UE deblochează reforma imigrației

Luni, 13 Iunie 2022, ora 00:52
3602 citiri
UE deblochează reforma imigrației

Țările Uniunii Europene (UE) au reușit vinery, 10 iunie, să deblocheze negocierile privind Pactul European pentru Migrație și Azil, susținând două reglementări de consolidare a protecției frontierelor externe și un mecanism de solidaritate care va ajuta statele membre. primind cele mai mari fluxuri.

Ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, a cărui țară prezidează Consiliul UE în acest semestru, a indicat într-o conferință de presă la finalul Consiliului Miniștrilor Europeni, că acordul este o „prima etapă (a Pactului European) foarte important, ceea ce va permite celui de-al doilea să înceapă foarte curând”.

O „majoritate mare” a țărilor a susținut cele trei texte, care trebuie adoptate oficial ulterior, probabil înainte de încheierea președinției franceze a Consiliului UE la sfârșitul lunii iunie, au declarat pentru Efe surse europene.

Ministrul francez a considerat un „avans major” obținerea „sprijinului unei mari majorități” a statelor membre și a spus că în zilele următoare, președinția franceză și Comisia Europeană plănuiesc să organizeze o întâlnire a „platformei de solidaritate” pentru a implementa acest „acord istoric”.

Darmanin a apreciat în mod deosebit faptul că o duzină de țări s-au angajat să transpună această solidaritate în relocarea refugiaților și a reamintit că statele membre care nu doresc să facă același lucru ar trebui să acorde sprijin financiar țărilor care primesc migranți.

De când Bruxelles-ul și-a prezentat propunerea de reformă a migrației și a azilului, în septembrie 2020, s-au înregistrat puține progrese în negociere, marcate de diferențele dintre statele membre din prima linie, care primesc cel mai mare număr de fluxuri și cer solidaritate, precum și altele, mai puțin afectate, reticente în a primi migranți.

Reforma Codului Schengen

Țările Uniunii Europene au ajuns vineri, 10 iunie, și la un acord cu privire la reforma Codului Schengen pentru a răspunde noilor amenințări, precum utilizarea migranților ca armă politică sau măsurile care urmează să fie aplicate la frontiere în caz de crize de sănătate, în urma lecțiilor învățate din pandemia de Covid.

Acordul dintre state este „un progres major care ne va permite să protejăm mai bine frontierele externe ale UE și să păstrăm integritatea spațiului nostru de liberă circulație”, a declarat ministrul francez de interne Gérald Darmanin, a cărui țară o prezidează Consiliul UE până la 30 iunie .

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#ue migranti, #reforma codul schengen , #Viitorul Europei
Comentarii