Elena Udrea, despre politicienii care se tem si curajul lui Traian Basescu

Luni, 05 Decembrie 2011, ora 14:10
1448 citiri
Elena Udrea, despre politicienii care se tem si curajul lui Traian Basescu

Ministrul Turismului, Elena Udrea, apreciaza ca teama de critici face din politicieni personaje slabe, insa tara noastra are si un actor politic curajos - presedintele Traian Basescu.

"Nu lua niciodata o decizie pe care poate s-o ia altul. Nimeni nu tine evidenta deciziilor pe care ai fi putut sa le iei, dar nu le-ai luat. Toti tin evidenta deciziilor tale proaste" - isi incepe Elena Udrea articolul pe blogul personal, evocand Principiul lui Pfeifer.

"Am mai vorbit si cu alte ocazii despre cea mai importanta dintre revelatiile pe care le-am avut dupa ce am ajuns in functia de ministru. Am aflat de ce lucrurile nu se misca intr-o directie sau alta, conform asteptarilor oamenilor, conform logicii sau bunului-simt.

Nu pentru ca, asa cum spunea cu ironie domnul Plesu, cei care ne conduc sunt mult mai destepti decat noi si stiu ei mai bine ce trebuie sa faca, ci pentru ca acestia nu sunt suficient de puternici pentru a-si asuma o decizie la un moment dat sau, mai rar, pentru a o putea impune celor care trebuie sa o puna in practica.

Asta daca nu este vorba de o a treia varianta - si anume daca nu cumva interesul unora in pastrarea statu-quo-ului este atat de mare incat reusesc sa tina lucrurile pe loc", mentioneaza sefa PDL Bucuresti.

In opinia ministrului, cea mai frecventa situatie este aceea in care anumite lucruri nu se intampla pentru ca nimeni nu vrea sa isi complice existenta cu luarea unei hotarari.

"Majoritatea celor aflati in functii de decizie nu isi asuma niciun risc. Nici riscul de a lua o decizie gresita, nici riscul de a fi criticati de opozantii solutiei adoptate, de regula mult mai putini decat sustinatorii ei, dar mult mai vocali.

Nici riscul de a da cu subsemnatul pe la diferite institutii ale statului, cum ar fi Parchetul, care cerceteaza orice decizie pornind de la prezumtia ca este motivata de interese oculte ale celui care o emite! Astfel, cei mai multi stau linistiti in functiile lor, isi consuma fericiti mandatul, cu toate avantajele pe care acesta le aduce, dupa principiul 'cine nu munceste sigur nu greseste'.

Si uite asa trec anii, cate patru, cate patru, si lucruri simple si necesare nu se intampla pentru ca nu are cine sa decida sa se intample", mai scrie Elena Udrea.

Udrea apreciaza ca "aceasta abulie politica" afecteaza profund societatea, pentru ca "dorinta de a te proteja pe tine ca politician are efecte puternice si negative asupra celor pe care-i reprezinti".

Ministrul Turismului da si cateva exemple: Romania a pierdut o buna oportunitate de a valorifica vestitele certificate verzi, RA-APPS reprezinta "un nod gordian" care ar fi trebuit taiat demult, astfel ca vanzarea acum a imobilelor detinute de regie este tarzie, iar beneficiile mici pe o piata imobiliara prabusita, iar Rosia Montana este un alt exemplu de indecizie, la fel si legea cainilor maidanezi.

"Teama de a fi criticat face din politicieni personaje slabe"

"Teama de a fi criticat face din politicieni personaje slabe. Cei care tin mai mult la imaginea proprie decat la progresul societatii sunt cei care nu sunt in stare sa conduca. Din marea masa de actori politici, exista insa cazuri de politicieni curajosi, capabili sa ia deciziile care se impun in orice moment. Sunt 'jucatorii' adevarati, aceia capabili sa mearga pe drumul lor indiferent de campania de presa mai mult sau mai putin interesata a unui mogul sau a altuia.

Acesti politicieni fac parte din forta motrice a societatii si reusesc sa impuna acele reforme de care aceasta are atata nevoie", completeaza sefa PDL Bucuresti.

In continuare, ministrul Turismului scrie ca "Romania are un astfel de actor politic curajos, un om care nu joaca la trecerea timpului".

"Iar acesta este Traian Basescu. Sub impulsul si presiunea sa, Romania se modernizeaza, au loc reforme in sectoarele cheie ale societatii: munca, asistenta sociala, sanatate, educatie etc. Chiar daca acum ne este mai greu sa vedem, efectele pozitive ale tuturor reformelor nu vor putea fi negate in viitor. Este unul dintre politicienii curajosi care nu apeleaza la Principiul lui Pfeifer", subliniaza Udrea.

In finalul articolului, Udrea puncteaza ca "mai mult ca niciodata avem nevoie sa luam decizii si sa continuam pe drumul reformelor".

"Avem sansa sa aratam ca suntem facuti din aceeasi stofa si ca ne intereseaza mai mult binele Romaniei, ne intereseaza mai mult ca lucrurile sa se miste, decat acest joc continuu de zero la zero", conchide Udrea.

D.R.

Citeste si:
Ce au înțeles politicienii despre educația sexuală în școli: „Nu avem nevoie de masturbarea copiilor”; „Sex, sex, sex. Na, sunteți mulțumiți?”; „Colega are gura plină”
Ce au înțeles politicienii despre educația sexuală în școli: „Nu avem nevoie de masturbarea copiilor”; „Sex, sex, sex. Na, sunteți mulțumiți?”; „Colega are gura plină”
Camera Deputaților a votat marțea trecută, 21 iunie, un proiect de lege prin care se introduce educația sexuală în școli, de la clasa a 8-a, cu acordul scris al părinților. În timpul...
SUA alocă 14 milioane de dolari pentru o nouă etapă a programului de reactoare modulare mici în România
SUA alocă 14 milioane de dolari pentru o nouă etapă a programului de reactoare modulare mici în România
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis că salută anunţul liderului de la Casa Albă Joe Biden privind cooperarea energetică dintre România şi SUA, cu 14 milioane de dolari pentru o nouă...