13 mărci de ulei de măsline, implicate într-o presupusă infracțiune împotriva sănătății publice. Unde au fost vândute

Marti, 28 Martie 2023, ora 23:30
48755 citiri
13 mărci de ulei de măsline, implicate într-o presupusă infracțiune împotriva sănătății publice. Unde au fost vândute
Sticle cu ulei de măsline FOTO Pixabay

Direcția Generală de Sănătate Publică a Serviciului de Sănătate din Extremadura (SES) a extins la 13 mărcile care sunt implicate într-o presupusă infracțiune împotriva sănătății publice și fraudă, în Spania.

Acestea sunt acuzate de vânzarea de ulei de măsline virgin alterat, impropriu consumului uman, pe care l-au comercializat în bidoane de 5 litri în piețe, magazine și benzinării din Extremadura și Andaluzia.

Noile mărci pe care autoritatea le-a retras de la vânzare sunt Los Milagros și Almazara Fernández.

Guvernul din Extremadura a depus săptămâna trecută dosarul în instanță pentru o presupusă infracțiune împotriva sănătății publice.

Cea mai recentă analiză publicată de Junta de Extremadura confirmă că uleiul de măsline extra virgin comercializat sub marca „La Campiña de Andalucía”, examinat la Madrid, a fost vândut în Badajoz și Puebla de Sancho Pérez și conține ulei lampant, neadecvat pentru consumul uman.

Lampant este acel ulei de măsline virgin de calitate mai slabă decât alte soiuri care nu este potrivit pentru consum și este destinat rafinăriilor pentru uz industrial.

Unde a fost vândut

13 mărci diferite au fost vândute în magazine de vânzare cu amănuntul, benzinării și piețe din Extremadura și Andaluzia: Acebuche, Virgen del Guadiana, Cortijo del Oro, La Campiña de Andalucía, Galiaceite 2022, La Abadía, Villa de Jerez., Don Jaén Oil 2019, Andaluzian Empire, La Esmeralda, Vareado, Los Milagros și Almazara Fernández, scrie ziarulromanesc.es.

Au fost retrași pe piață 68.000 de litri de ulei din cauza modificărilor gustului, mirosului, culorii și consistenței produsului.

Medicii veterinari și farmaciștii au fost alertați în urma anunțului dat de doi consumatori care au achiziționat uleiul și au depistat caracteristici alterate.

Oricine a achiziționat ulei de la mărcile menționate nu trebuie să-l consume.

#ulei de masline, #retragere magazine, #alterat, #infractiune, #sanatate publica, #Spania , #Spania