Arafat: Peste 120 de persoane asigura asistenta medicala la Finala Ligii Europa

Duminica, 06 Mai 2012, ora 15:59
1152 citiri
Arafat: Peste 120 de persoane asigura asistenta medicala la Finala Ligii Europa
Foto: Romania Libera

Peste 120 de persoane vor asigura asistenta medicala la Finala Ligii Europa, aproximativ 60 fiind aduse din afara Capitalei, astfel incat capacitatea de interventie in Bucuresti sa nu fie afectata, a declarat, duminica, subsecretarul de stat din Ministerul Sanatatii, Raed Arafat.

Subsecretarul de stat a spus, la comandamentul de la Primaria Capitalei privind organizarea Finalei UEFA Europa League, ca in stadion sunt sase cabinete medicale pentru cei care vor avea nevoie de un consult medical obisnuit, iar pe partea de urgente vor fi 29 de echipe de paramedici la Arena Nationala, fiecare cu cate doua persoane, cu echipamente de prim ajutor si avand posibilitatea de a transporta eventualii pacienti pana la ambulante.

Raed Arafat a precizat ca in incinta stadionului vor fi patru ambulante, alte ambulante fiind in exteriorul arenei. De asemenea, vor fi amplasate corturi de acordare a primului ajutor, dotate cu tot ceea ce este necesar in astfel de situatii.

"Au fost mobilizate si echipaje de la nivel national, restul fiind asigurat de colegii din Bucuresti, de la SMURD si de la Ambulanta. Cabinetele din interiorul stadionului sunt asigurate de Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov. Ambulantele din exterior sunt asigurate de SMURD si terapie intensiva de prim ajutor", a declarat Raed Arafat, precizand ca peste 120 de oameni, din care 60 din afara Capitalei, sunt implicati in ziua Finalei UEFA Europa League.

Raed Arafat a mai spus ca nu prevede probleme, dar exista obligatia de a fi pregatiti.

Subsecretarul de stat a precizat ca echipajele din afara Capitalei au fost aduse pentru a se asigura ca in Bucuresti se poate face fata tuturor solicitarilor.

"Am adus echipaje din afara, pentru ca daca era sa folosim doar echipaje din Bucuresti, exista riscul sa ajungem intr-o faza sa nu putem face fata. Trebuie sa pastram capacitatea normala de interventie in Bucuresti", a spus Arafat.

El a tinut sa precizeze ca personalul medical adus din afara Bucurestiului era liber in 9 mai si pentru interventiile din Capitala s-au adus doar echipamentele de rezerva, astfel incat sa nu fie afectata nici interventia in tara.

Raed Arafat a mai spus ca personalul medical din tara va ajunge in Bucuresti luni, va avea o perioada de pregatire, pentru a sti fiecare unde se afla in dispozitiv, iar miercuri dupa-amiaza fiecare va fi la locul stabilit si va ramane pana cand situatia "va fi linistita", urmand ca in 10 mai sa se intoarca in localitatile de domiciliu.

Finala Ligii Europa, dintre Atletico Madrid si Athletic Bilbao, are loc in 9 mai, de la ora 21.45, pe Arena Nationala, fiind transmisa in direct de Pro TV.

Ministerul Administratiei si Internelor estimeaza ca pentru Finala Ligii Europa vor veni la Bucuresti aproximativ 20.000 de suporteri spanioli.

Autoritatile Capitalei vor organiza pentru suporteri doua zone, una in Piata George Enescu, unde vor fi suporterii echipei Atletico Madrid, si cealalta in Piata Constitutiei, unde vor sta suporterii echipei Athletic Bilbao.

In Piata Constitutiei vor fi instalate patru ecrane gigant care vor transmite, incepand cu ora 20.00, imagini direct de la stadion.

In zonele destinate fanilor vor fi organizate spatii cu zone de divertisment, unde vor fi concerte, dar si standuri de promovare ale Capitalei, "precum si o zona gastronomica". Zonele vor fi delimitate si vor avea apa potabila si toalete ecologice.

In 9 mai vor circula mai multe autobuze, la intervale de cinci-sapte minute, si vor fi linii speciale intre Aeroportul "Henri Coanda" Otopeni, zonele pentru suporteri din Piata George Enescu si Piata Constitutiei si Arena Nationala.

Si garniturile de metrou vor circula pana in 10 mai, la ora 2.00, iar in cazul in care este necesar, programul ar putea fi prelungit si dupa aceasta ora.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Finala Ligii Europa Bucuresti, #ambulante stadion Finala Ligii Europa, #Raed Arafat Finala Ligii Europa, #Atletico Madrid Athletic Bilbao , #finala Bucuresti