Opinii: Filosofia succesului "Prim Ministrei" Udrea

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 02 Iulie 2010, ora 12:17
5476 citiri
Opinii: Filosofia succesului "Prim Ministrei" Udrea
Foto: elenaudrea.ro

Presedintele a disparut. Ascuns din calea furiei apelor, Traian Basescu refuza sa se arate poporului care l-a votat, exact atunci cand acesta are mai multa nevoie de "un tatic" care isi manifeste grija si simpatia cu durerea lor.

Din cate se pare, nici presedintele nu este prea dornic sa se arate in mijlocul lor, asa cum facea in anii trecuti.

In lipsa lui Traian Basescu, in zonele de doua ori calamitate, au aparut doi prim ministri. Emil Boc si noua "prim ministra", Elena Udrea. Huiduit si fara sa trezeasca speranta sau sentimentul solidaritatii printre cei napastuiti, Emil Boc a fost umbrit de "prim ministra" Udrea.

Vocea poporului care a transformat-o pe fosta blonda de la Cotroceni in viitorul premier al Romaniei nu ar trebui repede ironizata. Nici batjocorita. Ea exprima mai mult decat emotia care l-a zapacit pe cel care a "botezat-o" pe Elena Udrea.

A cata oara invocata ca premier, a cata oara aratata drept cea mai priceputa si mai curajoasa dintre toti ministrii tarii, Elena Udrea a demonstrat in doar cativa ani ca detine reteta perfecta a succesului.

De la un simplu consilier local de Bucuresti, la consilier prezidential, iar de acolo pana la ministru peste doua ministere, cu cele mai mari sanse de a prelua prima pozitie in Executiv, Udrea a demonstrat ca si-a calculat la micron pasii, gesturile, declaratiile si optiunile.

Privind in urma, vedem doar un lant de coincidente, insa nicio greseala. Nimic din ce a facut sau spus nu s-a intors impotriva ministrului ajuns peste noapte numit "Prim Ministra".

Niciun defect, nicio ezitare, nicio fisura in plasa perfecta intinsa tuturor celor care i-au iesit in cale. Nimeni nu i-a rezistat, nimeni nu a "facut-o", nimic nu invins-o. Nici comisia parlamentara, nici suspiciunile Opozitiei, nici opinia publica, presa nici atat. Un zid de care s-au izbit toate sagetile aruncate uneori cu sudoare de adversari.

Elena Udrea - omul provindential pe care Romania l-a asteptat 20 de ani. Mana forte de catifea care cu un farmec infinit si o delicatete desavarsita imbina inteligenta de geniu a unei minti pregatita ani si ani in studiu asiduu si exhaustiv.

Specialista in comunicare si strategii militare, profesor universitar, un gust rafinat si o eleganta de clasa a tinutelor vestimentare asortate si adecvate contextului perfect, Elena Udrea, "Prim Ministra" din umbra lui Boc, isi pregateste lansarea la cel mai inalt nivel in tinuturile inundate si mlastinoase ale Moldovei.

De acolo lanseaza si pune bazele viitorului economic al tarii. Planuri de afaceri pentru sinistratii loviti de ape, incurajari si lectii de solidaritate cu suferinta poporului.

Un adevarat fenomen politic, o manifestare a geniului feminin, Udrea pare sa sfideze nu doar legile naturii si ale omenirii asa cum se cunosc ele din antichitate, ci si toate previziunile si sentintele care i s-au opus.

Caci cine ar mai putea-o opri acum din drumul sau spre cea mai inalta pozitie in stat, cine i-ar mai putea tine piept?

Si desteapta, si frumoasa, si dreapta, si buna, si bine pregatita, fara a se lasa prada celui mai mic compromis, Elena Udrea este deja un erou al luptei politicianului tanar si onest cu mafiotii si comunistii ramasi inca printre noi.

Ea este semnul pe care trebuie sa il recunoasca si in fata caruia trebuie sa se plece intreaga natiune.

Elena Udrea este deja mai mult decat viitoarea Prim Ministra a tarii, este insasi viitorul acestui popor. Ea este pedeapsa cea mai buna pe care aceasta tara o poate primi pentru toate prostiile pe care le-a facut si continua sa le faca cu zambetul pe buze, intr-o stare de prostatie tampa vecina cu hipnoza care nu poate sa conduca decat spre o spalare totala si de lunga durata a creierelor.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Elena Udrea prim ministru , #Traian Basescu