UEFA a anuntat cati bani ofera cluburilor. Si echipele din Romania vor fi ajutate

Joi, 23 Aprilie 2020, ora 19:07
3252 citiri
UEFA a anuntat cati bani ofera cluburilor. Si echipele din Romania vor fi ajutate
Foto: UEFA

Comitetul Executiv al UEFA a decis joi sa plateasca un avans total de 70 milioane euro catre 676 cluburi europene, care au furnizat jucatori la echipele nationale in preliminariile EURO 2020 si Liga Natiunilor, informeaza site-ul oficial al FRF.

Decizia vine in contextul dificultatilor financiare pe care le au multe cluburi din Europa in urma pandemiei de COVID-19.

In total, 676 de cluburi europene vor beneficia de aceste sume, fiecare club primind intre 3.200 euro si 630.000 euro.

Aceste plati programate initial dupa play-off-urile EURO 2020 vor fi efectuate in avans, in speranta ca vor ajuta cluburile cu situatii dificile in pandemie.

UEFA a decis sa repartizeze suma de 70 de milioane euro astfel:

- 50 milioane euro catre cluburile care au furnizat jucatori celor 39 de echipe nationale neimplicate in play-off-urile pentru EURO 2020, participante in preliminariile EURO 2020 si Liga Natiunilor

- 17,7 milioane euro catre cluburile care au furnizat jucatori celor 16 echipe nationale implicate in play-off-urile pentru EURO 2020. In aceasta categorie intra si Romania.

- 2,7 milioane euro vor ajunge la cluburile care au furnizat jucatori celor 16 echipe nationale implicate in play-off-urile pentru EURO 2020, tocmai pentru participarea la play-off, dar aceste plati vor fi facute dupa disputarea partidelor din toamna. In aceasta categorie intra si Romania.

Pe langa cele 70 de milioane de euro alocati cluburilor ce au furnizat jucatori in preliminariile EURO 2020 si Liga Natiunilor, un total de 130 milioane euro vor fi distribuiti cluburilor ce furnizeaza jucatori la turneul final EURO 2020.

Lista completa a cluburilor si sumele aferente fiecaruia vor fi publicate de UEFA dupa turneul final EURO 2020.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#ajutor UEFA cluburi , #stiri UEFA