Elena Udrea: Conflictul drapelului secuiesc trebuie inchis cat de repede

Autor: Ana Ilie
Joi, 07 Februarie 2013, ora 22:01
3646 citiri
Elena Udrea: Conflictul drapelului secuiesc trebuie inchis cat de repede
Foto: Realitatea TV

Elena Udrea este de parere ca scandalul declansat in jurul steagului Tinutului Secuiesc trebuie inchis cat mai rapid, inainte ca acesta sa ajunga intr-un punct greu de gestionat.

"Ce se intampla cu acest scandal al steagurilor este periculos pentru ca abordarile pasionale duc conflictul la un punct greu de gestionat. Conflictul trebuie inchis cat de repede, ar trebui sa avem un raspuns la declaratiile ministrului de Externe ungar, din partea ministrului roman", a declarat Udrea, joi seara, la Realitatea Tv.

Udrea este de parere ca s-a gresit abordarea la nivel inalt a conflictului, intrucat "se putea un schimb de replici la nivel de secretar de stat".

"Romaia e tara suverana, politica de arborare a drapelului este exclusiva a statului roman. Raspunsul nostru trebuie sa fie calm si ferm, nu ajuta sa dam conotatii politice...", a completat Udrea.

Liderul PDL a aratat ca presedintele Traian Basescu intelege situatia maghiarilor din Romania, insa nu a incurajat niciodata tendintele separatiste.

"Nimeni nu a incurajat pozitiile exprimate de lideri ai maghiarilor in sensul unei autonomii teritoriale. Noi traim in foarte buna prietenie, problema acolo e economica, din cand in cand vine factorul poltic si agita lucrurile", a explicat Udrea, intarind: "Presedintele Romaniei nu are cum sa fie de acord cu autonomia teritoriala. Presedintele Romaniei este singurul demnitar care a inteles ca populatia maghiara traieste in saracie... Stim cu totii si este politica de 20 de ani ani a PSD ca pe oamenii saraci poti sa-i manipulezi mai usor la vot".

"Sa tii cu maghiarii nu inseamna sa tii cu UDMR", a continuat Udrea.

PDL are nevoie de o noua viziune

In ceea ce priveste viitorul PDL, Elena Udrea a explicat care este viziunea sa: o noua garnitura de conducere, care sa aiba o atitudine pro-activa. In acelasi timp, revenirea lui Traian Basescu in varful PDL nu este o solutie.

"Ar fi foarte rau pentru PDL sa nu aiba alternativa si sa stea in deriva pana termina mandatul Basescu. Presedintele a fost intrebat, dupa ce a aparut discutia, si a spus explicit ca este vremea generatiei tinere. Este un subiect inchis", a subliniat Udrea.

"In acest moment, in partid sunt doua viziuni: sa stam pana USL scade si PDL creste, pe principiul vaselor comunicante, viziune pe care nu o impartasesc. O alta parte din lideri cred ca este nevoie de o stategie pro-activa care sa atraga electoratul catre noi, cred ca este nevie de o echipa puternica prin care PDL sa redevina principalul partid de opozitie", si-a expus teoria Udrea.

"Din punctul meu de vedere, trebuie o alternativa la actuala conducere... Oamenii sunt inca debusolati; conteaza foarte mult perceptia. Cand oamenii din jurul tau spun ca esti prabusit...perceptia este ca PDL este in deriva. De-aia e nevoie de o echipa noua, sa intram intr-o competitie care va fi benefica acestui partid", a aratat aceasta.

In ceea ce priveste o eventuala colaborare PDL-PNL, Elena Udrea a considerat ca este exclusa o colaborare cu Crin Antonescu, nu insa si cu Calin Popescu Tariceanu.

"Este foarte greu sa negociezi cu Crin Antonescu, pentru ca e in alianta cu PSD, pe de alta parte are o atitudine total anti-europeana. Are o imagine proasta afara, dar sunt si alti liberali cu care se poate discuta. Domnul Tariceanu e considerat un lider cu respect pentru democratie...", a spus aceasta.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

UDMR a stabilit candidații pentru alegerile europarlamentare. Cine sunt capii de listă
UDMR a stabilit candidații pentru alegerile europarlamentare. Cine sunt capii de listă
Consiliul Permanent al UDMR a stabilit, vineri, candidaţii formaţiunii pentru alegerile europarlamentare. Pe primele trei locuri, considerate eligibile, se află actualii europarlamentari ai...
AUR a început să strângă semnături pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie
AUR a început să strângă semnături pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie
Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a demarat vineri, 1 martie, campania de strângere de semnături pentru susţinerea candidaţilor la alegerile europarlamentare de pe 9 iunie, atât la nivel...
#Elena Udrea scandal drapel secuiesc, #Elena Udrea Traian basescu maghiari , #Traian Basescu