Federația Maghiară atacă FRF: ”Nu e competența lor”. Steagul Ungariei Mari va fi pe stadion. Precedentul pe care se bazează

Joi, 23 Martie 2023, ora 12:29
5384 citiri
Federația Maghiară atacă FRF: ”Nu e competența lor”. Steagul Ungariei Mari va fi pe stadion. Precedentul pe care se bazează
Fanii naționalei Ungariei

Naționala Ungariei va disputa astăzi, 23 martie, un meci amical cu Estonia, programat la Budapesta, de la ora 20.30, în contextul scandalului iscat de dorința maghiarilor de a afișa pe stadioane însemnele ”Ungariei Mari”.

Federaţia Maghiară de Fotbal (MLSZ) a precizat, pentru presa din Ungaria, că îşi menţine poziţia cu privire la afişarea la meciuri a hărţii Ungariei Mari, în ciuda unui răspuns ferm primit de la UEFA care susține contrariul.

“MLSZ deja şi-a precizat poziţia cu privire la acest subiect şi menţinem această poziţie. Încă o dată, le cerem fanilor să citească anunţul MLSZ şi să respecte regulile”, a anunţat forul de la Budapesta, potrivit nemzetisport.hu.

„Din informațiile noastre, doar Federația Română de Fotbal (FRF) a interpretat faptele din propriul punct de vedere, în mod unilateral și probabil cu informații limitate, și a atacat în mod nejustificat decizia MLSZ. Intervenția lor a fost neautorizată și nefondată. Nu este de competența asociației din România să evalueze decizia luată de MLSZ. Vom permite folosirea steagurilor pe stadion la următoarele meciuri”, au mai precizat ungurii.

Federația de la Budapesta se bazează pe faptul că UEFA n-a sancționat în niciun fel afișarea steagului Ungariei Mari la un meci disputat anul trecut, contra Italiei, la acea dată judecându-se că acest gest nu are caracter discriminatoriu.

#Ungaria, #fani, #steag, #Romania, #federatie , #stiri fotbal