Bancile din Romania vor ajunge sa dea credite prin Internet sau telefon mobil

Joi, 17 Februarie 2011, ora 18:25
1769 citiri
Bancile din Romania vor ajunge sa dea credite prin Internet sau telefon mobil

Pentru ca efectuarea tranzactiilor online diminueaza costurile institutiilor de credit de peste 10 ori comparativ cu operatiunile de la ghiseu, bancile romanesti investesc tot mai mult in sistemele de Internet si mobile banking pentru clienti, sustine Bogdan Spuza, director pentru marketing si produse in cadrul diviziei de retail a UniCredit.

Acesta considera ca, in aceste conditii, bancile de la noi din tara vor ajunge sa acorde credite prin Internet sau prin telefonul mobil, partea tehnica fiind aproape gata, urmand sa fie stabilite doar normele de reglementare.

"In Turcia, UniCredit acorda credite prin mesaje pe telefonul mobil. Trebuie sa mentionezi ce suma doresti, se fac verificari, iar daca nu exista nereguli, clientul primeste banii in cont. Conditia este ca persoana care a solicitat imprumutul sa fie client existent, sa existe un istoric intre acesta si banca. De asemenea, doar unele tipuri de imprumuturi se pot acorda prin mediul online, precum carduri de credit sau credite de consum", a precizat oficialul UniCredit, citat de Financiarul.

Unicredit avea, la sfarsitul lui 2010, 105.813 utilizatori ai serviciului de Internet banking, cu 33% mai multi comparativ cu anul 2009. Din total 71.727 erau persoane fizice, 27.674 erau intreprinderi mici si mijlocii, iar 6.412 erau companii mari.

"In randul clientilor corporate, gradul de penetrare al serviciului de internet banking, adica numarul clientilor corporate care folosesc internet banking raportat la totalul clientilor corporate, este de 85%. Pentru clientii IMM raportul este de 70%, iar pentru persoanele fizice depaseste 15%", a mentionat Spuza.

UniCredit estimeaza ca numarul utilizatorilor de Internet banking se va majora cu 40% in acest an, la 150.000 de persoane, cea mai mare crestere urmand sa fie pe segmentul companiilor.

"In ultimii doi ani, clientii si-au schimbat comportamentul, 77% din tranzactiile din retail s-au desfasurat prin internet banking, daca este sa excludem tranzactiile cu numerar. Tocmai din aceasta cauza am lansat o interfata a serviciului de online banking pentru telefonul mobil. Am observat ca prin aceste canale alternative clientii sunt multumiti si devin mai loiali", a declarat Spuza.

Din totulul celor aproape 106.000 de clienti care au Internet banking, 67% sunt activi, adica au accesat cel putin o data contul in ultima luna, iar companiile mari si intreprinderile mici si mijlocii au inregistrat cele mai multe operatiuni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#Unicredit acordare credite, #credite telefon mobil, #credite telefon , #credite