Presedintele UEFA, despre situatia dificila in care a ajuns fotbalul

Sambata, 28 Martie 2020, ora 20:01
2819 citiri
Presedintele UEFA, despre situatia dificila in care a ajuns fotbalul
Foto: UEFA

Uniunea Europeana de Fotbal (UEFA) nu stie cand va relua sezonul intrerupt din cauza pandemiei de Covid-19 si a pregatit "un plan A, B sau C" in functie de circumstante, a declarat presedintele instantei continentale intr-un interviu publicat sambata.

"Nimeni nu stie cand se va incheia pandemia. Noi avem un plan A, B sau C: noi suntem in contact cu ligile, cluburile, avem un grup de lucru. Va trebui sa asteptam ca toate celelalte sectoare", a declarat Aleksander Ceferin intr-un interviu acordat cotidianului italian La Repubblica, citat de AFP.

Intrebat despre posibilele optiuni pentru reluarea sezonului, Ceferin a raspuns: "reluarea la jumatatea lunii mai, in iunie sau chiar la finele lui iunie. Daca nu vom reusi, sezonul este probabil pierdut".

"Exista chiar o propunere care vizeaza incheierea acestui sezon la inceputul sezonului viitor, care va incepe un pic mai tarziu. Dar nestiind cand se va incheia pandemia, noi nu putem sa avem un plan definitiv", a mai spus Ceferin.

Referitor la solicitarile unor cluburi de a reduce salariile jucatorilor ca urmare a crizei, Ceferin a subliniat ca "nu exista loc pentru egoism in aceasta situatie, asigurand ca numerosi jucatori sunt de acord".

"Criza loveste si cluburile si nimic nu va mai fi ca inainte dupa acest an teribil", a adaugat presedintele UEFA, care nu a exclus posibile modificari ale regulamentului fairplay-ului financier, care interzice unui club angajat intr-o competitie europeana sa cheltuiasca mai mult decat castiga.

In cursul acestui interviu, slovenul, aflat la conducerea UEFA din septembrie 2016, a facut si un comentariu politic privind Uniunea Europeana in aceste vremuri de criza din cauza coronavirusului: "Eu sunt dezamagit de UE. Europa este dominata de un exces de reguli, divizata, iar din acest motiv este mai slaba. Nu exista solidaritate si este trist".

EURO 2020 se va desfasura intre 11 iunie si 11 iulie 2021, din cauza pandemiei de coronavirus, in urma deciziei UEFA.

UEFA a indicat ca turneul cu participarea a 24 de echipe, ce urma sa se desfasoare intre 12 iunie si 12 iulie 2020, va avea loc intre 11 iunie si 11 iulie 2021.

Romania a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Nationala din Capitala.

EURO 2020, editie aniversara care urma sa celebreze 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfasura in 12 orase: Bucuresti (Romania), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scotia), Bilbao (Spania).

Bucurestiul va gazdui trei partide in cadrul Grupei C si una in faza optimilor de finala. Daca se califica in urma barajului de Liga Natiunilor, echipa nationala a Romaniei va juca cel putin doua partide la Bucuresti.

Echipa nationala de fotbal a Romaniei urma sa intalneasca pe 26 martie, de la ora 21:45, la Reykjavik, selectionata Islandei, intr-o partida contand pentru semifinalele play-off-ului EURO 2020. Daca invingea in aceasta partida, Romania trebuia sa infrunte, pe 31 martie, la Sofia sau Budapesta, meciul decisiv pentru calificarea la turneul final, in fata Bulgariei sau Ungariei.

Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei și a listei Drepte Unite pentru alegerile locale din Bucureşti că în această...
Prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost trimisă în judecată: ”Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze”
Prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost trimisă în judecată: ”Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze”
Primărița Sectorului 1, Clotilde Armand, a reacționat joi, 25 aprilie, la câteva ore după ce a fost trimisă în judecată. Într-un mesaj postat pe Facebook, Clotilde Armand precizează...
#meciuri amanate fotbal , #stiri UEFA