Opinii: Toc inalt si minte brici

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Duminica, 12 Decembrie 2010, ora 23:59
9625 citiri
Opinii: Toc inalt si minte brici
Foto: cotidianul.ro

Sa nu subestimezi niciodata ironia cu care viata poate sa iti raspunda, atunci cand insisti sa iti provoci destinul. Cel mai proaspat exemplu: Elena Udrea.

Dupa ce in urma cu doar cateva zile ne prezenta filosofia ultramoderna a femeilor din PD-L - "nu conteaza cat de inalt ti-e tocul, important e cat si ce muncesti" - viata a adus-o pe ministra cu tocurile pe pamant, mai mai sa o dea si cu capul de... realitatea cruda din spitalele romanesti. Multumim Domnului ca lectia s-a oprit la un simplu dans echilibristic si o sperietura pe cinste.

E ironic intr-adevar ca. dupa ce te-ai dat jos de pe scena, de unde ai infierat inca o data televizorul, unicul dusman al partidului de guvernamant, mana invizibila a mogulilor sa te dezechilibreze intr-atat de mult, incat televiziunile proaspat incriminate sa aiba marfa proaspata pentru cateva zile.

Sa nu insistam pe delicatul echilibru dintre tocul inalt si abilitatea de a manui argumente rationale, desi e o buna dovada ca pana la urma conteaza si cat de inalt ti-e tocul. Pentru ca, daca e mult mai inalt decat poti duce, risti sa cazi din inaltul lui si sa iti spargi capul.

Sa revenim la batalia pe care ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, o duce cu televizorul. Greu de inteles cum poate un partid si un Guvern sa se bata cu televizorul. Mai exact, e vorba de doua televiziuni. Sa presupunem ca televiziunile respective mint incontinuu, manipuleaza ordinar si dezinformeaza cu fiecare cuvant pe care il transmit. Chiar si asa, oare cine ar da ascultare unor televizoare care prezinta romanilor numai minciuni si, mai ales, de ce s-ar teme cineva de niste televiziuni paralele cu realitatea?

Lasand deoparte faptul ca din cele peste 15 posturi de televiziune din Romania doar cele doua sunt ceva mai critice cu Puterea, de ce s-ar teme aceasta de ele, daca romanii care traiesc bine in urma guvernarii nu au cum sa fie atinsi de manipularile televizorului?

Ratingurile televiziunilor tot mai crescute, credibilitatea tot mai mare de care se bucura presa in sondajele de opinie in randul romanilor si, pe de alta parte, prabusirea politicienilor de la guvernare in aceleasi sondaje nu sunt tocmai argumente in favoarea rationamentului Elenei Udrea.

Predictibilitatea mesajelor transmise de reprezentantii Guvernului poate fi usor intuita de orice prescolar. Iar Elena Udrea incearca sa duca la extrem, cu un tupeu si o aroganta greu de imaginat, teoria Partidului Democrat-Liberal, potrivit careia Romania se simte mai bine ca niciodata, in ciuda taierelor generale a tot ce inseamna venituri bugetare - salarii, pensii, alocatii, concedii de maternitate, subventii - colapsul a fost evitat, iar de acum incepe sa duduie economia.

Doar doua televizoare mai bat apa in piua ca proastele. In rest, poporul vede, simte si intelege cat de bine ii este, cat de corecti sunt guvernantii si cat de onesti au fost cu ei de-a lungul timpului. Intr-adevar, Partidul Democrat Liberal guverneaza asa cum nu a facut-o nimeni in ultimii 20 de ani. Gura pacatosului adevar graieste - dusmanul este televizorul. Lupta lor nu e cu criza, responsabilitatea lor nu sunt romanii, ci unica lor grija e sa inchida gura televizorului.

Asteptam cateva tocuri inalte sa cada si peste cele doua televiziuni. Abia atunci s-ar vedea cat de important e cat si ce muncesti.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Elena Udrea ministrul Dezvoltarii Regionale, #Guvernul lui Emil Boc, #Traian Basescu presedinte, #televiziunile mogulilor , #Traian Basescu
Comentarii
Poza crin-geoana
crin-geoana
rank 5
Sa nu subestimezi niciodata ironia cu care viata poate sa iti raspunda, atunci cand insisti sa iti provoci destinul.
Poza jelu
jelu
rank 4
E rau de tine,Leca,daca ai ajuns si tu sa crezi...in sondajele de opinie fabricate la Grivco.