircea Badea sau Elena Udrea

Duminica, 25 Mai 2008, ora 08:25
4739 citiri
Cu cine ar vota tinerii: Valentin Stan, Mircea Badea sau Elena Udrea

Electoratul din 2008 nu mai seamana deloc cu cel din anii 90. Tinerii care merg la urne pentru prima oara vor un primar care sa aiba charisma lui Valentin Stan, zambetul lui Chivu, ironia lui Mircea Badea sau sa fie o femeie gen Elena Udrea. Desi nu au prea auzit de Ceausescu, iar politica nu-i intereseaza deloc, ei vor sa se implice in viata cetatii, in cea a comunitatii.

Pentru liceeni, primarul ideal trebuie sa fie "cool", sa aiba notorietate, ceva din Vanghelie, dar si din Basescu.

"Trebuie sa fie dragut, sa aiba demnitate si sa arate ca un barbat adevarat. Nu trebuie sa aiba o figura de om parsiv sau sa fie prost", este parerea unei tinere de 18 ani, de la Liceul Economic "Virgil Madgearu", din Bucuresti.

Pentru tanarul macho, care nu se lasa cucerit si care poarta un tricou cu inscriptia "Eroul local s-a intors", o femeie primar este bine-venita. "Sa fie blonda, gen Elena Udrea. Daca nu, bruneta cu ochii verzi", spune Valentin Mandache, de 19 ani, citat de EVZ.

Liceenii care merg pentru prima oara la vot isi doresc un primar credibil si realist, masiv. Ei ar vota un candidat in functie de ceea ce promite, de ceea ce a facut, dar tin cont si de partidul din care provine.

Principalele lor probleme sunt traficul si lipsa locurilor de parcare din jurul liceelor.

"Mi-am luat carnet de curand si e un trafic ingrozitor. S-au apucat de toate strazile deodata, trebuiau sa le faca pe rand", se plange Mihaela Anghel, de 18 ani.

Intre trei proiecte facute pe laptop in holul ASE-ului, studentii isi doresc ca viitorul edil al Capitalei sa ia exemplu de la primarii din tarile europene.

In plus, "conteaza cum arata, cum se prezinta, nu neaparat sa dea toate femeile pe spate", este de parere Eliza Codrin, 21 ani, studenta in anul II la Management economic.

Care ar trebui sa fie profilul viitorului primar? "Stilul de comunicare al lui Base e super tare. E amuzant si mai apropiat de oameni. Mi-ar placea sa fie ironic si destept ca Mircea Badea", mai adauga tanara.

Studentii de la Studii Europene din anul II nu stau mult pe ganduri atunci cand vine vorba de un profil al viitorului primar. El ar trebui sa aiba "inteligenta lui Oprescu, charisma lui Valentin Stan, zambetul << dragalas >> al lui Chivu, discursul lui Basescu, tupeul lui Tariceanu. Sa fie serios, pus pe treaba, inalt, tanar, 35 de ani ar fi ideal.

Trebuie sa aiba si putina experienta, altfel degeaba are initiativa. Sa nu depaseasca varsta de 50 de ani, sa fie energic, plin de viata, sa nu doarma. Sa faca sport, sa aiba studii superioare si notorietate". In plus, "spectacolul pe care il ofera la televizor spune ceva despre el", sustine Marina Moraru.

Răzvrătirea tinerilor care muncesc. „Trendul” prin care își arată dezgustul pentru societate și joburile prost plătite: în pijamale și papuci de casă la birou
Răzvrătirea tinerilor care muncesc. „Trendul” prin care își arată dezgustul pentru societate și joburile prost plătite: în pijamale și papuci de casă la birou
Există un nou trend, un tip de videoclip "pregătește-te cu mine" în China, în care tinerii prezintă ținute pentru muncă atipice. Tinerii din China își îmbracă pijamalele, papucii și...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#vot, #Traian Basescu, #Elena Udrea, #tineri, #mircea badea, #Valentin Stan , #Traian Basescu