Calificare spectaculoasă pentru Ungaria la JO 2024, după o victorie la 38 de goluri diferență

Luni, 15 Aprilie 2024, ora 12:18
13707 citiri
Calificare spectaculoasă pentru Ungaria la JO 2024, după o victorie la 38 de goluri diferență
Naționala Ungariei va juca la JO 2024 FOTO X

Selecţionatele feminine de handbal ale Ungariei, Suediei, Germaniei şi Sloveniei au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce Spania şi Olanda îşi asiguraseră anterior biletele pentru JO 2024 la turneele preolimpice desfăşurate la Debrecen (Ungaria), Neu-Ulm (Germania) şi Torrevieja (Spania).

În Grupa A, Ungaria a învins Japonia cu 37-28, Katrin Gitta Klujber marcând 11 goluri pentru învingătoare, iar Nikoletta Papp (Gloria Buzău) un gol.

Suedia a surclasat Marea Britanie cu 52-8 în celălalt meci al grupei. Nathalie Hagman (SCM Râmnicu Vâlcea) a reuşit 12 goluri pentru scandinave.

Ungaria a ocupat primul loc în grupă, cu 6 puncte, urmată de Suedia, 4 puncte, Japonia, 2 puncte, Marea Britanie, 0 puncte. În prima etapă, Ungaria a obținut o victorie la un scor neverosimil (49-11 cu Marea Britanie).

Germania a obţinut o victorie categorică în faţa Paraguayului, cu 37-20, în care Julia Maidhof, Mia Zschocke (ambele de la SCM Râmnicu Vâlcea) au înscris câte 2 goluri, Alina Grijseels (care va juca din vară la CSM Bucureşti) 3, iar Meike Schmelzer (Dunărea Brăila) 1.

Slovenia a reuşit să câştige cu 30-26 derby-ul cu Muntenegru, decisiv pentru JO 2024. Natasa Ljepoja (SCM Râmnicu Vâlcea) şi Elizabeth Omoregie (CSM Bucureşti) au reuşit câte 4 goluri fiecare. De la învinse s-au remarcat Dijana Mugosa (SCM Craiova), cu 7 goluri, şi Matea Pletikosic (Corona Braşov), cu 6 goluri. Nina Bulatovic (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud) a înscris şi ea un gol.

Germania a ocupat primul loc, cu 6 puncte, urmată de Slovenia, 4 puncte, Muntenegru, 2 puncte, Paraguay, 0 puncte.

La Torrevieja, Olanda a învins Spania cu 27-26, prin golul marcat de van Wetering, cu 40 de secunde înainte de final.

Jennifer Maria Gutierrez Bermejo (CSM Bucureşti) a marcat un gol pentru gazde, de la care s-a remarcat María Prieto O'Mullony (9 goluri). Angela Malestein a reuşit 8 goluri pentru învingătoare, Estavana Polman (CS Rapid Bucureşti) a înscris un gol, iar Inger Smits (viitoarea jucătoare a formaţiei CSM Bucureşti) a marcat şi ea o dată.

În altă partidă, Cehia a dispus de Argentina cu 41-33, Charlotte Cholevova (SCM Râmnicu Vâlcea) reuşit 4 goluri pentru învingătoare.

Olanda a câştigat grupa, cu 6 puncte, urmată Spania, 4 puncte, Cehia, 2 puncte, Argentina, 0 puncte.

Primele două clasate la fiecare turneu s-au calificat la JO 2024. Franţa, Norvegia, Danemarca, Brazilia, Angola, Coreea de Sud sunt celelalte şase echipe calificate deja la Jocurile Olimpice de la Paris.

Quarterly Report - Editia 4

Prima calificare românească la Roland-Garros 2024, după un meci fără istoric
Prima calificare românească la Roland-Garros 2024, după un meci fără istoric
Irina Begu, locul 127 WTA, s-a calificat, luni, în turul doi al turneului de la Roland-Garros, al doilea grand slam al anului. Begu a învins-o clar în runda inaugurală pe Julia Riera...
Ungaria spune un NU hotărât reintroducerii serviciului militar obligatoriu în Europa. "Trebuie obţinută pacea şi oprită uciderea fără sens"
Ungaria spune un NU hotărât reintroducerii serviciului militar obligatoriu în Europa. "Trebuie obţinută pacea şi oprită uciderea fără sens"
"Propunerile nebuneşti" de reintroducere a serviciului militar obligatoriu în Europa sunt "inacceptabile", a declat luni, 27 mai, ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, iar guvernul de la...
#Ungaria, #calificare, #jocurile olimpice , #stiri handbal