Decizie șoc luată de UEFA care favorizează Ungaria și pune la colț România

Marti, 21 Martie 2023, ora 20:47
5016 citiri
Decizie șoc luată de UEFA care favorizează Ungaria și pune la colț România
Maghiarii vor putea afișa steagul Ungariei mari FOTO facebook

Federația Maghiară de Fotbal a anunțat că UEFA și FARE, gruparea împotriva discriminării în fotbalul european, îi permit utilizarea hărții Ungariei Mari la meciurile echipei naționale, însă numai pentru varianta simplificată, fără simboluri și inscripții, anunță gsp.ro.

Asta înseamnă că ungurii vor putea afișa harta Ungariei Mari, care cuprinde și o parte din Transilvania, dar și regiuni din Slovacia, Croația, Serbia, Ucraina și Slovenia.

„Acceptând argumentele Federației Maghiare, cele două organizații au concluzionat că doar culorile hărții istorice a Ungariei și ale drapelului arpadian nu constituie comportament rasist, dar asta nu se aplică și pentru simbolurile și inscripțiile suplimentare plasate pe drapel, cum nu se aplică nici pentru scandările fanilor”, se arată în comunicatul Federației de fotbal de la Budapesta.

„Ca atare, vom permite utilizarea acestor drapeluri la următoarele două meciuri”, mai transmite Federația din Ungaria. Este vorba despre duelurile cu Estonia (23 martie, amical) și Bulgaria (27 martie, preliminarii EURO), ambele găzduite de Ungaria.

#Ungaria, #steaguri, #Ungaria Mare, #UEFA decizie, #suporteri , #stiri fotbal