Timisoara, retrogradata de UEFA

Marti, 31 Mai 2011, ora 19:17
5386 citiri
Timisoara, retrogradata de UEFA

Decizia de a nu acorda licenta pentru sezonul urmator Politehnicii Timisoara, ceea ce inseamna practic retrogradarea in Liga a 3-a, a venit ca urmare a unei monitorizari intense a clubului banatean facuta chiar de catre reprezentantii UEFA.

Directorul de Licentiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a dezvaluit, marti, ca forul continental a urmarit cu atentie "miscarile" de la Timisoara, in special divizarea societatii care administreaza echipa. Cum banatenii nu au reusit sa demonstreze ca aceasta nu a fost facuta in scopul de a "sterge" datoriile, s-a decis neacordarea licentei.

"UEFA a stat cu ochii pe Timisoara in acest timp, pentru ca a existat aceasta divizare. Poli trebuia sa faca dovada ca n-a facut aceasta divizare cu scopul de a nu sterge datorii. N-a putut s-o faca. Decizia luata astazi nu poate fi contestata nicaieri, nici macar la TAS.

In momentul de fata, cinci echipe din Liga I n-au primit licenta: Timisoara, Gloria Bistrita, Universitatea Craiova, Victoria Branesti si Unirea Urziceni. Sunt 16 echipe care au licenta pentru Liga I, cu exceptia Sportului, care a retrogradat. Se poate decide ca Liga I sa aiba 16 echipe in Liga I, 17-daca este acceptata si Sportul sau 18, dar inca nu se stie cine va ocupa acest loc", a dezvaluit Duru la DigiSport.

Sefii Timisoarei sunt acuzati ca au decis divizarea societii, desi stiau ca acest lucru este interzis de UEFA.

"Am regrete, eu cunosc foarte bine cum a crescut acest club. Din pacate, o problema de management a dus la aceasta decizie. Sunt probleme peste tot, dar alte cluburi au incercat sa si le rezolve. Este vina celor care au condus Timisoara, am si dovezi. Nu trebuia sa se faca aceasta divizare, pentru ca toti stiau ca UEFA interzice asta.

La Comitetul Executiv nu exista nicio sansa ca decizia sa fie intoarsa, pentru ca in acest moment nu exista nicio prevedere in regulament. Doar pentru liga secunda exista o asemenea prevedere, sunt niste conditii in care poti juca si fara licenta. Dar Comitetul Executiv are puterea sa dea o asemenea prevedere", a mai spus Duru.

Formatiile Poli Timisoara si Gloria Bistrita n-au primit licenta pentru sezonul 2011/2012 al Ligii 1 si au fost retrogradate.

FC Timisoara si Gloria Bistrita au fost retrogradate din Liga 1

Timisoara nu a primit licenta pentru datorii la bugetul statului si fata de clubul Benfica Lisabona, din transferul fundasului Laszlo Sepsi, in timp ce Gloria Bistrita pentru datorii la buget.

M.D.

Citeste si:
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Lupta internă din PMP a ajuns la noi culmi după ce actualul și fostul președinte al partidului s-au acuzat reciproc că au avut promise funcții de la PNL ca urmare a unei eventuale fuziuni....
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă, marţi seară, că este nemulţumit de modul în care se comună în coaliţie, aşteptând mai mult fair-play din partea partenerilor. Cîţu susţine...
Comentarii
Moldoveanu
rank 5
Arta de a-ti trage singur suturi in fund !