Udrea: Daca va candida, Oprescu nu are nicio sansa in fata lui Basescu

Duminica, 14 Iunie 2009, ora 16:24
1605 citiri
Udrea: Daca va candida, Oprescu nu are nicio sansa in fata lui Basescu

Elena Udrea, ministrul Turismului, a declarat duminica ca edilul Capitalei nu are nicio sansa in fata lui Traian Basescu sa castige alegerile prezidentiale, dar nu ii poate interzice nimeni sa candideze.

"Oprescu poate sa candideze daca vrea sa fie batut din nou. Dar nu are nicio sansa in fata lui Traian Basescu. Nu sunt ingrijorata de zvonurile ca actualul presedinte va candida independent. Ne va comunica el la timpul potrivit ce are de gand sa faca. Oricum cred ca Sorin Oprescu nu are nicio sansa", a mai spus fosta purtatoare de cuvant de la Cotroceni.

Pe de alta parte, Elena Udrea a precizat ca si ea se teme ca turismul va intra in criza daca nu se va investi in continuare in promovare. Desi a anuntat cu mandrie ca in turism a fost in primul trimestru o crestere de 20% fata de 2008.

"Ne temem si noi de criza desi pana in prezent am avut crestere. Vom inregistra pierderi daca nu ne concentram in primul rand pe promovare", a declarat ministrul de resort la Realitatea Tv.

Elena Udrea sustine ca activitatile de turism pot aduce foarte multi bani la bugetul de stat.

Ministrul Turismului i-a luat si apararea presedintelui precizand ca anuntul ca Romania va intra in recesiune este un semnal extrem de asumat.

"Domnul presedinte a venit la sedinta ca sa ne prezinte situatia ca sa nu cadem in capcana optimista lansata de ultimele rapoarte", a declarat ministrul Turismului.

Elena Udrea a reiterat ideea ca scopul acestui Guvern este investirea banilor, asa cum a cerut si presedintele. Ea a mai spus ca va inspecta in continuare investitiile din turism si va controla in permanenta conditiile oferite de cei care opereaza in acest domeniu.

Blaga sustine ca Basescu nu l-a criticat

Si ministrul Dezvoltarii Regionale Vasile Blaga a declarat pentru Realitatea Tv ca presedintele nu l-a criticat.

"In ceea ce ma priveste pe mine presedintele nu m-a criticat ci dimportiva mi-a comunicat cofinantarea in administratia publica. Cei din primarii sunt pusi in situatia de a executa ordonante judecatoresti.

Termoficarea caselor este un success. Daca pana la 31 decembrie au fost realizate doar 89 de blocuri in 7 ani de zile, cu mine la comanda vor fi 45.000 de apartament intr-un an de zile", a declarat democrat liberalul.

Vasile Blaga a precizat ca toate lucrarile sunt in parcurs de licitare.

"Sa retineti ca licitatiile le organizeaza primariile, eu cred in descentralizar, iar ministerul nu are nicio treaba acolo. Eu am creat toate conditiile, toate licitatiile sunt la primarii si termoficarea caselor se va face in continuare", a mai declarat Blaga.

Citeste si:
Elena Udrea și Ioana Băsescu, așteptate cu un „covor roșu” la Înalta Curte. Ce a relatat principalul denunțător despre campania din 2009 FOTO
Elena Udrea și Ioana Băsescu, așteptate cu un „covor roșu” la Înalta Curte. Ce a relatat principalul denunțător despre campania din 2009 FOTO
Elena Udrea, Ioana Băsescu și Dan Andronic s-au prezentat joi, 18 noiembrie, la Instanța supremă, unde au asistat la audierea lui Ștefan Lungu, cel care a făcut denunț la DNA și i-a băgat...
Prăjiturile cu nume de politicieni inventate de români. Rețeta detaliată pentru cei care vor să gătească acasă "Șuvița lui Băsescu"
Prăjiturile cu nume de politicieni inventate de români. Rețeta detaliată pentru cei care vor să gătească acasă "Șuvița lui Băsescu"
În lipsa de inspirație, de dragul vreunui politician sau poate din antipatie, de-a lungul timpului câțiva români au inventat deserturi pe care le-au denumit folosind nume celebre la momentul...