UEFA a dezvăluit logoul şi sloganul turneului final al Euro 2024 din Germania

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 11:25
1513 citiri
UEFA a dezvăluit logoul şi sloganul turneului final al Euro 2024 din Germania
Logoul Euro 2024 FOTO facebook

"United by Football. Vereint im Herzen Europas (Uniţi de fobal. Uniţi în inima Europei)" a fost prezentat ca slogan pentru Euro-2024, într-un eveniment în care au fost dezvăluite şi cele zece logouri ale oraşelor gazdă ale competiţiei, informează UEFA.

Identitatea mărcii pentru UEFA EURO 2024 a fost dezvăluită, marţi seară, la ora 20.24, la Olympiastadion din Berlin. Turneul se va desfăşura în zece oraşe din Germania peste mai puţin de trei ani.

Logo-ul turneului este derivat din steagurile celor 55 de asociaţii membre UEFA şi culorile acestora, care se asamblează în diferite combinaţii, reflectând forma acoperişului Olympiastadion. Faimoasa Cupă Henri Delaunay se află în centrul logo-ului, în timp ce cele 24 de "felii" colorate din jurul trofeului reprezintă cele 24 de echipe participante la turneul final.

Brandul promovează un turneu la care toată lumea se simte binevenită şi la care este sărbătorită diversitatea. Fotbalul este un loc în care toată lumea ar trebui să se simtă ca acasă, iar marca este un prim pas în construirea acestei case în Germania pentru UEFA EURO 2024. Componentele mărcii, de la logo, la modele şi videoclipuri, sărbătoresc diversitatea fanilor şi fotbalul european.

Marca este rezultatul unei colaborări extinse între UEFA, federaţia germană (DFB) şi cele zece oraşe gazdă, care a început în septembrie 2018, când a fost anunţată asociaţia gazdă. Agenţia de creaţie VMLY & R Branding din Lisabona, Portugalia, a proiectat şi dezvoltat marca.

Sloganul "United by Football. Vereint im Herzen Europas" întăreşte şi mai mult mesajul de unitate, de împreună şi de incluziune. Este acelaşi slogan precum cel utilizat în procesul de candidatură şi a fost selectat împreună cu oraşele gazdă. În plus, fiecare oraş-gazdă - Berlin, Koln, Dortmund, Dusseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Leipzig, München şi Stuttgart - au selectat un punct de reper celebru pentru a figura pe propriile lor logo-uri.

La lansarea mărcii au participat preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, preşedintele interimar al Federaţiei Germane de Fotbal (DFB), Rainer Koch, directorul turneului UEFA EURO 2024, Philipp Lahm, precum şi primarul guvernator al Berlinului, primarii din Dortmund, Dusseldorf, Gelsenkirchen şi Stuttgart, reprezentanţi ai celorlalte oraşe gazdă, membri la nivel înalt ai guvernului federal german şi alţi invitaţi. În cadrul evenimentului a avut loc un show de lumini spectaculos, care a culminat cu dezvăluirea siglei UEFA EURO 2024.

Cele 51 de meciuri ale UEFA EURO 2024 vor avea loc în zece oraşe din Germania în iunie şi iulie 2024. Programul complet al meciurilor va fi confirmat la începutul anului 2022.

Quarterly Report - Editia 4

O ucraineancă a luptat pentru România la Europene. Ce medalie a obținut
O ucraineancă a luptat pentru România la Europene. Ce medalie a obținut
Sportiva română de origine ucraineană Kateryna Zelenykh a câştigat medalia de bronz la cat. 65 kg, vineri, la Campionatele Europene de lupte Under-23 de la Baku (Azerbaidjan), după ce a...
Mitriță e devastat după ce a fost lăsat în afara lotului de Iordănescu. Vrea să plece din țară
Mitriță e devastat după ce a fost lăsat în afara lotului de Iordănescu. Vrea să plece din țară
Selecţionerul Edward Iordănescu a anunţat, vineri, lista jucătorilor convocaţi pentru cele două jocuri rămase de disputat înaintea participării la Campionatul European din Germania. Lista...
#EURO 2024, #Campionatul European, #Germania , #stiri UEFA