Udrea: Regret ca Ponta n-a acceptat sa fie premier, isi demonstra incompetenta

Luni, 19 Martie 2012, ora 13:22
1543 citiri
Udrea: Regret ca Ponta n-a acceptat sa fie premier, isi demonstra incompetenta

Prim-vicepresedintele PDL, Elena Udrea, a comentat propunerea pe care i-a facut-o presedintele Traian Basescu lui Victor Ponta de a prelua sefia Guvernului. Sefa PDL Bucuresti se declara dezamagita de refuzul liderului PSD, pentru ca, daca Ponta accepta propunerea, isi demonstra incompetenta si PDL ar fi fost regretat.

"Stiam despre faptul ca domnul presedinte al Romaniei ii va face o propunere lui Victor Ponta sa fie prim-ministru al Guvernului. Ne-a spus cu o seara inainte, sigur, am fost destul de surprinsi, insa am fost de acord cu propunerea presedintelui de a da functia de prim-ministru domnului Ponta si Guvernul USL-ului.

Ca dovada ca eram pregatiti sa plecam din Guvern este ca dupa aceea ne-am si dat cu totii demisia, nu numai primul ministru, ci si toti membrii PDL. Deci este exact asa cum a spus presedintele, a avut aceasta propunere, ne-a spus-o si noua si a fost agreata si de PDL", a declarat Elena Udrea pentru Mediafax.

Fostul ministru al Turismului considera ca, daca Victor Ponta ar fi preluat guvernarea, "ne-am fi dat seama" in foarte scurt timp cat de limitat este USL-ul in a avea solutii pentru Romania.

Basescu: I-am propus lui Victor Ponta sa fie premier, dar nu a raspuns

"Deci am fi vazut in doua luni care sunt limitele USL de a guverna aceasta tara. Pentru noi a fost o surpriza ca a refuzat si ne si obisnuiseram cu gandul ca isi vor demonstra incompetenta foarte repede si vom fi regretati in numai cateva luni de cetateni, astfel ca am fost dezamagiti de refuzul domnului Ponta si al USL de a prelua guvernarea", a adaugat sefa PDL Bucuresti.

Udrea a adaugat ca, dupa anuntul presedintelui de duminica seara, declaratiile lui Victor Ponta arata "inca o data ca acesta este un mare mincinos".

Basescu i-a propus lui Ponta sa fie premier - vezi stenograma discutiei

"Initial a spus, categoric, ca nu este adevarat, dupa care, in momentul in care au aparut stenogramele, a revenit si a spus ca de fapt propunerea i s-a parut neserioasa. Indiferent cum, fiind un politician, un lider al USL care se pregateste in fiecare zi, dupa cum ne spune noua, sa vina la guvernare si sa salveze tara de PDL, raspunsul lui ar fi trebuit sa fie 'da, accept sa fiu prim-ministru, pentru asta ma pregatesc, sunt capabil sa guvernez'.

Or el n-a spus absolut nimic, nici macar ca i se pare o gluma. In locul lui au raspuns Antonescu si cu Constantin, deci nu a fost capabil nici sa dea un raspuns. Asta este curajul de om politic al lui Victor Ponta si asta este capacitatea lui de a-si asuma responsabilitati", a conchis Udrea.

Traian Basescu i-a propus lui Victor Ponta sa fie premier, la consultarile de la Cotroceni din 6 februarie, dar cei trei lideri ai USL prezenti la discutii nu au inteles, sau cel putin nu au luat in serios aceasta propunere, asa ca nu au profitat de situatie pentru a prelua imediat guvernarea.

Dezvaluirea a fost facuta duminica seara de presedintele Romaniei la B1 TV. Atat Victor Ponta, cat si Crin Antonescu si Daniel Constantin au negat vehement afirmatiile sefului statului, dar acesta a pus la dispozitie stenogramele discutiei purtate pe 6 februarie si a anuntat ca, daca nu este suficient, va da publicitatii si inregistrarea audio.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Udrea premier Ponta Basescu, #Udrea regreta Ponta premier, #Udrea Ponta premier incompetenta, #Basescu propunere premier Ponta , #Traian Basescu