Elena Udrea are inca mari asteptari de la Basescu (Opinii)

Vineri, 22 Martie 2013, ora 22:37
2571 citiri
Elena Udrea are inca mari asteptari de la Basescu (Opinii)

In ochii romanilor, PDL ar avea castig de imagine dintr-un parteneriat cu presedintele Basescu. A spus-o cu mare convingere Elena Udrea intr-o aparitie televizata. "Inca mai putem castiga foarte mult din acest parteneriat (cu Basescu - n.red.) inclusiv in ochii romanilor", a declarat Elena Udrea.

Ce o face pe candidata din cursa pentru presedintia PDL sa spere ca se va intampla aceasta minune? O rupere totala de realitate, miza pe amnezia experimentata de romani adeseori in istoria recenta sau convingerea ca politica USL va dezamagi atat de mult incat romanii sa reevalueze toate gesturile si actiunile presedintelui Basescu pentru care acum pastreaza un gust amar?

Deocamdata o astfel de afirmatie starneste zambete si nu cred ca si-ar dori cineva sa-i dea dreptate democrat-liberalei Udrea in urmatorii ani.

Cu o imagine mult prafuita dupa guvernarea din anii trecuti, PDL este firesc sa caute parteneriate care sa-i creasca actiunile in fata romanilor. Chiar si din interiorul partidului, unii nici nu mai indraznesc sa spere intr-o astfel de minune.

Nu si Elena Udrea, care vede reabilitarea partidului cu un ajutor din partea lui Basescu. Cu cateva procente la imagine peste cele ale PDL, Basescu ar mai putea ajuta pe linia de urcare partidul? Este ceea ce spera Udrea, desi actualul presedinte declara, nu demult, ca va reveni in politica, propunandu-si sa refaca dreapta, dar nu in PDL.

Cat de categorica va ramane aceasta decizie ramane de vazut. E clar ca hotararea ii va fi influentata si de rezultatul alegerii presedintelui PDL.

"Este cel mai important lider politic al dreptei"

Cu Elena Udrea presedinte, in eventualitatea ca voturile o vor aduce in aceasta pozitie in partid, Basescu ar putea sa-si reevalueze intentiile.

Intr-o astfel de perspectiva, ce rol i-ar reveni acestuia in PDL? Udrea ii creioneaza imaginea politica in cateva cuvinte, sugestiv. "Este cel mai important lider politic al dreptei", afirma despre Basescu democrat-liberala, pentru acelasi post de televiziune, lasand de inteles ca acestuia i se cuvine sa preia fraiele Opozitiei, locul din varful ierarhiei.

Scenarii pe marginea a ceea ce va urma pe taramul politicii de opozitie, in care deocamdata PDL este principala forta (daca mai poate fi astfel numita), pot fi multe.

Este clar ca planurile politice ale actualului presedinte depind in mare masura de rezultatul alegerilor din PDL, in care, se pare, Elena Udrea are mari sanse la victorie.

Eveniment Quarterly Report

Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că nu ştie ce va face legat de o candidatură a sa la alegerile prezidenţiale de anul viitor, subliniind că provocarea pe care o are...
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....
#Elena Udrea alegeri PDL, #Elena Udrea sustinere Basescu, #Basescu conventie PDL , #Traian Basescu