Trasnaile Elenei Udrea (Opinii)

Autor: Iulian Leca, Senior editor
Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 00:45
9698 citiri
Trasnaile Elenei Udrea (Opinii)

De fiecare data cand imi spun ca prostiile pe care le face USL vor mentine, intr-o forma sau alta, actuala coalitie la guvernare - cinismul, netrebnicia si coruptia de care dau dovada unii dintre ministrii pedelisti imi schimba viziunea.

Daca nu cumva acest popor si-a suspendat facultatile de judecare, trasnaile pe care le executa constant guvernantii si sadismul cu care le pun in practica nu ar trebui sa treaca nesanctionate.

Daca adaugam si semianalfabetismul pe care il afiseaza, mai nou, tot mai multi dintre ministrii democrat liberali, lista fiind inca deschisa, nu ar trebui ca PDL sa mai spere nici macar la 10% la alegerile din 2012. Cazurile de coruptie - vezi Sorin Apostu, Andreescu de la SGG, Ioan Botis ori M.I. Ridzi -, care au ajuns pana la Executiv, nu ar trebui decat sa cimenteze declinul partidului lui Emil Boc.

Ca alde Ialomitianu, Igas sau Funeriu tortureaza limba romana, schilodesc logica si asasineaza bunul simt al judecatii decente e o stare de fapt deja pe care nu o mai poate schimba nimeni si nimic pana la alegeri. Ca "branconierul" de la Interne, dupa ce si-a luat bacalaureatul al 25 de ani, invata la 40 de ani "Balada unui greier mic" nu e rau. Ca in calitate de ministru al Administratiei si Internelor ii canta versuri din balada lui Toparceanu unui primar intrat in greva foamei e cel mult o ciudatenie demna de un student care nu stie sa vorbeasca, dar vrea sa scrie carti, nicidecum de un ministru.

Ce face sa paleasca toate aceste anomalii si ciudatenii e o grozavie si mai mare. Poate din cauza cinismului cu care e povestita, poate pentru ca tradeaza sadismul de fond al actiunilor Guvernului - care taie salarii, pensii si alocatii, dar construieste terenuri de fotbal in panta in sate parasite - marturisirea Elenei Udrea insasi despre "investitiile trasnite" ale Ministerului Dezvoltarii si Turismului este absolut socanta.

Cititi si nu o sa va vina sa credeti ca aceste cuvinte au putut fi rostite chiar de Elena Udrea. "Mi-ati dat mie posibilitatea sa nu cer in Guvern aprobarea a inca unui program de investitii pentru ca, desigur, asa cum stiti, ministerul se ocupa de o multime de investitii, unele dintre ele de-a dreptul trasnite" - E. Udrea la inaugurarea noului Centru de Conferinte al Notariatului Roman "Auditorium Pallady", unde a participat si Traian Basescu.

Daca nu ar fi fost inregistrate si video, as fi putut sa ma astept ca, a doua zi, ministreasa sa ne spuna ca era de fapt o admiratoare de-a domaniei sale. Cum porumbelul a fost scapat, la rugamintea jurnalistilor sa explice mai clar ce a vrut sa spuna prin "investitii trasnite", Elena Udrea nu a facut decat sa se afunde si mai rau.

"Investitii aprobate, gen salile de sport din mediul rural, acolo unde nu sunt suficienti copii, tineri sa le foloseasca, bazine de inot acolo unde nu era canalizare, patinoare acolo unde nu era clima potrivita, cam acestea sunt investitiile care s-au regasit intre programele ministerului in trecut. Parte din ele s-au inchis, pentru ca avem buget de criza, si prioritizam investitiile, unele - acolo unde am considerat ca este necesar - le-am continuat, dar cu motoarele reduse" - E. Udrea.

Stiti, desigur, ca Elena Udrea conduce acest minister (la inceput doar al Turismului) inca din 2008, adica exact din momentul in care criza economica lovea prima oara lumea. A preluat si ministerul Dezvoltarii din 2009, adica exact din momentul in care criza facea ravagii in SUA si Europa. Investitiile trasnite au iesit la iveala, cele mai multe dintre ele, de-a lungul lui 2010. Dupa ce salariile, pensiile si alocatiile fusesera taiate.

Culmea nesimtirii si a cinismului! Ca si cum nu toate aceste investitii in panta si-n locuri parasite de lume, fara cap si coada - ca si refacerea celor 10.000 de km de drumuri comunale care leaga coada vacii de prefectura, pentru 4,5 miliarde de euro - nu ar fi fost realizate exact in plina criza, dupa ce austeritatea fusese instaurata si pe baza unui buget de criza?!

Ramane o singura intrebare - va avea cineva curajul si responsabilitatea sa-i ceara o explicatie in plus acestui ministru pentru astfel de declaratii catastrofale? Emil Boc, poate? Dar demisia va avea cineva demnitatea sa i-o ceara? Traian Basescu, poate?

Citeste si:
️USR reclamă ”cel mai mare tun imobiliar din România, în valoare de 1 miliard de euro”: "Printre cei care vor beneficia se numără Alina Gorghiu și alți peneliști de frunte"
️USR reclamă ”cel mai mare tun imobiliar din România, în valoare de 1 miliard de euro”: "Printre cei care vor beneficia se numără Alina Gorghiu și alți peneliști de frunte"
USR reclamă ”cel mai mare tun imobiliar din România, în valoare de 1 miliard de euro”, la Mogoşoaia. Formaţiunea susţine, într-o declarație făcută în seara zilei de marți, 18...
Cum a redus Elena Lasconi la jumătate tarifele pentru gaz și energie electrică. "Sunt singurul primar cu această inițiativă"
Cum a redus Elena Lasconi la jumătate tarifele pentru gaz și energie electrică. "Sunt singurul primar cu această inițiativă"
Primarul orașului Câmpulung Muscel, județul Argeș, se laudă că a reușit să facă economii de 1,5 milioane de lei în bugetul municipiului plătind facturi mult reduse la gaz metan și...