Lumea se prabuseste, iar Udrea cauta loboda si cumpara stevie (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 21 Martie 2011, ora 20:18
5406 citiri
Lumea se prabuseste, iar Udrea cauta loboda si cumpara stevie (Opinii)
Foto: simioncristian.wordpress.com

Cutremurul din Japonia, dezastrul nuclear de la Fukushima, razboiul din Libia si explozia pretului barilului de petrol - toate acestea nu vor avea cum sa nu afecteze si Romania. Mai devreme sau mai tarziu, depinde doar de puterea de intelegere, de conexiunile facute de politicienii si guvernantii nostri si de previziunile pe care specialistii le vor realiza. Din nou, ramane valabil acelasi principiu - depinde cand se vor trezi - mai devreme sau mai tarziu.

Lantul evenimentelor nu are cum sa nu adanceasca criza economica, acolo unde ea exista inca si nu a fost depasita, sau sa provoace altele noi, acolo unde inca poate nici nu a ajuns tsunamiul financiar. Toata lumea incepe sa isi faca socoteli pentru viitor, doar noi stam insa cu mana tremuranda si cu degetul pe tragaci, nestiind incotro sa ne indreptam arma. Ca si cum am avea totusi vreo arma care sa impresioneze pe cineva in lumea asta.

Lasand deoparte diplomatia romana, cat timp ii va fi suficient pentru a-si da seama incotro sa o apuce, daca ne aruncam privirea spre prioritatile ministrilor Cabinetului Emil Boc, avem toate motivele sa ne cuprinda panica.

Premierul este ocupat cu strategii electorale de castigare a alegerilor in partidul democrat liberal, cot la cot cu minstrii pedelisti, iar cei neimplicati in campania din PD-L isi ocupa timpul cu scandaluri etnice.

Vorba aceea din popor - "tara arde, iar baba se piaptana" devine mai actuala ca oricand. Si pentru a completa imaginea guvernantilor paraleli cu problemele lumii si cautarea solutiilor pentru a evita sau diminua efectele lor pe cat posibil, prin strategii nationale de prevenire, avem exemplul minstrului Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, care, dupa ce nu stia cum sa inchida caldura din calorifere si deschidea ferestrele sa intre frigul de afara, acum a ramas fara mancare in frigider si cauta loboda prin piata. Negasind loboda, care probabil nu a iesit inca, a cumparat stevie.

Nu ar fi fost rea nici telina, dar asta depinde, cu siguranta, de gust si pregatire. Sa nu fim insa naivi. "Dezvaluirile" Elenei Udrea nu tradeaza neaparat lipsa de ocupatie serioasa, ci exprima perfect strategia de "umanizare" si "normalizare" a politicianului Elenea Udrea.

Si confesiunile despre nestiinta inchiderii caloriferelor, si preocuparile in legatura cu aprovizionarea frigiderului, si sfaturile despre cum se "face piata" sunt puncte pe care ministrul Dezvoltarii si Turismului le bifeaza in incercarea de a face lumea sa uite de posetele Louis Vuitton, Hermes sau Jimi Choo, a caror valoarea ar umple cateva sute de frigidere cu mancare, si de tinutele extravagante, care probabil ca depasesc contravaloare a cateva apartamente (incalzite sau nu).

Aceasta este campania de umanizare si normalizare a politicianului care a reusit, ca persoana fizica, cu venituri de aproximativ doar 30.000 de euro anual, sa obtina un credit de peste 3.200.000 de euro, pe care mai apoi l-a si refinantat dupa puteri.

Cine ar avea rabdare sa o creada pe Elena Udrea, ar putea chiar sa-i planga de mila. Sa fii ditamai ministru si sa nu poti sa dormi de grija platii unui credit (banal!), sa nu incapi in casa prea mica (cu o baie mai mica decat la ANL), sa nu ai mancare in frigider si sa faci piata dupa ce termini programul la munca... sunt, orice s-ar spune, motive demne de mila si compasiune.

Desigur, nu-i cere nimeni Elenei Udrea sa comenteze pe blog, Twitter sau Facebook starea economiei mondiale sau conflagratiile internationale din zonele apropiate Romaniei sau lupta marilor puteri in jocurile pline de ipocrizie dintre impunerea cu forta a valorilor democratiei si obtinerea de resurse naturale si modul in care marii lideri ai lumii isi fac campaniile electorale pe spatele tarilor subdezvoltate - insa, nici aceasta sfidare uluitoare a minimului de inteligenta nu poate sa fi ignorat cu totul.

Pentru ca asta ar insemna, daca am lua in serios preocuparile casnice si domestice ale Elenei Udrea. In ciuda confesiunilor, inventate sau nu, oricat de indecente ar ajunge sa para, imi este greu sa cred ca ministrul Dezvoltarii va reusi sa-i convinga pe romani ca intampina aceleasi greutati si dificultati ca oricare dintre noi.

Elena Udrea ar putea sa accepte cel putin acest lucrul de minim bun simt. Si anume ca exista totusi o prapastie intre greutatile vietii cotidiene ale domniei sale si cele ale romanilor de rand.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Elena Udrea ministrul Dezvoltarii si Turismului, #Guvernul Boc, #Traian Basescu presedinte Romania , #Traian Basescu