Ziare.com

UEFA demoleaza planul romanilor de a "dribla" licenta

Vineri, 21 Martie 2014, ora 09:22

   

UEFA demoleaza planul romanilor de a "dribla" licenta
Planul factorilor de decizie din fotbalul romanesc de a "dribla" procesul de licentiere este spulberat de UEFA.

Miercuri, la sediul FRF, a avut loc un seminar pe tema licentei pentru sezonul urmator al Ligii 1, 16 dintre cele 18 cluburi prim divizionare pronuntandu-se in favoarea suspendarii acestui proces.

Federatia ar urma sa solicite acum acordul forului continental pentru acest lucru.

Numai ca FRF a mai facut o astfel de solicitare in urma cu mai putin de doua luni, anunta ProSport, iar raspunsul UEFA a fost unul cat se poate de clar.

"Modificarile de regulament in acest moment din procesul de licentiere pot submina in mod grav credibilitatea sistemului de licentiere si lasa FRF expusa in fata unor posibile actiuni in instanta din partea unor cluburi care au aderat deja la regulamentul aflat actualmente in vigoare. De fapt, cluburile care nu aderat pana in acest moment la regulamentul de licentiere in vigoare pot beneficia de un avantaj nedrept in urma unei eventuale modificari.

Principiul tratamentului echitabil ar fi astfel pus in pericol. Recomandam FRF cu fermitate sa nu isi schimbe regulamentul de licentiere", se arata in scrisoarea trimisa pe adresa Federatiei de Andrea Traverso, seful Departamentului pentru Licentierea Cluburilor si Fair Play Financiar din cadrul UEFA.

Situatie disperata in Liga 1: 13 echipe nu vor lua licenta

Cluburile din Liga 1 isi doresc suspendarea procesului de licentiere pentru sezonul urmator, multe confruntandu-se cu mari probleme financiare.

De altfel, FRF a anuntat recent ca doar "patru sau cinci" echipe prim divizionare indeplinesc criteriile de licenta in conditiile in care data limita de depunere a dosarelor este peste numai o saptamana.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1767 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sa traiasca totzi plescarii, dupa fotbal plini de bani!

Sa se ca'te-n buzunare, sa nu fie badarani!
Cluburile finantzate, fara datorii, restantze,
Trebuie licentziate! Restul, sa isi ia vacantze!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor