Timisoara, retrogradata de UEFA

Marti, 31 Mai 2011, ora 19:17
5689 citiri
Timisoara, retrogradata de UEFA

Decizia de a nu acorda licenta pentru sezonul urmator Politehnicii Timisoara, ceea ce inseamna practic retrogradarea in Liga a 3-a, a venit ca urmare a unei monitorizari intense a clubului banatean facuta chiar de catre reprezentantii UEFA.

Directorul de Licentiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a dezvaluit, marti, ca forul continental a urmarit cu atentie "miscarile" de la Timisoara, in special divizarea societatii care administreaza echipa. Cum banatenii nu au reusit sa demonstreze ca aceasta nu a fost facuta in scopul de a "sterge" datoriile, s-a decis neacordarea licentei.

"UEFA a stat cu ochii pe Timisoara in acest timp, pentru ca a existat aceasta divizare. Poli trebuia sa faca dovada ca n-a facut aceasta divizare cu scopul de a nu sterge datorii. N-a putut s-o faca. Decizia luata astazi nu poate fi contestata nicaieri, nici macar la TAS.

In momentul de fata, cinci echipe din Liga I n-au primit licenta: Timisoara, Gloria Bistrita, Universitatea Craiova, Victoria Branesti si Unirea Urziceni. Sunt 16 echipe care au licenta pentru Liga I, cu exceptia Sportului, care a retrogradat. Se poate decide ca Liga I sa aiba 16 echipe in Liga I, 17-daca este acceptata si Sportul sau 18, dar inca nu se stie cine va ocupa acest loc", a dezvaluit Duru la DigiSport.

Sefii Timisoarei sunt acuzati ca au decis divizarea societii, desi stiau ca acest lucru este interzis de UEFA.

"Am regrete, eu cunosc foarte bine cum a crescut acest club. Din pacate, o problema de management a dus la aceasta decizie. Sunt probleme peste tot, dar alte cluburi au incercat sa si le rezolve. Este vina celor care au condus Timisoara, am si dovezi. Nu trebuia sa se faca aceasta divizare, pentru ca toti stiau ca UEFA interzice asta.

La Comitetul Executiv nu exista nicio sansa ca decizia sa fie intoarsa, pentru ca in acest moment nu exista nicio prevedere in regulament. Doar pentru liga secunda exista o asemenea prevedere, sunt niste conditii in care poti juca si fara licenta. Dar Comitetul Executiv are puterea sa dea o asemenea prevedere", a mai spus Duru.

Formatiile Poli Timisoara si Gloria Bistrita n-au primit licenta pentru sezonul 2011/2012 al Ligii 1 si au fost retrogradate.

FC Timisoara si Gloria Bistrita au fost retrogradate din Liga 1

Timisoara nu a primit licenta pentru datorii la bugetul statului si fata de clubul Benfica Lisabona, din transferul fundasului Laszlo Sepsi, in timp ce Gloria Bistrita pentru datorii la buget.

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Timisoara retrogradata UEFA, #poli timisoara licenta, #Poli Timisoara retrogradata , #ancheta UEFA
Comentarii
Poza Moldoveanu
Moldoveanu
rank 5
Arta de a-ti trage singur suturi in fund !