Elena Udrea: Presedintele lasa profesorii sa moara de foame!

Sambata, 25 Octombrie 2008, ora 15:17
4015 citiri
Elena Udrea: Presedintele lasa profesorii sa moara de foame!

Oricare ar fi fost hotararea presedintelui Romaniei Traian Basescu in legatura cu legea majorarii cu 50% a salariilor profesorilor, fie ca spunea nu, fie ca spunea da, cum s-a si intamplat, presa tot i-ar fi criticat hotararea, acuza secretarul executiv al PD-L, Elena Udrea.

Dupa ce seful statului a aprobat, vineri, legea, "multe titluri din presa sunt critice la adresa promulgarii fara sa analizeze toate aspectele care au determinat aceasta decizie", spune Udrea in apararea presedintelui pe blogul sau.

Pe de alta parte, Elena Udrea este convinsa ca titlurile din presa ar fi fost la fel de critice si daca nu ar fi promulgat Legea majorarii salariilor profesorilor.

Ironica, Udrea spune ca, in acest caz, presa ar fi vuit ca "Presedintele lasa profesorii sa moara de foame!".

"Ieri (vineri n.r.), Legea privind majorarea salariior profesorilor a fost promulgata de Presedinte. O lege ce a trecut prin Parlament si a fost votata inclusiv de ministrul PNL al Educatiei si a fost declarata constitutionala de CC", a argumentat Udrea decizia presedintelui.

"Promulgarea s-a facut dupa ce a fost analizat impactul acestei majorari auspra economiei, dupa ce s-a constatat ca inseamna doar 44% din bugetul alocat Educatiei, fata de 38% cat reprezinta acum, dupa ce s-a vazut ca banii destinati investitiilor nu au fost cheltuiti de Minister in acest an, dupa ce au fost chemate la Cotroceni Sindicatele pentru a semna Strategia privind Educatia si mai ales dupa ce a reiesit in mod evident ca argumentele lui Tariceanu impotriva cresterii salariilor dascalilor sunt combatute de chiar politica de majorari de tot felul pe care Guvernul a practicat-o in ultimul an si chiar si dupa trecerea prin Parlament a acestei Legi", a explicat pedelista.

In opinia Elenei Udrea, "Presedintele Romaniei a facut ceea ce era legal si mai ales ceea ce era moral si consecvent cu interesul declarat pentru cresterea calitatii procesului de educatie in Romania".

Presedintele Traian Basescu a anuntat, vineri, ca va promulga legea care prevede majorarea salariilor profesorilor cu 50%, insa reactia premierului Tariceanu a ramas aceeasi ca si pana acum: "Romania nu-si poate permite ca politicieni iresponsabili sa-si puna interesul electoral inaintea interesului public. O astfel de masura este catastrofala pentru economie. Nu poate Romania in acest moment sa-si asume aceasta masura".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prima țară europeană care a legalizat schimbarea sexului reduce vârsta de la care se poate face intervenția la 16 ani
Prima țară europeană care a legalizat schimbarea sexului reduce vârsta de la care se poate face intervenția la 16 ani
Parlamentul Suediei a adoptat o lege care reduce vârsta minimă pentru schimbarea legală a sexului de la 18 la 16 ani şi facilitează accesul la intervenţii chirurgicale. Legea a fost...
Violența domestică a devenit infracțiune în Kazahstan. Ce pedepse riscă agresorii
Violența domestică a devenit infracțiune în Kazahstan. Ce pedepse riscă agresorii
Violenţa domestică împotriva femeilor şi a copiilor a devenit infracţiune în Kazahstan, după ce preşedintele Kasîm-Jomart Tokaiev a semnat luni o nouă lege, relatează marţi, 16 aprilie,...
#Elena Udrea, #Traian Basescu, #lege, #presa, #critica, #salarii, #profesori , #Traian Basescu