Elena Udrea: Nu-l voi numi pe Traian Basescu premier. Ar putea fi o femeie

Luni, 08 Septembrie 2014, ora 23:22
3685 citiri
Elena Udrea: Nu-l voi numi pe Traian Basescu premier. Ar putea fi o femeie
Foto: cugetliber.ro

Presedintele PMP, Elena Udrea, a declarat, luni seara, la Suceava, ca daca va ajunge presedinte al Romaniei nu-l va nominaliza premier pe Traian Basescu si ca va trebui format un guvern cu oameni din viitoarea majoritate parlamentara.

"Nu va fi Traian Basescu prim-ministru in mandatul meu de presedinte, in primul rand pentru ca Traian Basescu a spus clar ca nu va ramane in zona administratiei, deci nu-si doreste sa fie prim-ministru. In al doilea rand, pentru ca eu cred ca Romania intra intr-o etapa noua, in care trebuie sa formam un guvern cu oameni din viitoarea majoritate parlamentara. Eu sunt convinsa ca in viitoarea majoritate parlamentara sunt oameni care pot ocupa functia. In opinia mea si in opinia multora, Traian Basescu ar putea sa fie un prim-ministru foarte bun pentru ca are o experienta de zece ani in administratie, dar cred ca viitoarea majoritate va putea sa dea un prim-ministru bun", a declarat Elena Udrea.

Liderul PMP a explicat ca viitoarea majoritate parlamentara va fi formata din toti oamenii de buna-credinta din Parlament.

"Cei care vor vrea sa vina langa un presedinte puternic, cu un proiect de tara care sa insemne o Romanie frumoasa, in care oamenii sa zambeasca pe strada, asa cum zambesc cetatenii europeni din celelalte tari unde viata este mai usoara decat la noi, cu oameni carora sa nu le mai fie teama de ziua de maine, de spitalele, de scolile din Romania, sa nu le mai fie teama cu nu mai au locuri de munca sau ca nu-si pot finanta afacerile. O Romanie in care oamenii sa se gandeasca cu optimism la viitor, sa fie pozitivi si plini de speranta", a mai spus Udrea.

Elena Udrea a mai declarat ca Traian Basescu nu este interesat de functia de premier si pentru ca va avea "foarte multe lucruri de facut".

"Este un personaj extrem de relevant si important in plan extern, cu siguranta va putea sa ramana in zona aceasta de consiliere, pe politica externa, pe politica militara", a spus Udrea.

Ea nu a exclus ca viitorul premier al Romaniei sa fie o femeie, apreciind ca tara are nevoie de o schimbare de drum, nu de directie.

"Directia este cea buna, drumul trebuie schimbat. Si cea mai mare schimbare pe care Romania o poate avea este sa aiba presedinte o femeie. Nu aveti dumneavoastra in Moldova sloganul 'Incearca si cu o femeie'?", a spus Elena Udrea.

"Campania electorala va fi bezmetica"

In plus, Elena Udrea a declarat ca in acest an campania electorala va fi "bezmetica, periculoasa, haotica", aratand ca "iresponsabilii" Tariceanu si Ponta flutura ideea suspendarii din functie a presedintelui Romaniei.

Udrea, despre "obsesia" lui Tariceanu: Daca era femeie, ma gandeam ca din diferite motive...

"Daca ma uit la acesti veseli iresponsabili, de fapt nici veseli nu sunt pentru ca nu e nimic amuzant aici, Tariceanu si Ponta, cum flutura iarasi ideea suspendarii si inteleg ca au avansat azi pe aceasta idee, (campania electorala - n.r.) va fi bezmetica, periculoasa, haotica. Periculoasa pentru Romania pentru ca nu mai poate fi vorba macar de iresponsabilitate. Sa fie nebunie? Sa vrei sa-l suspenzi pe presedintele Romaniei cu doua luni inainte de terminarea mandatului. Care sa fie logica?", s-a intrebat liderul PMP.

Udrea a mai spus ca aceasta actiune de suspendare a presedintelui a fost declansata cand Romania este intr-un context international atat de instabil din punct de vedere politico-militar, tara fiind la granita unui conflict militar, unde se intampla o agresiune a Rusiei asupra Ucrainei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Elena Udrea premier Traian Basescu, #Elena Udrea declaratie prezidentiale, #Elena Udrea campanie electorala bezmetica , #Traian Basescu
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Se vede ca Leana nu s-a mai descaltat de foarte mult timp de
Poza Psycho
Psycho
rank 5
Delir, inconstienta, populism ieftin, campanie electorala romaneasca