Presa de azi: Elena Udrea, persona non grata la PD-L Constanta

Luni, 21 Iulie 2008, ora 06:39
3243 citiri
Presa de azi: Elena Udrea, persona non grata la PD-L Constanta

Revolta din PD-L Constanta, condusa de cercul lui Traian Basescu, scrie Gandul in editia de luni. Revoltatii din PD-L Constanta au reusit sa stranga sambata 337 persoane la desfasurarea unui Consiliu de Coordonare Local, pe care partidul refuza sa-l recunoasca.

Factiunea a restabilit ordinea anterioara descinderii Elenei Udrea, ce s-a lasat cu demiteri pentru neperformanta de la alegerile locale la care au pus umarul "pesedistii" din filiala.

Deciziile au fost invalidate pe motiv de incalcare a statutului, astfel incat cei 10 exclusi au ramas in partid, si-au reprimit functiile si au convocat un Consiliu de Coordonare Judetean in regim de urgenta, care sa faca alte analize postelectorale.

Prima pe lista nedreptatitilor de Elena Udrea a fost fina presedintelui Traian Basescu, Narciz Amza, care insa nu a participat la sedinta. In prezidiu s-a aflat un alt apropiat al Basestilor, Claudiu Stratulat, ginerele lui Calin Marinescu "Shogunul", cel care a facut ani de puscarie ("in locul lui Traian Basescu") in dosarul Flota.

"Majoritatea participantilor la convocare nu sunt membri PD-L, iar cei care sunt vor fi exclusi", a comunicat conducerea filialei locale, care a desfasurat in aceeasi zi o activitate paralela cu sefii organizatiilor din sectiile de votare (OSV-urile).

Elena Udrea, persona non grata la PD-L Constanta, scrie si Cotidianul, precizand ca revolta din organizatia PD-L Constanta continua. Asta deoarece excluderea din partid a capilor rascoalei impotriva Elenei Udrea si a deputatului Ion Popescu nu a avut nici un efect.

Sambata, fosta conducere a filialei municipale Constanta a PD-L a decis, intr-o sedinta extraordinara, demiterea Biroului Permanent Local Municipal interimar, invalidarea deciziei de dizolvare a vechiului Birou Permanent Local si convocarea in regim de urgenta a Consiliului de Coordonare Judetean.

De asemenea, la sedinta Consiliului de Coordonare Local (CCL) al organizatiei municipale Constanta a PD-L s-a mai votat, in unanimitate, invalidarea deciziei Biroului Permanent Local de excludere din partid a zece membri, printre care Danut Moisoiu, Narciz Amza, Madalina Popa, consilieri locali ai PD-L, Remus Macovei, fost secretar general al organizatiei municipale, Mihai Bobe, fost presedinte al organizatiei de tineret, si a altor cinci membri.

Sedinta in sine s-a lasat cu spectacol: o sala plina cu 300 de membri ai PD-L ce au ignorat amenintarile cu excluderea si au arborat pancarte pe care scria "Noi suntem partidul", "Nu suntem tradatori", "Nu excluderilor abuzive", "Nu traseistilor politici", "Nu vrem functii, vrem respectarea Statutului".

Din Evenimentul Zilei aflam ca Revolta anti-Udrea a fost minimalizata. Puciul din filiala PD-L Constanta impotriva Elenei Udrea a fost tratat duminica de liderul democrat-liberal Emil Boc cu ironie.

"Sa nu dramatizam!", a parat el intrebarile despre situatia tensionata de la Constanta, sustinand ca se va rezolva "cu grija". Potrivit lui Boc, cei 300 de nemultumiti care au cerut sambata anularea deciziilor de la centru s-au intalnit "sa asculte imnul PDL, pentru ca le place".

Revoltatii, mobilizati de cei sapte membri exclusi zilele trecute pentru apropierea de PSD, au decis demiterea conducerii interimare impuse dupa locale, cu critici la adresa Elenei Udrea, "parasutata

de la centru".

"Revolutionara" Elena Udrea are tot sprijinul conducerii PD-L in cazul Constanta, scrie Gardianul. Secretarul general al PD-L, Elena Udrea, dezvaluie, pe zi ce trece, din ce in ce mai multe secrete din tineretea sa. Ea a declarat pe blogul personal, raspunzand unei intrebari, ca la Revolutie a fost "pe strada".

"Pentru viitor, sa stiti ca la Revolutie eram pe strada, dar nu pentru ca astazi oricine care se poate exprima public, sa isi bata joc de ceilalti", preciza Udrea. Asta ar insemna ca la doar 16 ani, fosta consiliera a presedintelui Traian Basescu a luptat cot la cot cu alti revolutionari pentru democratie.

Cu toate experientele de revolutionar, insa, Udrea nu a solutionat conflictul de la Constanta, care potrivit liderului pedelist, Emil Boc, va fi discutat si, probabil, clarificat luni in cadrul Biroului Permanent National al formatiunii.

Intrebat cum se va solutiona "conflictul" de la Constanta, liderul PD-L a raspuns, incercand sa evite pe cat posibil acest subiect, "cu grija". "Va asigur ca nu voi accepta ca o organizatie a partidului pe care-l conduc sa fie condusa de PSD", a mai spus Boc, facand aluzie la fostul lider al filialei, Danut Moisoiu, care potrivit unor voci din PDL este apropiat al social-democratului Radu Mazare.

Romania libera informeaza ca rascoala din PD-L se extinde in alte filiale din tara. Scandalurile se tin lant in o serie de organizatii ale PD-L. Dupa ce la Constanta "rebelii" partidului au cerut Bucurestiului demiterea presedintelui interimar Ion Popescu, la Galati se pune la cale o noua razmerita, dupa ce sef al filialei municipale a fost numit un pesedist de frunte.

Liderii exclusi ai organizatiei PD-L Constanta au decis in cadrul unei sedinte extraordinare, demiterea Biroului Permanent local interimar si invalidarea deciziei de dizolvare a fostului Birou Permanent si convocarea in regim de urgenta a Consiliului de Coordonare judetean.

De asemenea, "rebelii" partidului au votat in unanimitate invalidarea deciziei de excludere din partid a zece membri, printre care Danut Mosoiu, Narciz Amza, Madalina Popa si a consilierilor locali, Remus Macovei si Mihai Bobe. Aceste decizii vor fi comunicate Biroului Permanent judetean si celui national.

Scandalurile din PD-L nu se opresc la Constanta. La Galati, presedintele interimar al organizatiei municipale, Doru Resmerita, si-a dat demisia din partid. Acesta a fost ales acum trei saptamani in functie de Consiliul de coordonare locala, dar a fost invalidat de Biroul de coordonare, fiind numita o alta persoana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amenințări cu arma în Constanța. Un șofer a scos pistolul din cauza șicanărilor în trafic
Amenințări cu arma în Constanța. Un șofer a scos pistolul din cauza șicanărilor în trafic
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat că poliţiştii din Eforie au fost sesizaţi, joi seara, cu privind la faptul că în timp ce se deplasa cu...
Un service auto a deviat cursul unei ape dintr-un sat din județul Constanța. Cum a fost descoperit totul
Un service auto a deviat cursul unei ape dintr-un sat din județul Constanța. Cum a fost descoperit totul
Comisarii Gărzii de Mediu Constanţa au amendat cu 30.000 de lei un service auto din satul Lazu pentru devierea unui curs de apă. Reprezentanţii Gărzii de Mediu Constanţa au anunţat...
#Constanta, #sedinta, #Elena Udrea , #Traian Basescu