Ziare.com

UniCredit amageste clientii cu oferte de creditare incomplete

Miercuri, 06 August 2008, ora 07:31

   

UniCredit amageste clientii cu oferte de creditare incomplete
Intr-o perioada in care banca centrala incearca sa limiteze cererea de credite a populatiei, tot mai multe banci se intrec in oferte de creditare.

Astfel, profitand de apetitul romanilor pentru credite, UniCredit a lansat recent o campanie publicitara agresiva a produselor sale bancare, informeaza Curentul. Sub sloganul "Acum e momentul", UniCredit a scos pe "taraba" un instrument bancar intitulat "Creditul pentru orice fara ipoteca".

"Daca aveti nevoie de 5.000 de euro pe o perioada de 10 ani, suma pe care urmeaza sa o platiti este echivalentul a 2,7 euro pe zi" - suna reclama facuta respectivului credit, fara a mentiona alte detalii referitoare la identificarea si caracterizarea bunurilor sau serviciilor oferite de banca.

La o prima vedere, fara a face un calcul sumar si raportandu-ne strict la continutul mesajului UniCredit, a contracta un credit de 5.000 de euro de la UniCredit pe termen de un deceniu pare o afacere extrem de rentabila.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

In realitate insa, daca ai rabdarea sa calculezi cat inseamna cei 2,7 euro pe zi vreme de 10 ani, observi ca nici vorba de rentabilitate, mai noteaza cei de la Curentul. Ba din contra. Cu toate acestea, conform datelor oficiale, cererea pentru creditul "minune" al UniCredit este deosebit de mare.

Acest lucru e posibil din cauza ca cei mai multi romani care apeleaza la banci nu dispun de o educatie economica si legislativa si se lasa amagiti de publicitatea inselatoare practicata de banci.

Conform reglementarilor bancare, creditul "minune" nu este accesibil oricarui roman.

Insa acest lucru nu este mentionat in reclama facuta creditului la TV, desi, potrivit legislatiei, UniCredit ar fi obligata ca, pe langa informatiile esentiale cu privire la identificarea si caracterizarea bunurilor sau serviciilor oferite, sa prezinte si date concrete care sa nu induca in eroare potentialii clientii.

Citeste mai multe despre Unicredit reclame credite romani pacaleala
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1559 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

UniCredit - cele mai mari comisioane

Au cele mai mari si mai multe comisioane, fac publicitate inselatoare, iar filosofia lor se rezuma, probabil, la ,,viata e o jungla". Sunt ansambluri rezidentiale care vand numai prin aceasta banca. Ii compatimesc sincer pe nefericitii care vor contracta acolo locuinte! Sau, mai exista o varianta: romanii isi vor da seama, in sfarsit, ce inseamna UniCredit pe piata bancara si astfel, locuintele vor ramane nevandute. Ar fi ,,o palma sociala" la adresa bancii, care ar fi nevoita, in sfarsit, sa-si mai corecteze politica.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor