Elena Udrea - atac la Mihai Neamtu si oda pentru Traian Basescu

Marti, 28 August 2012, ora 13:24
6056 citiri
Elena Udrea - atac la Mihai Neamtu si oda pentru Traian Basescu

Elena Udrea il ataca pe presedintele Noii Republici, Mihail Neamtu, "care nu a demonstrat inca nimic", transmitandu-i ca nu poate fi "noul Traian Basescu".

Totusi, democrat-liberala ii doreste lui Neamtu sa calce pe drumul drept si sa se pastreze integru, dar si sa "poarte macar jumatate din razboaiele politice" pe care le-a purtat ea.

Anterior, Noua Republica a lansat un atac la adresa Elenei Udrea, apreciind ca aceasta nu este un actor politic credibil, dupa ce fostul ministru al Turismului a spus ca Traian Basescu este singurul politician de incredere in ochii Europei si ai SUA.

Elena Udrea raspunde printr-un text publicat pe blogul personal, in care continua seria de ode la adresa lui Traian Basescu.

Intreg procesul de suspendare si "tenacitatea de care a dat dovada Traian Basescu ofera o sansa nesperata dreptei politice romanesti", apreciaza democrat-liberala.

"De unde victoria stangii in toamna era o certitudine pentru multi, faptul ca Voiculescu, Ponta si Antonescu nu au reusit sa-l doboare pe seful statului si nenumaratele gafe si prostii comise le-au aratat romanilor cine este de fapt USL, ce doreste sa faca si cum, intr-o perioada foarte scurta, e capabil sa anuleze orice progres economic facut in timp", scrie Udrea.

La orizont se profileaza o noua constructie de centru-dreapta care se doreste a fi o contra-pondere reala pentru stanga, adauga pedelista, mentionand insa ca PDL, alaturi de Initiativa Civica de Centru Dreapta si Noua Republica se pot apropia electoral de USL.

"Intrebarea care se pune este 'datorita cui?' Iar raspunsul, oricat s-ar dori mistificat, oricat si-ar dori unii sa-si asume meritele rezistentei, este 'datorita lui Traian Basescu'. Este cel care a dus si a castigat aproape singur razboaiele dreptei romanesti in ultimii 8 ani", mai scrie Udrea.

Aceasta subliniaza ca presedintele s-a erodat dupa 3 ani de criza economica fara precedent.

"Atunci cand nimeni nu avea curaj sa spuna adevarul, el si-a asumat mai multe decat ar fi fost corect sa i se ceara unui sef de stat aflat al doilea mandat. A preluat asupra sa multe din minusurile de imagine generate de masurile de austeritate, tocmai pentru a mai oferi o sansa dreptei politice. Dar cine sa fie urmasii?", continua democrat-liberala, apreciind ca multi din zona de dreapta se imagineaza a fi "noul Traian Basescu".

In opinia Elenei Udrea, insa, aceste aspiratii nu prea pot fi atinse de nimeni acum.

Elena Udrea: Basescu este singurul actor politic credibil

"Ma tem insa ca aceste aspiratii nu prea pot fi atinse de nimeni acum. La fel cum ma tem de aroganta si autosuficienta unora care, fara a fi trecut inca prin vreun razboi politic, se proclama deja a fi 'prezentul' si 'viitorul', fara sa fi avut vreun merit in 'trecut'. Sunt oameni care nu au demonstrat inca nimic, dar, de la adapostul tineretii si lipsei de experienta politica (sper), spun deja cine merita si cine nu merita sa faca parte din 'dreapta biruitoare'. Ei par la fel de intoxicati de 'virusul Antena3' ca si cei pe care ii critica zi de zi ca se lasa pacaliti de trustul lui Voiculescu", ataca pedelista.

Fostul ministru precizeaza ca "sunt oameni integri din punct de vedere moral, oameni care au citit mai mult de doua carti la viata lor. Din pacate, insa, functioneaza dupa aceleasi stereotipuri de gandire precum adversarii pe care ii critica, (...) sunt oameni care mai trebuie sa invete sa inteleaga mai mult decat citeaza din carti despre interesul comun".

Udrea le doreste acestor oameni "sa calce pe drumul drept si sa se pastreze integri".

"La fel cum le doresc sa ajunga peste ani sa faca macar jumatate din lucrurile pe care le-am facut eu in administratie, sa-i ajute la modul concret pe romani sa traiasca mai bine si sa poarte macar jumatate din razboaiele politice pe care le-am dus eu de-a lungul timpului impotriva stangii si a trusturilor de presa care m-au transformat intr-o tinta. Iar pentru ca domnul 'Horia' Neamtu sa nu aiba dificultati in interpretarea acestui text simplu, fac precizarea ca ma refer si la dumnealui (pentru ca eu stiu sa folosesc pronumele personale de politete)", conchide fostul ministru.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Udrea ataca Neamtu, #Udrea Neamtu arogant, #Udrea raspunde Neamtu , #Traian Basescu