S-a aflat de la ce a plecat scandalul dintre ultrașii români în Andorra: fanii vor veni și în seara aceasta la meci

Marti, 28 Martie 2023, ora 08:23
4124 citiri
S-a aflat de la ce a plecat scandalul dintre ultrașii români în Andorra: fanii vor veni și în seara aceasta la meci
Uniți sub tricolor în Andorra FOTO Facebook UST

Ultrașii români și-au anunțat prezența și în această seară la meciul dintre România și Belarus (ora 21.45, Arena Națională).

FRF se teme că vor fi iar incidente sau se vor auzi scandări xenofobe, ceea ce ar putea atrage suspendarea terenului. „Ei asta își doresc: vor ca România să joace fără spectatori! O Federație nu poate rezolva această problemă. Doar statul român poate rezolva această problemă.

Mi-a plăcut în Andorra că tot stadionul, toți românii prezenți în stadion, cu excepția lor, și-au dat seama care e ocupația acelor băieți care nu înțeleg că pot încuraja naționala și fără jigniri și astfel de ieșiri.

De dinainte de pandemie, la meciurile de acasă există un sistem de securitate la un nivel dezvoltat. Dar nu Federația face controlul la poartă. FRF angajează o firmă de securitate care se ocupă, atât.

Nu putem controla ce scot ei pe gură”, a spus Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF Răzvan Burleanu.

Poziția ultrașilor

Pe canalul de YouTube Ultra România, moderatorul Răzvan Popescu a explicat ce s-a întâmplat în Andorra.

"Acel conflict a pornit de la un albanez, prieten cu băieții de la HP (Honor et Patria), care a venit apoi cu UST-ul (Uniți sub tricolor), ăia nu au vrut să îl primească, o chestie de genul ăsta. S-au bătut doi inși cu încă unul. Pe Gogoașă nu l-am văzut să pornească acest conflict, nu de la el a plecat bătaia", a spus Răzvan Popescu.

Grupul Honor et Patria a refuzat să răspundă unei solicitări din partea Gazetei Sporturilor: "De 20 ani, de când mergem la meciuri, nu ne-ați întrebat nici pe noi, nici pe alți băieți din peluza naționalei, ce înseamnă deplasări de mii de km pe banii noștri, cu ce abuzuri ne confruntăm sau cum ne simțim când naționala ne ignoră, fugind la vestiare.

Nu v-au interesat nici resorturile și logistica din spatele coregrafiilor, precum nu v-au interesat nici motivele din spatele protestelor. Orice probleme am avea între noi și orice tensiuni de moment ar apărea în peluză, le vom lămuri între noi, nu prin intermediul vostru".

#ultrasi romani, #echipa nationala, #uniti sub tricolor, #Razvan Popescu, #honor et patria , #nationala