Ziare.com

UEFA ameninta mai multe echipe cu excluderea din cupele europene: Anuntul facut de FRF

Vineri, 03 Aprilie 2020, ora 11:00

   

UEFA ameninta mai multe echipe cu excluderea din cupele europene: Anuntul facut de FRF
Federatia Romana de Fotbal a transmis ca UEFA a luat pozitie dupa ce Belgia si-a stabilit deja campioana.

FRF atrage atentia ca UEFA a avertizat ca tarile care fac acest lucru risca excluderea din cupele europene.

Redam integral comunicatul FRF:

In documentul trimis asociatiilor nationale, cele trei foruri semnatare evidentiaza intai contextul "crizei de sanatate fara precedent pentru societatea noastra, cu un impact dramatic asupra tuturor industriilor si sectoarelor economice", in care "fotbalul nu face exceptie si si-a suspendat deja de saptamani bune competitiile interne si europene".

Mesajul transmis subliniaza "reactia fotbalului european ca o familie unita" pana la acest moment, in viziunea comuna de a "permite tuturor competitiilor nationale si continentale sa incheie sezonul potrivit formatului lor, pe teren, si cu recompensarea sportiva a cluburilor pe baza rezultatelor obtinute, pana la epuizarea tuturor posibilitatilor in acest sens si cata vreme exista solutii regulamentare, operationale si de planificare".

Scenariul adoptat poate fi anuntat la jumatatea lunii mai

Aceste eforturi s-au concretizat prin crearea a doua grupuri comune de lucru, dedicate optiunilor de calendar sportiv precum si consecintelor regulamentare, legale si financiare ale unei "potentiale extinderi a termenului de finalizare pentru competitiile sezonului 2019/2020 dupa data de 30 iunie 2020".

Cele doua grupuri au avut mai multe sedinte de analiza si au ca obiectiv esential "finalizarea competitiilor in mod natural". Astfel, activitatea lor este concentrata acum pe scenarii care acopera lunile iulie si august 2020, incluzand posibilitatea reluarii competitiilor UEFA dupa finalizarea competitiilor nationale.

Gestionarea integrata a calendarelor este imperios necesara pentru ca finalizarea sezonului 2019/2020 trebuie corelata cu inceputul urmatorului sezon, care poate fi afectat de aceasta extindere a termenului dupa 30 iunie 2020. Urmarind indeaproape evolutia situatiei, grupurile de lucru vor indica "pe cat de curand posibil, in mod ideal la jumatatea lunii mai, care dintre planurile de finalizare a sezonului poate fi adoptat".

Mesaj ferm pentru desfasurarea completa a competitiilor

In aceasta proiectie, "stoparea definitiva a competitiilor ar trebui sa fie chiar ultima varianta la care se poate recurge, doar dupa eventuala confirmare ca nicio alternativa de calendar nu ar permite finalizarea sezonului".

Cu privire la tarile ce au decis sau decid abandonarea competitiilor nationale in curs de desfasurare, mesajul este clar: "orice astfel de decizii, la aces moment, sunt premature si nejustificate" iar "finalizarea prematura va aduce indoieli cu privire la indeplinirea conditiilor legate de participarea tarii respective in cupele europene, cata vreme aceasta este determinata de rezultatul sportiv obtinut la incheierea unui sezon complet de competitie interna".

In completare, UEFA intareste pozitia specificand ca isi rezerva dreptul de a evalua dreptul cluburilor de participare in competitiile europene in acord cu regulamentele in materie.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre UEFA excludere echipe
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2752 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor