Cele mai spectaculoase finale de Cupa UEFA (Video)

Miercuri, 20 Mai 2009, ora 14:50
1291 citiri
Cele mai spectaculoase finale de Cupa UEFA (Video)

Werder Bremen si Sahtior Donetk se intalnesc miercuri in finala Cupei UEFA, o competitie ce impresionat in multe randuri prin spectacol si dramatism.

Cele 36 de finale au oferit, nu de putine ori, rasturnari de situatie neasteptate si partide disputate pana la ultimul fluier al arbitrului.

2003: FC Porto - Celtic Glasgow 3-2

Finala de Sevilla a reprezentat inceputul ascensiunii tehnicianului portughez Jose Mourinho, aflat la primul sau trofeu important in Europa. Portughezii au deschis scorul in prima repriza, prin golgheterul Derlei, dar au fost egalati la doar 2 minute de la reluare, gratie suedezului Larsson. Tot internationalul suedez a fost cel care a trimis partida in prelungiri, marcand la doua minute dupa ce Alenichev a preluat din nou conducerea pentru Porto. Derlei a reusit dubla in minutul 115, trupa lui Mourinho adjudecandu-si trofeul prin regula golului de argint.

2001: FC Liverpool - Deportivo Alaves 5-4

Partida de la Dortmund este fara indoiala cea mai spectaculoasa finala UEFA din istorie. O partida cu o evolutie naucitoare a scorului la care a participat si fostul international roman, Cosmin Contra, autor a doua pase decisive. Desi au condus cu 3-1, englezii s-au vazut egalati in doar 6 minute. Alaves a reusit sa egaleze la 4, in minutul 89, dar autogolul lui Geli a reprezentat golul de aur prin care Liverpool au castigat primul lor trofeu european dupa 17 ani.

1997: Schalke 04 - Inter Milano 1-1, 4-1 la penalti

Schalke 04 si Inter Milano s-au intalnit in ultima finala UEFA disputata in sistem tur/retur. Gazdele si-au adjudecat de fiecare data victoria, scor 1-0, Zamorano marcand in extremis in partida din Italia, pentru a trimite finala la lovituri de departajare. Precizia germana si-a spus cuvantul si Schalke 04 a dus trofeul la Gelsenkirchen.

1988: Espanyol Barcelona - Bayer Leverkusen 3-3, 2-3 la penalti

Una din cele mai ghinioniste formatii in Cupa UEFA, Espanyol Barcelona, a luat un avantaj decisiv, cel putin in teorie, in prima mansa, scor 3-0. Cum echipele din Bundesliga sunt renumite pentru spiritul de lupta, Leverkusen a revenit spectaculor in retur si a egalat situatia la general, trimitand partida in prelungiri si la lovturi de la 11 metri. Bayer s-a impus la loteria penaltiurilor cu 3-2.

1981: Ipswich - AZ Alkmaar 5-4

Olandezul Frans Thijssen a fost omul decisiv al finalei din 1981, dar, din pacate pentru AZ, acesta evolua pentru Ipswich. Thijsen a marcat in meciul tur, castigat de englezi, pe teren propriu, cu 3-0, si a marcat in partida de la Alkmaar dupa doar 4 minute. Olandezii au reusit o rasturnare spectaculoasa pentru a conduce la pauza cu 3-2. Cu un al patrulea gol marcat la jumatatea reprizei secunde, suporterii prezenti in tribunele arenei formatiei AZ au asistat la un final de partida extrem de tensionat.

Cea de-a 38-a finala a Cupei UEFA se va disputa miercuri, la Istanbul, si va opune gruparile Sahtior Donetk si Werder Bremen.

Intalnirea va fi transmisa in format LIVE Text pe site-ul Ziare.com

C.F.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Cupa Uefa, #finale spectaculoase UEFA, #Sahtior Werder , #stiri UEFA