Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Udrea: Somajul a crescut cu 0,5% din momentul in care Ponta a devenit premier (Video)

Sambata, 31 August 2013, ora 11:18
1785 citiri
Udrea: Somajul a crescut cu 0,5% din momentul in care Ponta a devenit premier (Video)
Foto: cugetliber.ro

Elena Udrea intra din nou in disputele dintre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta, aratand ca datele Institutului National de Statistica confirma spusele sefului statului privind cresterea somajului.

"Datele facute publice de INS confirma ceea ce spunea presedintele: somajul a crescut cu aproape 0,5% din momentul in care Ponta a devenit Premier si pana acum. Sunt cu 38.000 de someri mai mult decat in iulie 2012 sub maiastra guvernare USL", scrie Elena Udrea intr-o postare pe blogul ei.

Deputatul PDL crede ca singura varianta pe care o are Victor Ponta e sa prezinte inselator realitatea in fata oamenilor. "Trag acest semnal de alarma pentru ca ma simt vinovata fata de unii functionari ai Ministerului de Finante care ieri au fost mustruluiti ca nu au 'coafat' datele din sinteza pe luna iulie a executiei bugetare".

Elena Udrea ofera si explicatii pentru cresterea somajului: "A scazut nivelul investitiilor cu 2 miliarde de lei in ianuarie-iulie 2013 fata de aceeasi perioada a anului trecut.

De la 16,9 miliarde de lei cheltuiti pentru proiecte importante de dezvoltare a infrastructurii la 14.9 miliarde lei inseamna o scadere cu 0,5% a PIB-ului alocat in aceeasi perioada de timp, ajungandu-se la 2,38% din PIB dupa 7 luni".

In opinia ei, premierul are varianta sa se razbune pe oamenii si institutiile care nu prezinta date convenabile. "Exista o varianta pentru Victor Ponta: sa-l demita si pe actualul sef al INS, Tudorel Andrei, pentru ca nu i-a oferit cifrele pe care le voia, asa cum s-a intamplat in ianuarie cu Vergil Voineagu, care a fost dat afara pentru ca n-a vrut sa se implice de partea USL in lovitura de stat din vara trecuta", spune Elena Udrea.

Politicianul PDL da si un avertisment actualei guvernari: "Pana in momentul in care nu se vor relua alocarile bugetare pentru proiecte importante, care ajuta deopotriva firmele private si genereaza locuri de munca, somajul va tot creste.

Sper ca, la nivelul Guvernului, sa se mai gaseasca macar vreo cativa experti care sa aiba coloana verticala si sa-i explice Premierului ca 'fara investitii, n-o sa cream in veci locuri de munca!", isi incheie Elena Udrea postarea pe blog.

A.V.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Elena Udrea someri statistici Victor Ponta, #Elena Udrea somaj crestere premier, #Elena Udrea crestere somaj Victor Ponta , #Traian Basescu